Pescuit Stationar

Acum este 26 Noi 2024, 00:18

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: O legenda care trebuie spulberata
MesajScris: 01 Noi 2010, 12:33 
Neconectat

Va invit sa cititi acest text si sa comentati pe marginea lui.
Luam o lanseta de feeder.Oricare.Una pe care,spre exemplu,scrie ca greutatea maxima la aruncare este 110gr.Exista pescari care cred ca indicatia se refera la faptul ca feeder-ul trebuie sa aiba maxim 110gr," cu tot cu nada".Fals. Indicatia se refera la masa inscrisa pe plumbul feeder-ului. Cu o lanseta de 110gr putere maxima putem arunca un feeder de maxim 110gr,masa inscrisa pe plumb,PLUS nada. Finalmente,cu tot cu nada,,masa la aruncare va fi mai mare de 110gr,dar lanseta este proiectata exact pentru asa ceva: sa arunce un feeder care,gol are maxim 110gr,incarcat cu nada. Este singura modalitate de standardizare si cuantificare a puterii de aruncare a lansetelor,pentru ca se raporteaza la o informatie extrem de precisa: masa inscrisa pe plumbul feederelor(nu toate au aceasta inscriptie,ceea ce este o dovada de amatorism din partea celor care le produc).Daca raportarea s-ar face si la masa nadei cu care cosuletele se incarca,indicatia ar fi greu de pus in practica si de respectaqt de catre pescari,din simplul motiv ca nu au cum sa stie cat cantareste nada introdusa in cosulet.
Parerile si experienta voastra vor clarifica subiectul.
Numai bine. Mircea13

Sus

Subiectul mesajului: Re: O legenda care trebuie spulberata
MesajScris: 01 Noi 2010, 17:33 
Neconectat

Nu este indicat sa solicitati feederul la capacitatea maxima inscrisa pe el .
Eu personal folosesc feederul la 3/4 din valoarea inscriptionata pe el si nu am avut niciodata probleme cu ele .

Sus

MesajScris: 01 Noi 2010, 19:46 
Neconectat

eu am un shimano match/feeder alivio putere maxima 40 de grame :roll: arunc federe de 60gr pline cu nada fara stresuri ;) ;) ;) ;) si culmea e ca am incercat sa fac o proba de aruncat cu cativa preteni care aveau unu un maver unu un trabucco si culmea e ca la distanta i-am facut pe toti :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: (nu ma intrebati ce maver si trabucco ca nu stiu ) dar oricum tind sa cred ca la feder mai conteaza putin (nu ft mult ) si pescarul :oops: :oops: :oops: ;) :roll: :roll: :roll:

Sus

MesajScris: 01 Noi 2010, 19:50 
Neconectat

Eu cred ca e important sa pui pe lanseta o greutate optima din perspectiva pescarului, adica pescarul sa simta cat duce lanseta, evident tinand cont si de specificatii. De exemplu la Rubin Match/feeder nu este specificata greutatea, ci doar ca e "medium", am pus un cosulet de 20 de grame, am pescuit lejer la 40 si poate mai multi metri si am simtit ca putea duce mai mult, cum spuneam, tine mult de simtul pescarului. Eu am pescuit cu cosulet clasic, dar sunt sigur ca daca foloseam un method feeder sau un momitor arcuit cu tija de plastic puteam sa lansez mult mai mult.

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 03 Noi 2010, 20:04 
Neconectat

convingerea mea, legat de acest subiect, e ca ar fi corect sa se inscrie pe bat rezistenta maxima a firului. (vezi preston, ex 8lbs).
ideea e sa cedeze firul inaintea batului. greutatea cosuletului lansat nu are asa mare relevanta...la fel si puterea de lansare inscrisa pe bat. am un maver pe care scrie 85 de grame. cu plumb de 80, si cu un fir textil de 20 cred ca rup lanseta, daca o fortez; dar nu cred ca se va rupe cu plumb de 110gr si un momo de 18 care are rezistenta de 3 kg...ci va ceda firul...
astfel, folosind un fir de 8 lbs (ma refer la lansetele la care producatorul da aceasta caracteristica) sau rezistenta mai mica, cu o oarecare experienta ne vom da seama de greutatea optima sau maxima de lansare, putand sa ne alegem gramajul cosuletelor si deschiderea lor, la fel vom simti cand batul e supraincarcat, si in aceasta situatie, daca fortam va ceda firul. si adaptand stilul de lansare, vom putea arunca si cosuri grele, la distante mai mici, insa fara a forta in lanseu.
concluzia mea este ca ca puterea de lansare inscrisa pe lanseta este foarte relativa...

Sus

MesajScris: 04 Noi 2010, 19:24 
Neconectat

salut! o firma care se respecta, dupa ce si-a facut testele preliminare asupra unui produs, si dupa ce a tras concluziile tehnice asupra acestuia il va inscriptiona cu o sarcina subdimensionata tocmai pentru a avea o rezerva care sa nu-i diminueze prestigiul!!! apreciez un minus de 20% fata de cat poate duce. ganduri bune!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]