Pescuit Stationar

Acum este 06 Noi 2024, 03:51

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Permise de pescuit in alte tari europene
MesajScris: 10 Mai 2013, 20:48 
Neconectat

Daca mergi in vizita, cred totusi ca e logic sa iti faci permis de turist, cu 13Euri pescuiesti 3 luni.

Sus

MesajScris: 10 Mai 2013, 21:37 
Neconectat

Bravo baieti!...Deci avem Serbia, Italia, Danemarca...foarte interesant ar fi Anglia, Franta, Germania....
Sa ne ajute cineva cu Ungaria...nu se poate sa nu se stie deja!!
Tica...hai baga cu Irlanda si Noevegia!!! Stiu ca esti putoare si nu-ti place sa scrii...fa totusi un efort si vei fi apreciat!!!

Sus

MesajScris: 11 Mai 2013, 12:45 
Neconectat

Bine mah, hai ca scriu si eu despre Irlanda.
Aici pescuitul este structurat pe specii-stiluri.Asa ca avem:
1. Sea Fishing-pescuit pe mare
2. Salmon fishing -pescuit la somon
3. Trout fishing - pescuit la pastrav
4.Pike fishing- pescuit la stiuca
5. Coarse fishing- pescuit la pesti pasnici(stationar cum zicem noi)
Si acum despre fiecare in parte:
1. Sea fishing. Nu necesita nici un permis fiind la liber cu retinere a tot ce prinzi si in orice cantitate.
2.Salmon fishing. Se poate face cu o varietate larga de metode incluzand nada vie,fly,spining...pe baza unui permis national cu valori cuprinse intre 20-100euro, in functie de ape si perioada(zi, saptamana,luna, an).In functie de perioade si ape se pot retine si pesti ..dar exista si ape numai cu C&R.Practic fiecare apa are particularitatea ei.Din cate-mi aduc aminte numai cu carlige fara spin!!!
3Trout fishing. In general nu este nevoie de permis de pescuit ,exceptie facand 2-ua judete si apele aflate in proprietate privata/cluburi unde se plateste un 10-20 euro pe zi.La fel si cu retinerea de peste depinde foarte mult unde pescuiesti.
4.Pike fishing. In general nu necesita permis de pescuit.se poate retine cel mult o stiuca pe zi dar nu mai mare de 50cm!!!:?
5. Coarse fishing. In general nu necesita permis de pescuit, se pot retine cel mult 4 pesti pe zi dar nu mai mari de 25 cm.
In consecinta, pe teritoriul Republica Irlanda, in proportie de (zic eu) 80% nu este nevoie de permis!!! restul zonelor se supun unor reguli private.

Uite aici si in engleza regulile de pescuit:
Do I need a licence to fish in Ireland?
While no licence is needed for trout, pike and coarse fishing in the Republic of Ireland, a rod licence is required in Northern Ireland. In both Northern Ireland and the Republic of Ireland, licences are required for salmon and sea trout fishing.

Sea fishing for marine sport fish does not require a licence in either country.

In the Republic of Ireland State Salmon and Sea Trout Licences are available as a National licence or a District Licence. A National Licence covers all Fishery Board Districts while a District Licence covers only the Fishery District in which the licence is purchased. A list of fishing tackle shops where licences may be bought is available on this site. Alternatively you can buy a licence online. It should be noted that a licence does not confer the right to fish for salmon or sea trout and that permission or permits are required to fish most waters.

Anglers in the Shannon Region must have a Permit (ticket charge) to fish for trout, pike or coarse fish in the Midland Fisheries Group of controlled waters. This area comprises the following river catchments; RIVER SUCK, RIVER INNY, RIVER BROSNA, LITTLE BROSNA RIVER and CAMLIN RIVER. This permit is not required to fish the main River Shannon or other fisheries whose fishing rights are NOT under the control of the Inland Fisheries Ireland.

For up-to-date information on all licence and permit regulations in Northern Ireland visit the Northern Ireland Tourist Board website.

Republic of Ireland Angling Regulations
GENERAL FRESHWATER
The only legal method to catch freshwater fish is by rod and line (Control of Fishing for Coarse Fish in Fresh Water Bye-law No. 595, 1977.).
A person may fish with not more than two rods at any time (Control of Fishing for Coarse Fish in Fresh Water Bye-law No. 595, 1977.).
It is illegal to have or to use live fish as bait (Use of Live Fish as Bait in Fresh Water Bye-law No. 592, 1977).
It is illegal to transfer live roach from one water to any other waters (Transfer of Live Roach, Bye-Law No. 561, 1973).
Bye-law 907 of 2013 prohibits the use of any fish hooks, other than single barbless hooks, and also prohibits the use of worms as bait in angling for al l species of fish in the waters specified in the Bye - law and revokes Angling Bye - law No. 897, 2012. The list of waters this bye law applies to is available at the following link: ANGLING BYE-LAW NO. 907, 2013 [.pdf, 144 KB]
Foul Hooking
This bye-law prohibits the killing and possession of foul hooked fish (i.e fish not hooked in the mouth) in any fishery district in any year.

SALMON and SEA TROUT

A State Licence is required to fish for salmon and sea trout, but does not entitle you to fish. Permits or permission from fisheries owners must be obtained.

General salmon and sea trout angling regulations
A State Licence is required to fish for salmon and sea trout
All salmon (and sea trout over 40cm) kept must be tagged, and the logbook filled out accordingly.
All salmon and sea trout caught and released (including kelts and baggots) must be recorded in the logbook accordingly.
It is an offence to kill any sea trout in the Galway, Connemara or Ballinakill Fisheries Districts including at sea from Hags Head in County Clare to Clew Bay (and in any waters flowing into Clew Bay) in the Bangor Fishery District south of a line drawn due east and west through Achill Head.
It is prohibited sell rod caught salmon or sea trout over 40cm between January 1st and October 31st
National bag limit for sea trout – anglers can catch 3 sea trout in a 24 hour period (in open rivers).
Bag Limits, Closed Rivers, Catch and Release
Open Rivers, Closed Rivers, Catch and Release Rivers, Tagging Scheme, more information
Salmon fishing opens on January 1 on a handful of rivers and after that the remainder of rivers open on various dates in February, March, April and May. The majority of rivers close on September 30th but some rivers remain open for sea trout fishing to October 12.

Please follow this link for Salmon Angling Regulations 2013.

Coarse Fish
CONSERVATION OF AND PROHIBITION ON SALE OF COARSE FISH BYE-LAW NO. 806, 2006 provides for the following conservation measures:

A person shall not take and kill by any means more than 4 coarse fish on any one day.
A person shall not take and kill by any means any coarse fish greater than 25 cm in length measured in a straight line from the tip of the snout to the fork of the tail.
Any coarse fish taken inadvertently in contravention of this Bye-law must be handled carefully and returned without avoidable injury to the waters from which they have been taken
It is prohibited for any person, other than in the Louth Area or Moville Area, to sell or offer for sale any coarse fish caught by any means.
“Louth Area” has the meaning assigned to it by section 31 of the British –Irish Agreement Act 1999 (No.1 of 1999);
“Moville Area” has the meaning assigned to it by section 2 of the Foyle Fisheries Act 1952 (No.5 of 1952).
It is prohibited to use or attempt to use live fish as bait in fishing in fresh water.
It is prohibited to transfer for any purpose live roach (Rutilus rutilus) from any waters to any other waters.
It is prohibited to fish for pike or coarse fish by any means whatsoever other than by rod and line.
A person may not attempt to fish for pike or coarse fish in freshwater with more than two (2) rods at any one time.
LOUGH RAMOR CONSERVATION OF COARSE FISH (CATCH AND RELEASE) BYE-LAW NO. 862, 2009: This Bye-law provides for catch and release in respect of coarse fish in the harbour area of Lough Ramor. The Byelaw also prohibits the possession of any coarse fish or keep net in, or on the banks of, the harbour area and provides for the use of single barbless hooks only in angling for coarse fish.

Importation of Bait

To minimise the risk of accidental transmission of Foot and Mouth Disease and other infectious diseases, visitors are advised to use local sources in Ireland.
If you must bring worms or maggots ensure they are not packed in soil or vegetable material, the importation of which is strictly prohibited by law.
Eels

Eel fishing is closed.

Bye-law No C.S. 312, 2012 prohibits fishing for eel, or possessing or selling eel caught in a river in the State.
PIKE

The CONSERVATION OF PIKE BYE-LAW NO. 809, 2006 provides for the following conservation measures:

It is prohibited to kill more than 1 pike in any one day,
It is prohibited to kill any pike greater than 50 cm in length,
It is prohibited for any person to have in their possession more than 1 whole pike less than 50 cm or more than 0.75 kgs of pike flesh.
(i) It is prohibited for a person to have in his or her possession more than 12 coarse fish for use as bait in fishing for pike
Where a person has more than 4 coarse fish in his or her possession for use as bait in fishing for pike, the person, in respect of fish in excess of that number and subject to the paragraph (i) above must have –
(a) Obtained the fish from a fish tackle dealer or fish bait supplier registered with the Regional Board in whose fisheries Region the dealer or supplier carries on business,
And
(b) Obtained and retained a receipt of their purchase.

Sus

MesajScris: 11 Mai 2013, 13:42 
Neconectat

Ce tare frate!!!!
Au astia legi pentru fiecare specie de peste in parte!!!...Auzi vere: Legea Nr XXX pe anul YYY ptr stiuca!!!!...
Te mai miri de ce la aia apele sunt pline de pesti si la noi catastrofa!!!!
macar pescuitul industrial de l-ar opri in apele dulci!!!

Sus

MesajScris: 11 Mai 2013, 14:07 
Neconectat

truia scrie:
Ce tare frate!!!!
Au astia legi pentru fiecare specie de peste in parte!!!...Auzi vere: Legea Nr XXX pe anul YYY ptr stiuca!!!!...
Te mai miri de ce la aia apele sunt pline de pesti si la noi catastrofa!!!!
macar pescuitul industrial de l-ar opri in apele dulci!!!

Apropo de Stiuca...daca te uiti,legea a fost introdusa in 2006 ;) ...pana atunci nu a existat limita de retinere.Cu toate ca se uitau "ciudat" la noi est europenii ca retinem si mancam stiuca cate o stiuca... impactul major a fost cand au oprit la vama un grup de "nemtalai" si aveau in lazi frigorifice peste 100 kg stiuca :!: :!: :idea: :idea: :lol: :lol: :lol: ...parca imi aduc aminte si acum...cateva zile au prelucrat stirea la radio si TV...cred ca au fost "shokati" :shock: :shock: atunci.

Sus

MesajScris: 11 Mai 2013, 14:26 
Neconectat

Si pentru ala care intreba de anghile pe site:

Exista vad si aceasta precizare: Pescuitul anghilelor interzis!!! :shock: :shock:

Sus

MesajScris: 11 Mai 2013, 20:02 
Neconectat

Ce este interesant ca protejeaza reproducatorii, peste 25 cm la multe specii reprezinta dimensiunea la care incep sa se reproduca.

Sus

MesajScris: 13 Mai 2013, 23:22 
Neconectat

salutari..
chiar daca topicul este despre pescuitul in tari europene..m.am gandit ca as putea sa va dau cateva informatii interesante despre pescuitul de peste ocean si regulile lor..
am avut prilejul sa vizitez Australia si statul Queensland..unde este data lege de guvern ;pescuitul este gratuit tot timpul anului,dar cu respectarea eliberarii pestiilor in periodele de prohibitie aferente speciei(spre exemplu in queensland prohibitia pestelui baramundi incepea pe 1 nov si se termina in jur 1 februarie.. ..in general oamenii au voie sa il pescuiasca cu conditia sa il elibereze imediat))...in celelalte state am inteles ca permisul de pescuit consta in achitarea unei taxe...

-un lucru extrem de imbucurator este :
1.ajutorul pe care ti.l ofera presa(la fiecare colt de strada unde se vand ziare ,gasesti un ghid despre pescuitul in zona respectiva, si pesti(perioade de prohibitie,habitate , momeli si obiceiuri.)...pestii protejati,pestii otravitori,pestii buni de gatit(australienii sunt mari amatori de carne de peste si extrem de mandrii in momentele in care te invita la masa la un peste prins de ei.).. si alte informatii utile si atentionari speciale (orice iesire la pescuit implica un risc datorita pradatorilor (rechini,crocodili etc)..
2.interesul si ajutorul oamenilor ,care iti ofera cel mai bune informatii ,spre ex sa pescuiesti in regula(sunt si pe acolo zone interzise,zone protejate,pancarde cu indicatii specifice)...si mai ales ,bunatatea oamenilor gata sa iti sara in ajutor cu mic sfat..spre ex am prins o gramada de pesti otravitori ,de care nu stiam..mai sunt pesti care nu se consuma deloc..un amic a prins un cod de aprox 50 kg si era foarte ofuscat ca nu este de retinut..codul respectiv odata ce trece de 10 kg are gust amarui si carne este de textura cauciucului :shock: ....
-tot ceea ce am scris mai sus este relativ ieftin atat timp cat ai barca si poti cutreiera lagunele ,raurile si oceanul..+ daca pescuiesti pe docuri,baraje si porturi..in momentul in care nu ai barca lucrurile se schimba:
- eu am avut sansa sa pot pescuii la aprox 30 km de marea bariera de corali..de acolo zona este declarata monument al naturii pt urmatoarele 1000 de secole :) ;) ....
-aici pescuitul in zona buzunarului se schimba dramatic in sensul in care: trebuie gasit un ghid ,care are barca si facut o programare cu cel putin o sapt..partida costa intre 100 - 250 $ de pers ..totul depinde de calitate barcii(cati m are si cat de safe vrei sa fie ,si mai ales cate persoane merg la pescuit ) si ce ofera ghidul---noi am mers 6 pers + ghidul...cu o barca de 10 m..la bord am avut la dispozitie o lada imensa frigorifica pt pestii,momeala fresh(de obicei se pescuieste cu calamari,creveti si un fel de sardine--toti pestii sunt rapitori --)+ sculele de pescuit si bauturi nonalcolice la bord!!!ghidul are la bord obligatoriu tel activat prin satelit,sonar,echipament in caz de naufragiu si desigur multa rabdare cu pescarii :lol: ..un lucru foarte interesant este ca pe ocean nu se iese la pescuit daca viteza vantului atinge 10 noduri -este pericol maxim de inec si alte incidente ....iar daca esti prins cu bauturi alcolice (ca ghid)..paza sau controlul de coasta iti suspenda automat dreptul de licenta pt barca si si iti suspenda permisul de conducere!!

despre amenajari private pot sa va dau un ex --am pescuit la barramundi cu pelete ---iar stilul era asemanator fly-lui...pescuitul a fost destul de costisitor :1 ora a costat 60 $..iar cu 80$ putem pescui 2 pers cu acelasi bat...am prins aprox 14 barra...am eliberat si am retinut doar 2 pesti...foloseam undita incintei ..si aveam un ghid tot timpul cu noi ..care ne ajuta la pescuit ...nadea ..ne punea in carlig, avea grija sa nu ranim pestii-asta era jobul lui...putem sa retinem pestele in schimbul sumei de 9 $ per kg...iar daca doream sa ne curete pestele personalul de la balta..mai plateam 17 $ per peste.....am retinut 2 pesti si i.am curatat personal :? ..si desigur m.am ales cu cateva intepaturui groaznice..pestele are cativa spini asemanatori ghibortului de la noi..si niste dureri la fel de atroce....insa pestele a fost un deliciu..au un gust impresionant :sunt pesti de apa sarata,dar ei sunt totusi dulci...

-sper ca v.am captivat un pic atentia..
salutari si fire zgomotoase!!!!

Sus

MesajScris: 13 Mai 2013, 23:36 
Neconectat

O completare la Sea Fishing pentru Anglia si e valabila doar pentru Pier ( constructie hidrotenhica specifica , ca un pod de 50-100 metri care patrunde in mare ) pentru pescuit de la 09 00 - 17 00 se plateste 5 lire sterline de persoana, de la 17 01 - 21 00 deschis la toata lumea ,nu se plateste, nu trebuie nici un permis nimic , de la 21 01 -08 59 pescuiesc doar membrii clubului de pescuit local .Ca fapt divers ,ca sa faci parte din club trebuie sa fii nascut inainte de 1980 plus cateva recomandari de la membrii seniori . Sunt liste de asteptare si de 3 ani ...

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 19 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]