Pescuit Stationar

Acum este 24 Noi 2024, 10:20

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 68 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: "Politica" pescuitului sportiv
MesajScris: 05 Oct 2010, 22:46 
Neconectat
Moderator global

Gerula scrie:
Cu alte cuvinte, concluzia la care am ajuns este ca orice eveniment care ar putea aduce lucrurile pe un fagas firesc in spinning-ul romanesc ar fi binevenit.

Fnpsr si Popescu Stefan chiar nu e un fagas firesc. Chiar nu e clar ca ceea ce face el nu e firesc?

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 22:55 
Neconectat

Eu cred ca am zis altceva decat ca spinningul ar trebui sa se aseze pe o tava de argint, sa se lege cu fundita si sa intre in FNPSR, nu?

Discutia de aici nu se refera la FNPSR (credeam ca e clar lucrul asta) ci la ipotetica Federatie Romana de Pescuit Sportiv, inregistrata la MTS samd. Care, oricum o dai, nu ar mai tot una cu o simpla federatie facuta din cateva asociatii si in care presedintele se poate bate cu nituri de scaun, indiferent de ceea ce face pe-acolo.

Sus

MesajScris: 05 Oct 2010, 23:23 
Neconectat

Revenind la discutia telefonica pe care am avut-o azi cu un foarte respectat membru al acestui forum, a rezultat ca majoritatea covarsitoare a pescarilor de top din domeniul stationarilor sunt de parere ca Stefan Popescu n-are cum sa reuseasca sa inregistreze FRPS-ul (prescurtarea pe care o voi folosi de acum incolo pentru Federatia Romana de Pescuit Sportiv afiliata la Ministerul Tineretului si Sportului).

Ca o persoana care si-a petrecut ultimii 14 ani din viata studiind foarte indeaproape diversele minuni intamplate in relatia dintre Statul Roman si diverse firme/asociatii/fundatii, imi permit sa nu fiu chiar asa de sigur ca un asemenea deznodamant este imposibil. Cu siguranta n-as paria prea multi bani pe el, dar la fel de sigur sunt ca as accepta cota de 10:1 care mi s-a oferit :lol:

Ori, parerea mea de idealist/visator (cum am fost etichetat :D ) este ca, decat sa astepti sa vezi daca o sa cada sau nu drobul de sare, mai bine te interesezi care e pretul sarii si il dai tu singur jos. :lol:

Cu alte cuvinte, daca toata lumea care conteaza in pescuitul de competitie refuza, din cauza parerilor despre Stefan Popescu, orice idee de a se asocia in proiectul FRPS, iar acesta reuseste, deznodamantul va fi urmatorul: federatia va fi infiintata cu un numar de cluburi create artificial in acest scop, dupa care nimic nu impiedica Adunarea Generala sa voteze marirea taxei de aderare pana la un cuantum prohibitiv pentru majoritatea cluburilor (ideea maririi taxei de aderare la prima AG a expus-o Stefan Popescu in cadrul unei discutii despre spinningul de competitie, si eu unul nu-i gasesc vreo fisura).

Pe de alta parte, daca TOATE cluburile deja existente ar adera la federatie inainte de prima Adunare Generala, acestea ar dispune de majoritatea care l-ar impiedica pe primul presedinte sa se bata cu nituri de scaun. Sigur ca ar trebui puricat statutul si ar trebui facuta o numaratoare inainte de a se lua orice decizie, pentru simplul motiv ca multe cluburi cu vechime, care au participat la un numar impresionant de competitii, au actele in diferite etape de finalizare si, evident, la un asemenea proiect s-ar putea conta doar pe cele care au dobandit deja personalitate juridica.

La fel de adevarat este si faptul ca, in conditiile in care traim in Romania, nu este imposibil ca unii sa schimbe macazul, pe baza de promisiuni de functii samd. E si asta o chestie de luat in calcul.

Dar, una peste alta, ar trebui procedat in asa fel incat eventuala inregistrare a unei federatii sa fie ceva util pentru pescuitul de competitie, nu sa se transforme intr-un soi de urgie. Parerea mea, desigur.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 06:06 
Neconectat

Gerula, in urma cu vreo 3-4 ani, mai multe cluburi sportive, deci cu CIS (Senzor, Ovidius, Pelicanul, P4E si altele) si-au propus sa infiinteze o federatie sportiva de pescuit. Se intruneau conditiile legale, s-a apelat la avocati, etc. Dar proiectul a "murit" in faza MTS. Cel care a condus operatiunea a fost Andrei Vladeanu, cunoscut crapist, vicecampion mondial la pescuit la crap. Si a fost sustinut de oameni cu influenta si putere financiara. Adevarul este ca nu se doreste recunoasterea pescuitului ca sport de catre MTS, pe de-o parte, si nici deranjarea AGVPS pe de alta parte. Asta la nivel inalt.
FNPSR, in situatia putin probabila ca se va infiinta, va avea nevoie de rezultate pentru a confirma aceasta recunoastere. Insa pescarii de competitie valorosi nu se afla in ograda FNPSR, si nu vor da vrabia din mana (AGVPS) care le asigura posibilitatea participarii la CM, pe cioara de pe gard (FNPSR) care doar promite, mai ameninta, doar-doar...
Cam asa stau lucrurile.
Asa cum am mai afirmat, daca pescarii din AGVPS in adunarile generale ar vota desprinderea de vanatori si crearea unui organism propriu, ar fi un semnal pentru restul pescarilor sportivi din cluburile si asociatiile private de a se alatura noului organism. Cu o conducere noua, credibila, cu un patrimoniu solid si cu deja recunoscuta reprezentare la CIPS-FIPS s-ar putea organiza CN la toate stilurile, s-ar beneficia de sponsori puternici, interesati sa-si faca reclama, si ar avea si Romania rezultate mai bune la CM.
Dar sunt in stare pescarii din AGVPS-uri sa realizeze revolutia interna?

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 09:31 
Neconectat

Citez aici si mesajul pe aceeasi tema pe care l-ai postat ieri pe topicul concursului Barracuda, pentru ca si acolo sunt cateva idei cat se poate de utile in contextul discutiei de fata:

al. trentea scrie:
Oameni buni, haideti sa revenim la subiect si sa fim mai rezervati cu "intepaturile."
Sunt convins ca sunt multi pescari bine intentionati pe acest forum, si ar fi pacat sa se derapeze.
Gerula nu e simpatizant Popescu sau Federatie, asta o stiu mai demult...

.......................................................................
Federatia aceasta cred ca s-a facut doar din ambitia unei persoane care crede sau a crezut ca poate tine haturile pescuitului sportiv din Romania, si de a-l gestiona dupa bunul plac. Si a dat gres (din nou). Cumva va trebui sa dea socoteala.
Deocamdata, asa cum am mai afirmat si in urma cu cativa ani, nu exista o astfel de persoana, pentru ca desi sunt pescari valorosi, cu o atitudine ireprosabila, stimati de toata lumea, sau nu isi doresc asa ceva (si poate bine fac), sau nu sunt buni manageri iar ei stiu acest lucru.
Poate daca AGVPS-ul s-ar scinda, iar pescarii desprinsi de vanatori ar forma o uniune distincta, poate ca la noul organism format ar adera mai toate cluburile si asociatiile de profil, s-ar gasi si sponsori valorosi, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara. Cu o conducere noua, in care sa se regaseasca persoane de notorietate, agreate de majoritate, si cu imputernicire din partea Guvernului Romaniei (nu a ministerului sau ANS) va putea sa se obtina si reprezentarea Romaniei la FIPS/CIPS. Revolutia insa trebuie sa vina din interiorul AGVPS.

Si eu cred că sugestia ca aparitia unei Federatii sa se realizeze prin scindarea pescuitului din AGVPS si prin aderarea la noul organism al cluburilor si asociatiilor deja existente este foarte corecta. Dar intrebarea este exact cea care ai pus-o si tu: sunt in stare pescarii din AGVPS sa realizeze revolutia interna?

In momentul de fata, finalizarea demersului facut de Stefan Popescu (si finalizare poate insemna sau infiintarea Federatiei, sau refuzul MTS de a da avizul, desigur) pare mult mai apropiata decat reformarea din interior a AGVPS. Bineinteles, daca MTS respinge aceasta noua tentativa de a inregistra Federatia, nu vor mai ramane decat doua variante:

1. Reformarea AGVPS prin desprinderea pescuitului de vanatoare etc
2. Infiintarea unei federatii "pe cale naturala", prin infiintarea de catre cluburile deja existente a unor Ligi si infiintarea de catre aceste Ligi a federatiei, dupa intrunirea conditiilor prevazute de lege.

Intrebarea pe care am pus-o eu de fapt este insa urmatoarea: are vreun rost ca pescarii de competitie sa stea in expectativa pentru a vedea daca tentativa lui Stefan Popescu produce vreun rezultat (cu riscul evident pe care l-am mentionat in postarea de mai sus) sau ar putea sa incerce sa profite de aceasta incercare?

(Si spun asta pentru ca tot din discutia pe care am avut-o aseara a reiesit ca precedenta tentativa, la care ai facut si tu referire, a esuat si din cauza unor naivitati dezarmante ale unora dintre participanti, cum ar fi incercarea de a participa cu cluburi a caror inregistrare nu era inca finalizata etc, nu numai din cauza piedicilor venite dinspre AGVPS.)

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 10:34 
Neconectat

Faptul ca depinde de A.J.V.P.S.,caracterul oficial al oricarui concurs este o realitate de care nu se poate sa ne se tina cont.Insa ,fiind orbiti de propriile ambitii si egocentrisme,Fane Popescu si Adrian Niculae,isi aroga niste motivatii false si corect intuite de membrii acestui forum.Amindoi urasc de moarte L.R.S.Aceasta este motivatia lor comuna.Popescu este un politician,si foloseste o arma comuna oricarui politician:populismul.Ca apara interesele pescarilor,ca va revolutiona pescuitul,etc.Faptele ,cel putin pina acum ,demonstreaza contrariul....si m-as bucura sa gresesc ,cel putin pe viitor.
Cit despre d-l Niculae,face afirmatia ca sint o clona,care se foloseste de contul unui pescar real din Arad,Semlecan Gheorghe.Ori ,vazind ca aici sint multi aradeni,pot demonstra oricui ca se inseala,fie printr-o o intilnire live,fie una telefonica.Nr-ul meu este 0728892353.
Daca am dreptate ,il acuz direct pe userul Gerula de prezentarea unor info false.Pe rapitori.ro aceasta acuzatie dovedita ,se pedepseste cu ban.Aici ,actionati cum ve-ti crede de cuviinta.
Si in alta ordine de idei ,unul ca Fane Popescu,este total nepotrivit pentru a conduce pescuitul sportiv.O arata chiar C.V. -UL sau.Fie el si sustinut de getodaci :lol:

Mai are o informatie falsa d-l Niculae ,cum ca L.R.S.n-ar fi inregistrata legal.Simpla lectura a topicului intitulat'L.R.S.-PROPUNERI,SUGESTII,RECLAMATII,FEEDBACK,",pe rapitori.ro.,poate spulbera aceasta minciuna.Si de bine de rau ,cu mici scapari organizatorice,care arata necesitatea perfectionarii in timp a sistemului,L.R.S. a sustinut un turneu care functioneaza de doi ani,in care concursurile se tin si premiile chiar se dau .Si asta in ciuda opozitiei unora care zic din gura ,insa cind ajung la fapte(premii) dau din colt in colt sau dispar...Trist,nu-i asa? :roll:

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 10:45 
Neconectat

Poate sterge cineva noua fumigena, ca sa lasam discutia sa-si urmeze cursul? Sau ma apuc sa-i raspund punctual? :lol: Grosul fumigenei fiind aici faptul ca incearca sa ma alature in mod fortat lui Stefan Popescu, stiind cat il iubesc userii de pe acest forum :lol:

P.S. Telefonul postat aici este in posesia persoanei care butoneaza contul "semlecangheorghe", de asta nu se indoieste nimeni. :lol: Cand "semlecangheorghe" va fi dispus sa se intalneasca fata in fata cu persoanele care sunt la curent cu ce a postat in ultimul an cu acest cont, asa cum s-a laudat in screenshotul postat pe prima pagina a topicului, abia atunci ar putea spera sa convinga pe cineva ca nu este o clona.

Pana atunci :arrow:

P.P.S. presedintele in exercitiu al LRS, Vali Stratonov, tocmai a confirmat azi dimineata ca nu i s-a prezentat nici pana acum certificatul de inscriere in Registrul national ONG. Restul sunt elucubratiile unor insi care incearca sa ascunda gunoiul sub pres cantand pe mai multe voci.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 12:05 
Neconectat

Gerula, informatia data de Popescu este falsa, pentru ca erau cel putin 10 cluburi cu CIS la acea data cand s-a infiintat federatia. Alfel avocatul angajat nu ar fi facut nici un demers daca nu se intruneau conditiile legale. S-a pus insa "tampon" la MTS.
Andrei Vladeanu a fost si este un NUME, si nicicum naiv nu este. Poti intra pe crapmania ca sa vezi postarile sale.
Are mult mai multa credibilitate decat Popescu, asta-i sigur.

semelcangheorghe, disputa personala pe care o ai cu Gerula te rog sa o porti in alta parte. Sincer, putin ne pasa de clone, neclone si ce-o mai fi pe alte site-uri. Nu reiese ca Gerula ar fi partizan Popescu, ci doar ca incearca sa prezinte obiectiv niste lucruri care ar putea sa faca lumina in ceatza care pluteste in jurul FNPSR. Incearca si tu ceva postari CONSTRUCTIVE, si vei fi apreciat.
Eu cunosc personal o parte din conducerea LRS, am mai aflat cate ceva de pe ici pe colo, si cred ca aveti ceva probleme interne de analizat si rezolvat, deci daca vrei sa faci ceva util, canalizeaza-ti energia intr-acolo pentru a schimba cate ceva, spre binele pescarilor la rapitor.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 12:15 
Neconectat

Informatia nu vine de la Popescu, ci de la un pescar foarte respectat pe acest forum, cu care am discutat ieri seara vreo ora. O sa-i cer OK-ul sa-i dau numele, sau poate veni chiar el aici sa ne spuna. Conform aceleiasi surse, nu sunt suficiente 10 cluburi in total, ci 10 cluburi pentru fiecare disciplina sportiva din cadrul federatiei. Informatia asta o sa incerc s-o verific si eu azi, dar daca asa stau lucrurile, se explica foarte simplu de ce precedenta tentativa de infiintare a Federatiei a esuat (la data respectiva, pe spinning de pilda, nu cred ca erau 4 cluburi care sa fi avut inregistrarea completa si sa fie inscrise deja in Registrul National ONG - pe atunci Registrul Asociatiilor si Fundatiilor)

Mai clar, o Federatie care ar vrea sa aiba ca discipline doar pescuitul la Crap si Spinning-ul ar avea nevoie de 20 de cluburi (10+10, daca ar vrea sa aiba pe langa ele si Stationar ar trebui sa aiba 30 de cluburi si tot asa. Cu precizarea suplimentara ca fiecare sectiune ar trebui sa aiba cluburi care sa acopere tot teritoriul tarii, adica nu treci de MTS daca ai 10 cluburi de crap care acopera toata tara, dar la stationar ai 10 cluburi numai din Bucuresti si Banat, de pilda (e doar un exemplu teoretic, asa ca nu-i cazul sa sara nimeni cu parul :D )

Repet, o sa verific si eu aceasta informatie, pe care nu o cunosteam. Dar, logic vorbind, pare plauzibila, pentru ca n-ar fi normal sa se poata face o federatie cu 3 cluburi de crap, 3 de stationar, 2 de spinning si 2 de casting.

Sus

MesajScris: 06 Oct 2010, 12:40 
Neconectat

P4E avea cele trei sectiuni: crap, stationar si spinning. Cred ca si Pelicanul, cel putin crap si spinning. In orice caz, chiar si infiintata federatia, trebuie o hartie oficiala de la nivel foarte inalt ca sa schimbe reprezentarea Romaniei la CIPS/FIPS, adica inlocuirea AGVPSR. Cum AGVPSR este membru fondator, iar la conducerea CIPS/FIPS sunt aceiasi "dinozauri", va fi cam greu de acceptata schimbarea. Doar daca o sa vina din partea Guvernului poate. Insa si acest lucru poate fi contestat de AGVPSR.

Pescarii de competitie sunt foarte interesati sa participe la CM, si scrasnesc din dinti cand vad ca au sprijin foarte mic din partea AGVPSR, insa solutia se afla si in mana lor, pentru ca pana la urma, intr-un fel sau altul, sunt majoritatea inrolati in AJVPS-uri, si trebuie sa aiba un cuvant de spus in AG. Sunt destui oameni capabili in structurile de conducere AJVPS/AGVPSR, cu bune intentii, oameni care se zbat, dar le trebuie curaj pentru a schimba ceva. Pana la urma curajul face diferenta.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 68 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Următorul

Ora este UTC [ DST ]