Pescuit Stationar

Acum este 15 Noi 2024, 02:14

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Barbari
MesajScris: 10 Feb 2014, 11:51 
Neconectat

Truia, pe topicul asta ne raportam doar la pesti, pescuit bla bla :)
Corect!?
Si cum ne sta bine sa gandim "ecologic'', sau in asta consta viitorul urmasilor: pai mergem la pescuit sa traim, sau mergem la pescuit din placere; sau si una si alta, asta e intrebarea?
Acum nu zice nimeni , ca si eu , mai retin uneori, dar de cele mai multe ori m-am invatat sa eliberez, si sper ca sunt muuulti ca mine, sau mai ceva ca mine :mrgreen: , insa, mi-e greata de CE VAD (daca va uitati bine la filmulet, se aude veselie in imprejurimi, fericiti la culme, a sunat si ala si alalalt...), poate daca imi povestea cineva nu-mi era, prea putin relevant ce zic eu pt altii, dar asta este parerea mea .
Am fost in abator, poate sunt macelar de profesie sau din placere :geek: .
Si cu siguranta nu este primul curatat, au experenta !
Asta este opinia mea, si ma retrag tiptil tiptil, ca poate mai sunt pareri ! 8-)

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 13:03 
Neconectat

Aci sunt intru-totul de acord cu tine.... in nici un caz un spectacol din asta nu e moment de veselie si inca si mai mult nu e un subiect de fala si de pus pe internet... daca trebuie facut, macar sa se faca in discretie si cu piosenia necesara (unele triburi nomade se roaga la zei ca sa fie iertati pentru animalul omorat si au un ritual de multumire animalului sacrificat pentru ca si-a dat viata pentru a le da lor carnea necesara traiului).

Si cu siguranta ca nu e primul peste pe care-l curata ... in primul rand tehnica "jupuitului" la peste e destul de greu de invatat... trebuie ceva experienta ca s-o faci ca ala din film!...ai vazut ca nu a perforat partea alba a pielii nici macar o singura data!!!
Pe urma: ai vazut ce cutite folosesc... intreaba pe orice gospodina sotie de pescar daca ala e cutitul pe care l'ar alege sa curete peste?... ala e un cutit de filetat, singurul cu care poti jupui solzii la un peste.... pe vremuri fierarul de la noi din sat facea asa ceva din arcuri de pendula...special pentru scopul asta!
Inteleg clar ca oamenii au experienta in domeniu....
Ce nu inteleg este de ce a trebuit sa posteze cineva asa ceva pe net!!!... sa fie oare teribilismul sau nimicnicia cuiva care neavand nimic mai bun ca sa se laude incearca sa impresioneze audienta cu ce poate?.... parca suna romaneste ce zic eu?... chiar din ce in ce mai romaneste!!!
In mod cert si-a atins scopul!!....daca elibera crapul nu impresiona pe nimeni.... asa postand grozavia asta a starnit mii de comentarii!!

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 13:21 
Neconectat

In sfarsit :lol:

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 14:35 
Neconectat

sa vedeti de pasti in piete macel la miei :mrgreen:
acelasi lucru ca si la peste poate un pic mai urit dar nimeni nu spune nimic ca e traditie :lol: :lol: :lol: :lol:
de craciun porcu etc, :mrgreen:

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 16:55 
Neconectat

nagy ioan milka scrie:
acelasi lucru ca si la peste poate un pic mai urit dar nimeni nu spune nimic ca e traditie :lol: :lol: :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: sa vezi tu traditie la mine: cate un pui si un iepure in fiecare zi, macar o pisica pe saptamana, o oaie sau o capra pe luna, un porc cam la 3 luni, 2 vaci pe an... si ar mai fi si altele: porcupine, pangolin, gazele, maimute, sobolani, lilieci...ba mai bag si cate un crocodil sau piton ( asta e drept mai rar!!!). Cum crezi tu c-am ajuns la 100 de kile!!!
La iepuri sunt absolut artist..maxim 20 de secunde cu totul! Daca ma pozez si dau pe internet ma angajeaza astia la Angus ( cea mai tare firma de macelarie...cu decupaje si chart-uri elaborate care au devenit standarde mondiale! :lol: :lol: )!

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 17:12 
Neconectat

Ioiii , eu cel mai greu ma descurc la gonadele de purici, nu reusesc sa le tai pe mijloc, in rest, rezolv tot ce ai enuntat tu mai sus, aa, mai jupoi si cate un arapaima pe saptamana :D 8-)

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 19:00 
Neconectat

nagy ioan milka scrie:

Salut, o mica parere si din partea mea - voi comparati abatoare, miei, porci etc cu macelarirea unui animal salbatic ... e o mica diferenta. Nu zic ca eu nu duc acasa peste de o prajeala, la majoritatea pescuielilor duc 2-3 buc cat sa-mi fac pofta, restul c&r.
Comparatia voastra nu e buna, eventual crapul acela superb il puteti compara cu orice animal salbatic killerit de vanatori, si nu cu un porc.

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 20:09 
Neconectat

Silk, ai mare dreptate...mai ales ca crapul de 20 de kile nu este tocmai o delicatesa.... ala de 2 kile e mult mai bun!
Ca o curiozitate: din punct de vedere al perpetuarii speciei este mult mai daunator sa omori un crap de 20 de kile decat 10 crapi de 2 kile!
Strict dovedit de conservationisti este o pierdere mult mai mare sa omori un reproducator de talia aia decat 10 mai mici...mai ales ca din cei 10 nu e sigur ca (din motive naturale) va ajunge vreunul la 20 de kile.... in fine: teorii....

Sus

MesajScris: 10 Feb 2014, 22:30 
Neconectat

Din cate stiu eu reproducatorii la crap se aleg intre 5-8 kg , ce e sub si peste greutatea asta au randament diminuat . Florine tu stii mult mai bine lucrurile astea decat mine . ;)

Sus

MesajScris: 11 Feb 2014, 07:44 
Neconectat

Pachet scrie:
Din cate stiu eu reproducatorii la crap se aleg intre 5-8 kg , ce e sub si peste greutatea asta au randament diminuat . Florine tu stii mult mai bine lucrurile astea decat mine . ;)

Asa e..ai dreptate!! (Ufff!!...parca m-am saturat sa va dau dreptate la toti!!).
In fermele intensive reproducatorii sunt pe aci...7-10 kile...asa prevede tehnologia piscicola (stiu de la tata ca e de meserie!).
Sau cel putin asa era pe vremuri...acuma s-o fi schimbat!
Eu vorbeam strict de animale salbatice.... aci e alta teorie....

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 23 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]