truia scrie:
Nu cred că ai înțeles ce vreau să zic eu aici. M-am mai făcut greșit înțeles și cu alte ocazii și a sărit în sus lumea că sunt anti român așa că o să scriu mai organizat.
1. Țara în care trăiești și poporul în care ai fost născut nu sunt o galerie de echipă de fotbal și lumea nu-i un stadion.
2. Ce folos ai să minți cu bună știință despre istoria poporului tău sau despre cea a altor popoare? De ce să supra apreciezi sau să demonizezi oameni pe care nu-i cunoști? Vezi punctul 1.
3. Crezi că personalitățile istoriei poporului în care te-ai născut chiar au fost întruchiparea tuturor calităților pe care le pot avea oamenii? Pot să-ți demonstrez cu exemple dacă vrei că cei care făceau politică acum 100 sau 400 de ani nu erau chiar atât de diferiți de cei care fac politică acum.
4. Ce contează atât de mult dacă poporul român are la origine o civilizație fantastică ultra tehnologizată? Nu e cumva o consolare inutilă pentru frustrarea că nu îți place realitatea prezentului? Uite indienii au avut o civilizație sofisticată în antichitate și acum poporul lor trăiește ca boschetarii din canalele Bucureștiului. Eu nu cred în mândria asta prostească. Dacă bunicul lui Gigi de la colț a fost un om de treabă și gospodar nepotu lui poate fi liniștit un interlop alcoolic pușcăriabil.
5. Crezi că îți poți iubi țara așa cum este ea, nu cum ai vrea tu să fie? Eu cred că pot.