Eugen (tinerete) a scris
Citat:
ma intereseaza daca stie cineva,cine are drept de control la pescari conform legii
Servus Eugene!
In Legea 317/2009 care aproba OUG nr.23/2008 (Legea pescuitului), cu modificarile aferente (din pacate) zice ca dreptul de a aplica sanctiuni pentru abateri in domeniul pescuitului il au doar inspectia piscicola prin inspectorii zonali si "organele de cercetare penala" (acesta este termenul folosit). Pentru aceasta ultima expresie dintre ghilimele, jandarmii nu mai vor sa faca control pe ape. Cand le-am solicitat sprijinul, au spus ca ei nu sunt "organe de cercetare penala", numai politia.
In ceea ce priveste politia de frontiera, ei in mod normal nu ar trebui sa aibe treaba cu pescarii decat in ceea ce priveste prezenta lor in zona de frontiera. Sa te legitimeze si eventual sa verifice daca nu ai si alte activitati ilegale pe langa pescuit (trafic de tigari, droguri, persoane, etc.) Si eu am pescuit in 2009 pe Prut de exemplu, unde am fost controlati si de cate trei ori pe zi, dar nu i-a interesat ca cu ce pescuim sau ce am prins, deci nimic despre pescuit. Ne-au legitimat doar, au verificat intr-adevar permisele de pescuit si daca ne-am inregistrat la postul de graniceri, ca ne aflam pe granita, cat stam, in ce zona si chestii de astea.