Pescuit Stationar

Acum este 26 Noi 2024, 00:36

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Manual HUMMINBIRD 718 partea II
MesajScris: 28 Sep 2011, 13:29 
Neconectat

Membru din: 20 Iun 2011, 13:08
Mesaje: 27
Localitate: Pitesti
APB – Mesaj B al autopilotului
BWR – Pozitia si distanta punctului de referinta

Meniul Principal

Furnizeaza un set standard de optiuni ale meniului, inclusiv setari, care se schimba mai putin frecvent. Meniul Principal este organizat in urmatoarele file, pentru a va ajuta sa gasiti repede un anumit item al meniului: Alarme, Sonar, Setari, Afisaje si Accesorii.

NOTA: Optiunile meniului pot fi simplificate sau extinse prin setarea Modului Utilizator la Normal sau Avansat. A se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator pentru detalii.

Pentru a folosi Meniul Principal:

1. In orice mod de afisare, apasati de doua ori tasta MENIU pentru a deschide Meniul Principal.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a selecta o fila a meniului.

3. Apasati tastele JOS sau SUS ale cursorului pentru a selecta o anumita optiune a meniului de sub acea fila.

4. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA din nou pentru a schimba o setare a meniului.

• O sageata de JOS, in partea de jos a meniului, inseamna ca puteti sa derulati la optiunile suplimentare ale meniului folosind tasta Jos a cursorului.

• O sageata DREAPTA sau STANGA la o optiune a meniului inseamna ca puteti folosi tastele DREAPTA sau STANGA pentru a face schimbari sau pentru a vedea mai multe imformatii.

• Apasati tasta EXIT pentru a muta rapid catre partea de sus a filei.

Actualizarea totala a ecranului – Cand schimbati orice setari ale meniului care afecteaza afisajul curent, imaginea se va actualiza imediat (ex., nu trebuie sa iesiti din meniu pentru a aplica schimbarea ecranului).
- 41 -


Ponturi rapide pentru Meniul Principal:

• Pornind de la orice optiune de meniu dintr-o fila a meniului, apasati tasta EXIT pentru a sari direct la partea de sus a filei.
• Din partea de jos a filei meniului, apasati tasta JOS a cursorului pentru a sari direct la partea de sus a filei.
• Din partea de sus a filei meniului, apasati tastele STANGA sau DREAPTA pentru a derula la urmatoarea fila. Puteti de asemenea sa sariti la inceputul sau la sfarsitul filei de derulare apasand in mod repetat tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului.
• Daca exista o sageata inferioara in partea de jos a filei meniului, apasati tasta JOS a cursorului pentru a derula la optiunile suplimentare ale meniului.
• Daca exista o sageata DREAPTA sau STANGA la o optiune a meniului, apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a modifica setarile sau pentru a obtine mai multe informatii.
• Daca apasati MENU sau EXIT pentru a iesi din Meniul Principal si pentru a va intoarce la acesta mai tarziu, meniul se va deschide la aceeasi fila la care a fost afisat Meniul Principal ultima oara.
- 42 -




Modul Utilizator (Normal sau Avansat)

Optiunile meniului pot fi simplificate sau extinse setand Modul Utilizator la Normal sau Avansat.

Modul Normal este setarea implicita atunci cand porniti pentru prima oara sistemul de pescuit din seria 700. Acesta este oferit utilizatorilor care doresc o mai mare simplitate si mai putine optiuni ale meniului.

Modul Avansat este oferit utilizatorilor care doresc cel mai mare nivel de control asupra sistemului de pescuit. Cand modul Utilizator este schimbat in Avansat, sunt adaugate mai multe setari Meniului Principal.

Pentru a schimba setarile modului Utilizator:


1. Apasati de doua ori pe tasta MENIU pentru a accesa Meniul Principal.

2. Apasati tasta JOS a cursorului pentru a selecta Modul Utilizator din meniul principal al setarilor.

3. Apasati tastele STANGA sau DREAPTA pentru a schimba setarile Modului Utilizator. (Normal, Avansat, Implicit =Normal)

NOTA: Orice schimbari facute in Modul Avansat vor avea efect si dupa ce reveniti la Modul Normal.

Spre exemplu, optiunea Selectarea Indicatorilor numerici este disponibila cand Modul Utilizator este setat la Avansat. Daca schimbati setarile Selectarii Indicatorilor numerici cand operati in modul Utilizator Avansat, aceasta va continua sa se afiseze pe ecran chiar daca schimbati inapoi la Modul Utilizator Normal.

- 43 -





Fila Sonar, Modul Normal
Fila Sonar, Modul Avansat

- 44 -






Meniul X-Press Sonar

Ofera o scurtatura catre cele mai frecvent utilizate setari. Apasati o data tasta Meniu, in orice mod de afisare, pentru a accesa Meniul X-Press Sonar.

NOTA: Optiunile meniului pot fi simplificate sau extinse prin setarea Modului Utilizator la Normal sau Avansat. A se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator pentru detalii.

NOTA: Selectarea transductorului influenteaza, de asemenea, optiunile meniului ( a se vedea Fila Meniului Sonar: Selectarea Transductorului ).

NOTA: Amplasamentul cvadruplu apare numai in afisajul Fascicul lateral, cand transductorul optional QuadraBeam PLUS este atasat .

- 45 -
Laterala (Side)
(transductorul WideSide: numai in modul de afisare WideSide)
___________________________________________________________

Side seteaza care fascicul al transductorului WideSide va fi expus in modul de afisare Laterala Ampla (WideSide).

Este necesar sa fie racordat un transductor WideSide la sistemul de pescuit. Optiunea Side a meniului este disponibila atunci cand Selectarea Transductorului este setata la WideSide( a se vedea Fila Meniului Sonar:Selectarea Transductorului) si poate fi accesata din meniul X-Press in modul de afisare WideSide.

NOTA: Setarea Side necesita achizitionarea unui transductor WideSide. Puteti vizita site-ul web , la adresa www.humminbird.com pentru a comanda acest accesoriu online sau puteti contacta Centrul de Resurse pentru clienti, la tel. 1-800-633-1468.

Pentru ajustarea Side:

1. Asigurati-va ca Modul Utilizator este setat la Avansat si atunci WideSide apare sub fila Meniului Sonar: Selectarea Transductorului.

2. Din modul de afisare WideSide, apasati o data tasta Meniu pentru a accesa Meniul X-Press.

3. Selectati Side, apoi apasati tastele Stanga sau Dreapta ale cursorului pentru a schimba setarea Side. (L [Stanga], Ambele, R[Dreapta], Implicit = Ambele).

- 46 -






Sensibilitatea

Controleaza nivelul detaliilor pe ecran si ajusteaza sensibilitatea tuturor frecventelor sonar.Cresterea sensibilitatii afiseaza mai multe retururi sonar provenind de la pesti mici pentru momeala si de la resturi suspendate in apa; totusi, este posibil ca ecranul sa devina prea incarcat.

Cand pescuiti in apa foarte limpede sau foarte adanca, o crestere a sensibilitatii permite afisarea retururilor mai slabe care ar putea sa prezinte interes. Micsorarea sensibilitatii elimina parazitii ecranului care apar cateodata in apa tulbure sau maloasa. Daca reglati sensibilitatea la un nivel prea slab, este posibil sa nu apara pe ecran mai multe retururi sonar ale unor pesti.

NOTA: Functia de sensibilitate este un parametru global care permite reglarea sensibilitatii tuturor frecventelor sonar, in comparatie cu modificarile specifice ale sensibilitatii (cum ar fi sensibilitatea de 83 kHz sau de 455 kHz) care permit reglarea nivelului sensibilitatii pentru un timp, pentru un anumit fascicul.


Sensibilitate SCAZUTA Sensibilitate MEDIE Sensibilitate RIDICATA



Pentru reglarea sensibilitatii:

1. Selectati Sensibilitate din Meniul X-Press sonar.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a mari sau a micsora Sensibilitatea. [ Scazuta =1; Medie (implicit) = 10; Ridicata=20; ].

- 47 -



Scara superioara
( Avansat: numai pentru modurile de afisare Sonar,
Sonar impartit, Cu cifre mari si Semnalizator circular)
___________________________________________________________

Scara de adancime este limita zonei cel mai putin adanci care apare pe
ecran in modurile de afisare Sonar, Sonar impartit, Cu cifre mari si Semnalizator circular. Aceasta optiune a meniului este disponibila numai cand Modul Utilizator este setat la Avansat ( a se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator) si poate fi accesata pornind de la modurile de afisare Sonar, Sonar impartit, Cu cifre mari si Semnalizator circular.Scara superioara este folosita frecvent impreuna cu Scara Inferioara.

Spre exemplu, daca sunteti interesat de zona situata intre 6m si 15 m(20 pi si 50 pi) adancime, trebuie sa reglati limita superioara la 6 m si pe cea inferioara la 15 m. Modul de afisare Sonar va arata plaja de 9 m(30 pi)situata intre 6 si 15 m adancime, fara a arata suprafata sau fundul apei (presupunand ca fundul apei este situat sub 15 m), ci va arata mai multe detalii despre zona respectiva.
NOTA: Se va pastra un interval mimin de 3m(10 pi) intre limita inferioara si cea superioara a scarii de adancime, indiferent de reglajele manuale efectuate.

Pentru reglarea scarii superioare:

1. Asigurati-va ca Modul Utilizator este setat la Avansat, apoi selectati Scara Superioara din Meniul X-Press Sonar.

NOTA: A se vedea Meniul Principal:Modul Utilizator, pentru schimba Modul Utilizator la Avansat.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a mari sau a micsora setarile Scarii Superioare. (718: de la 0 la 990 de picioare sau de la 0 la 327m [numai pentru modelele internationale]; 728: de la 0 la 1490 picioare sau de la 0 la 497m [numai pentru modelele internationale], Implicit=0)

- 48 -


Scara inferioara

Aceasta este limita zonei celei mai adanci care apare pe ecran. Auto este setarea implicita.

Auto : Limita inferioara a scarii de adancime este reglata de aparat astfel incat sa urmareasca fundul apei. Auto este setarea implicita.

Manual : Puteti sa reglati Scara Inferioara sa blocheze unitatea la o anumita adancime. Simbolul M va fi afisat in coltul din dreapta jos al ecranului, pentru a indica trecerea in modul manual. Reglati Scara superioara si inferioara pentru a vizualiza o anumita scara de adancime, in special atunci cand cautati pestii sau structura fundului apei.

Spre exemplu, daca pescuiti in apa adanca de 18 m(60 pi ), dar nu sunteti interesat decat de primii 9 m (30 pi )- de la suprafata pana la 9m adancime, trebuie sa reglati limita inferioara a scarii de adancime la 9m. Pe ecran se va afisa plaja de la 0 la 9m (de la 0 la 30 pi), permitandu-va sa vizualizati cu mai multe detalii decat daca ar fi fost reprezentate ecourile sonar pana la fundul apei.

NOTA: Aparatul va pastra un interval mimin de 3m(10 pi) intre limita inferioara si cea superioara a scarii de adancime, indiferent de reglajele manuale efectuate.

Pentru reglarea scarii inferioare:

1. Selectati Scara Inferioara din Meniul X-Press Sonar.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a mari sau a micsora setarile Scarii Inferioare. (718: Auto, de la 10 la 1000 de picioare , de la 3 la 330m [numai pentru modelele internationale]; 728: Auto, de la 10 la 1500 picioare , de la 3 la 500m [numai pentru modelele internationale], Implicit=Auto)

- 49 -




Scara Fascicul Lateral
(Transductor WideSide: Modul de afisare WideSide)
___________________________________________________________

Seteaza cea mai adanca scara care poate fi afisata in modul WideSide. Scara trebuie setata manual, pentru a pastra vizibil fundul apei pe ecran. Daca Scara Fascicul Lateral este setata la o adancime prea mare pentru conditiile curente de adancime, informatia sonar va fi comprimata pe ecran si se vor pierde detalii valoroase.

Trebuie sa fie racordat un transductor WideSide la sistemul de pescuit. Optiunea Scara Fascicul Lateral este disponibila cand Selectarea Transductorului este setata la WideSide(Laterala ampla) ( a se vedea fila Meniu Sonar: Selectarea Transductorului) si poate fi accesata numai din Meniul X-Press Sonar, in modul de afisare WideSide.

NOTA: Scara Fascicul Lateral necesita achizitionarea unui transductor WideSide. Puteti vizita site-ul web , la adresa www.humminbird.com pentru a comanda acest accesoriu online sau puteti contacta Centrul de Resurse pentru clienti, la tel. 1-800-633-1468.

Pentru reglarea Scarii Fascicul Lateral:

1. Asigurati-va ca Modul Utilizator este setat la Avansat si este selectat WideSide sub fila Meniului Sonar: Selectarea Transductorului.

2. Pornind de la modul de afisare WideSide, apasati o data tasta Meniu pentru a accesa Meniul X-Press Sonar.

3. Selectati Scara Fascicul Lateral, apoi apasati tastele Dreapta sau Stanga ale cursorului pentru a mari sau a micsora setarile Scarii Fasciculului Lateral. (6-160 de picioare [2-50m] [numai pentru modelele internationale]; Implicit=160 picioare [50m])

- 50 -


Viteza de defilare

Viteza de defilare determina viteza cu care informatia sonar se deplaseaza pe ecran, si in consecinta nivelul de detalii afisat.

O viteza mai mare arata mai multe informatii si este preferata de majoritatea pescarilor, chiar daca datele sonar se deplaseaza rapid pe ecran. Alegand o viteza mai mica, informatia ramane mai mult timp pe ecran, dar detaliile fundului apei si pestii devin comprimati si sunt mai greu de interpretat. Oricare ar fi viteza de defilare, fereastra de sonar in timp real (RTS) este mereu actualizata , cat mai rapid posibil, in functie de conditiile de adancime. Puteti regla Viteza de defilare in functie de preferintele personale.

Pentru reglarea vitezei de defilare:

1. Selectati Viteza de defilare din Meniul X-Press Sonar.

2. Apasati tastele Dreapta sau Stanga ale cursorului pentru a mari sau a micsora setarile Vitezei de defilare. (1-9, Ultra, unde 1= Scazuta, 9=Rapida, Ultra=Mai rapida, Implicit=5)

Amplasare cvadrupla
(cu transductorul optional QudraBeam PLUS, numai in Afisaj Fascicul lateral)
___________________________________________________________

Permite alegerea modului in care informatia sonar este afisata in Fascicul lateral. Afisajul Fascicul lateral indica datele sonar din stanga si din dreapta fasciculelor de 455 kHz, ca si ale celui de 200 kHz cu vizualizare in partea de jos. Datele sonar pot fi afisate in oricare dintre urmatoarele amplasamente prin schimbarea setarilor Amplasarii cvadruple : Implicit, Clasic, Inclinat. A se vedea Afisaje: Afisaj Fascicul lateral , pentru mai multe informatii.

NOTA: Amplasament cvadruplu este disponibil cand este atasat un transductor optional QudraBeam PLUS si este activ afisajul Fascicul lateral ( a se vedea Fila Meniului Sonar: Selectarea transductorului ).

Pentru reglarea Amplasarii Cvadruple in Modul de afisare Fascicul Lateral:

1. In Modul de afisare Fascicul Lateral, selectati Amplasare Cvadrupla din Meniul X-Press Sonar.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a selecta un amplasament. (Implicit, Clasic, Inclinat, Implicit=Implicit)
- 51 -
Afisarea fundului apei

Selecteaza metodele folosite pentru reprezentarea pe ecran a fundului apei si a structurii.

Invers (Inverse) reprezinta retururile de slaba intensitate prin pixeli de culoare inchisa, iar pe cele puternice cu pixeli de culoare deschisa. Astfel, semnalele slabe vor fi vizibile clar pe ecran.

Identificarea Structurii (Structure ID) reprezinta retururile de slaba intensitate prin pixeli de culoare deschisa, iar pe cele puternice cu pixeli de culoare inchisa. Astfel, semnalele puternice vor fi vizibile clar pe ecran.

Linie Alba(WhiteLine) evidentiaza cu alb cele mai intense retururi sonar, rezultand un contur distinct. Astfel este reliefat pe ecran fundul apei.

Fundul negru al apei (Bottom Black) afiseaza toti pixelii de sub profilul fundului apei cu negru, indiferent de intensitatea semnalului. Astfel se creeaza un contrast intre fundul apei si alte retururi sonar de pe ecran. Orice tinte, cum ar fi pestii, structura si termostraturile, vor fi reprezentate folosind metoda Identificarea Structurii.

A se vedea Ce se afla pe ecranul Sonarului : Reprezentarea Fundului apei, pentru mai multe informatii.

Pentru reglarea Afisarii Fundului apei :

1. Selectati Afisarea Fundului apei din Meniul X-Press Sonar.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a selecta setarile modului de Afisare a Fundului Apei. (Invers, Identificarea Structurii, Linie Alba, Fundul negru al apei, Implicit=Invers)
- 52 -




Functia Blocarea fundului apei
(exclusiv pentru modul de afisare Zoom Sonar)
___________________________________________________________

Aceasta functie schimba modul Imaginii marite in modul de afisare Zoom sonar. Functia de blocare permite afisarea continua a fundului apei intr-un punct constant de pe ecran, indiferent de schimbarile de adancime. Aceasta functie „deformeaza” profilul fundului apei, dar se dovedeste eficace pentru a arata pestii situati pe fundul apei sau aproape de el.





Pentru pornirea functiei Blocarea fundului apei :

1. In modul de afisare Zoom Sonar, selectati Blocarea Fundului apei din Meniul X-Press Sonar.

2. Apasati tastele DREAPTA sau STANGA ale cursorului pentru a activa setarile functiei Blocarea Fundului Apei . (Off, On, Implicit=Off)

Scara fundului apei
(exclusiv pentru modul de afisare Zoom Sonar, cand functia de blocare este activata)
___________________________________________________________

Aceasta functie va permite sa controlati ce procentaj din indicatorul adancimii apei, masurat pornind de la fundul apei, va fi afisat in modul Zoom Sonar. Alegeti o valoare mica pentru a vizualiza o structura putin adanca si detaliile fundului apei. Optati pentru o valoare mai mare pentru a vizualiza o structura mai importanta in ape mai adanci.

NOTA: Este posibil sa reglati scara fundului apei astfel incat sa depaseasca adncimea. In acest caz veti putea vedea interferente ale suprafetei intr-o banda ondulata care reflecta schimbarile in adancime.

Pentru reglarea Scarii fundului apei :

1. In modul de afisare Zoom Sonar, selectati Blocarea Fundului apei din Meniul X-Press Sonar.

2. Apasati tasta Dreapta a cursorului pentru a activa setarile functiei Blocarea Fundului Apei.

3. O data activata Functia Blocarea Fundului apei, Scara fundului apei va fi adaugata Meniului X-Press. Selectati Scara Fundului Apei, si apasati tastele STANGA sau DREAPTA ale cursorului pentru a regla setarile. (10-60 picioare, 2-10 brate, sau 3-20m [numai modelele internationale], Implicit=15 picioare).
- 53 -



Nivelul Zoom-ului
(numai Afisaj Zoom Sonar)
___________________________________________________________

Aceasta functie permite reglarea marimii zoom-ului in modul de afisare Zoom al sonarului. Folositi Zoom pentru a vedea mai multe detalii ale retururilor sonar provenind de la fundul apei, care pot fi apropiate, cum ar fi cele determinate de pesti plutind aproape de fundul apei sau in structura.
Nivelul Zoom este disponibil numai in Meniul X-Press din modul de afisare Zoom Sonar. Casuta de previzualizare indica partea fundului apei care va fi marita.


NOTA: Casuta Zoom de previzualizare urmeaza fundul apei si nu poate fi mutata.


Pentru a regla nivelul Zoom-ului:

1. Apasati tasta View pana cand se afiseaza modul Zoom Sonar. Apoi apasati o data tasta Meniu pentru a accesa Meniul X-Press Sonar.

2. Selectati Nivelul Zoom-ului din Meniul X-Press Sonar.

3. Apasati tastele Stanga sau Dreapta ale cursorului pentru a schimba nivelul zoom-ului (2x, 4x, 6x, 8x, Implicit=2x)

- 54 -

Fila Alarme ale meniului principal

Pornind de la oricare mod de afisare, apasati de doua ori pe tasta Meniu pentru a accesa meniul principal al sistemului. Fila Alarme va fi selectata implicit.

NOTA: Cand se declanseaza o alarma, puteti apasa pe orice tasta pentru a o dezactiva. Odata oprita , ea nu se va mai declansa atat timp cat nu va mai fi detectata o noua imprejurare a starii de alarma.

NOTA: Optiunile meniului pot fi extinse sau simplificate prin setarea Modului Utilizator la Avansat sau Normal. A se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator, pentru detalii.
- 55 -



Alarma de adancime
Aceasta se declanseaza cand adancimea numerica este egala sau inferioara celei definite in meniu.

Pentru schimbarea setarilor alarmei de adancime:

1. Selectati optiunea Alarma de adancime (Depth Alarm) pornind de la meniul principal al alarmelor.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile alarmei de adancime (Dezactivata [OFF], de la 5m la 30 m sau de la 1pi la 100 pi[exclusiv pentru modelele internationale], Implicit = Dezactivata [OFF]).

Alarma de identificare a unui peste

Aceasta se declanseaza atunci cand aparatul detecteaza un peste care corespunde tipului de peste ales. Aceasta alarma suna numai daca functia de identificare a pestelui [Fish ID+] este activata.

Spre exemplu, daca ati reglat alarma de identificare la Peste mare, ea se va declansa numai atunci cand aparatul detecteaza un peste mare.


Pentru schimbarea setarilor alarmei de identificare a unui peste:

1. Selectati optiunea Alarma de identificare a unui peste (Fish ID Alarm) pornind de la meniul principal al alarmelor.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile alarmei de identificare a unui peste (Dezactivata , Toti, Mediu sau mare, Mare, Implicit = Dezactivata).
OF
ALL
LARGE / MEDIUM
LARGE

- 56 -


Alarma de alimentare slaba

Aceasta se declanseaza atunci cand tensiunea bateriei este egala sau inferioara celei reglate in meniu. Aceasta se declanseaza numai pentru bateria care este conectata la sistemul de pescuit. Trebuie sa reglati alarma de alimentare slaba astfel incat sa va avertizeze cand tensiunea bateriei scade sub marja de securitate pe care ati stabilit-o.


Spre exemplu, daca folositi un motor de pescuit cu propulsie(alimentat
la baterie), trebuie sa reglati alarma de alimentare slaba astfel incat aceasta sa va avertizeze inainte ca tensiunea bateriei sa fie prea slaba pentru a porni motorul principal, alimentat cu benzina.

Pentru schimbarea setarilor alarmei de alimentare slaba:

1. Selectati optiunea Alarma de alimentare slaba (Low Battery Alarm) pornind de la meniul principal al alarmelor.
2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la stanga sau la dreapta pentru a modifica setarile alarmei de alimentare slaba (Dezactivata [OFF], de la 8,5 V la 13,5 V, Implicit =dezactivata [OFF]).


Alarma auxiliara de temperatura
(cu sonda de temperatura optionala sau accesoriul Temp/Viteza)
___________________________________________________________

Se declanseaza cand temperatura apei de la roata cu zbaturi /sonda de temperatura detectata de sistemul de pescuit atinge setarile Alarmei Auxiliare de temperatura, care este reglata in grade Fahrenheit sau Celsius[numai pentru modelele internationale].

Spre exemplu, daca alarma de temperatura este setata la 58° Fsi temperatura apei trece de la 60° la 58°, alarma de temperatura se declanseaza. In aceeasi ordine de idei, daca temperatura trece de la 56° la 58°, alarma se declanseaza din nou.

Pentru schimbarea setarilor alarmei auxiliare de temperatura:

1. Selectati optiunea Alarma auxiliara de temperatura pornind de la meniul principal al alarmelor.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile alarmei auxiliare de temperatura (Off, 33-120(Fahrenheit), 0-50(Celsius), Implicit=Off).

- 57 -







Alarma de temperatura

Aceasta se declanseaza atunci cand temperatura apei detectata de sistemul de pscuit atinge nivelul setat, fie in grade Fahrenheit, fie Celsius (exclusiv pentru modelele internationale).

Spre exemplu, daca alarma de temperatura este setata la 58° F si temperatura apei trece de la 60° la 58°, alarma de temperatura se declanseaza. In aceeasi ordine de idei, daca temperatura trece de la 56° la 58°, alarma se declanseaza din nou.

Pentru schimbarea setarilor alarmei de temperatura:

1. Selectati optiunea Alarma de temperatura pornind de la meniul principal al alarmelor.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile alarmei de temperatura (Dezactivata, de la 32°F la 120°F, de la 0°C la 50°C, valoare implicita =Dezactivata).

Tonalitatea alarmei

Aceasta permite selectarea tonalitatii sunetului alarmei. Un sunet scurt se va produce atunci cand reglati tonalitatea alarmei, astfel incat sa selectati tonalitatea pe care o puteti auzi cel mai bine.

Pentru schimbarea setarilor tonalitatii alarmei:

1. Selectati optiunea Tonalitatea alarmei (Alarm Tone) pornind de la meniul principal al alarmelor.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile tonalitatii alarmei ( Ridicata, Medie, Slaba, valoare implicita=Medie).

- 58 -







Fila Meniu Sonar

Pornind de la oricare mod de afisare, apasati de doua ori pe tasta Meniu pentru a accesa filele meniului principal, apoi apasati pe tasta de deplasarea a cursorului la dreapta de cate ori este necesar pentru a selecta fila Meniu Sonar.

NOTA: Optiunile meniului pot fi extinse sau simplificate prin setarea Modului Utilizator la Avansat sau Normal. A se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator pentru detalii.

NOTA: Selectarea transductorului influenteaza de asemenea optiunile meniului ( a se vedea Fila Meniul Sonar: Selectarea Transductorului).


- 59 -
Selectarea fasciculului

Aceasta functie stabileste care retururi sonar ale transductorului vor fi afisate pe ecran.

Cand aceasta functie este reglata la 200/83 kHz, retururile celor doua fascicule sunt amestecate, incepand cu retururile fasciculului lat de 83 kHz, atenuandu-le si suprapunandu-le pe cele ale fasciculului ingust de 200 kHz. Retururile sonar intunecate ale fasciculului ingust de 200 kHz se vor distinge de cele mai deschise ale fasciculului lat de 83 kHz. Modul de afisare Sonar impartit continua sa afiseze retururile sonar ale fiecarui fascicul in fereastra corespunzatoare. Informatiile regrupate sunt expuse in modurile de afisare Sonar, Zoom Sonar si Cu Cifre Mari. Fereastra sonar in timp real, in modul de afisare Sonar, nu arata decat retururile fasciculului ingust de 200 kHz.

Cand reglati functia la 200 kHz, numai retururile fasciculului ingust de 200 kHz vor fi afisate in modurile de afisare Sonar, Zoom Sonar ,Cu Cifre Mari si Semnalizator Circular. Modul de afisare Sonar impartit continua sa afiseze retururi sonar ale fiecarui fascicul in fereastra corespunzatoare. Fereastra sonar in timp real, in modul de afisare Sonar, nu arata decat retururile fasciculului ingust de 200 kHz.

Cand reglati functia la 83 kHz, numai retururile fasciculului larg de 83 kHz vor fi afisate in modurile de afisare Sonar, Zoom Sonar , Cu Cifre Mari si Semnalizator Circular. Modul de afisare Sonar impartit continua sa afiseze retururi sonar ale fiecarui fascicul in fereastra corespunzatoare. Fereastra sonar in timp real nu arata decat retururile fasciculului larg de 83 kHz.

Pentru a folosi Selectarea Fasciculului:

1. Alegeti Selectarea Fasciculului din meniul principal al sonarului.

2. Apasati tastele STANGA sau DREAPTA ale cursorului pentru a selecta fasciculul de 200 kHz, fasciculul de 83 kHz sau ambele fascicule. ( 200/83 kHz, 200 kHz, 83 kHz, Implicit = 200 khz ).

- 60 -
Identificarea pestelui

Aceasta functie utilizeaza algoritmi perfectionati de interpretarea semnalului, pentru a descifra retururile sonar si pentru a afisa o pictograma pentru peste atunci cand sunt intrunite conditiile necesare. Cand este detectat un peste, aparatul afiseaza o pictograma in forma de peste si un numar deasupra ei, indicand adancimea returului obtinut. Cele trei pictograme diferite, in forma de peste, arata intensitatea returului sonar si ofera informatii relative despre dimensiunea pestelui.

Modelele de sonar cu fascicul dublu [Dualbeam PLUS] reprezinta tintele detectate in cavitatea fasciculului ingust de 200 kHz ca niste simboluri umbrite ale unui peste, iar pe cele din fasciculul larg de 83 kHz ca niste simboluri vide ale unui peste.
Cand optiunea de identificare a unui peste ( Fish ID+) este dezactivata, sistemul de pescuit afiseaza pe ecran retururile sonar brute .
Acestea au frecvent forma unor arce de cerc, indicand potentialele tinte. Privind unghiul unui fascicul al transductorului, distanta pana la un peste scade daca acesta intra in raza fasciculului si creste cand acesta iese; aceasta variatie de distanta creeaza un arc pe ecran. Viteza barcii, viteza defilarii si pozitia pestelui in fascicul afecteaza in mod direct forma arcului.

Procedura de activare si de dezactivare a functiei de Identificare a pestelui (Fish ID+):


1. Selectati optiunea Identificarea pestelui ( Fish ID+ ) pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a active ( On ) sau a dezactiva ( Off ) functia de Identificare a pestelui ( Dezactivata, Activata, valoare implicita = Dezactivata ).
- 61 -




Sensibilitatea functiei de Identificare a unui peste

Aceasta permite reglarea pragului algoritmilor de detectare ai functiei
Identificare a pestelui (Fish ID+). Alegerea unui prag mai ridicat permite interpretarea retururilor mai slabe drept pesti. Este util pentru identificarea pestilor mai mici sau a celor pentru momeala. Alegerea unui reglaj mai putin ridicat permite afisarea mai putinor pictograme si eliminarea multor retururi sonar slabe. Este util atunci cand cautati specii mai mari de pesti.
Sensibilitatea de reperare a pestilor este folosita impreuna cu functia Identificare a pestelui (Fish ID+). Este necesar ca functia Identificare a pestelui sa fie activata pentru ca sensibilitatea de reperare a pestelui sa aiba efect asupra retururrilor sonar identificate drept pesti.

Reglarea Sensibilitatii functiei de Identificare a pestelui:

1. Selectati optiunea Sensibilitatea functiei de Identificare a pestelui (Fish ID Sensitivity) pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a mari sau a micsora setarea Sensibilitatii functiei de Identificare a pestelui (slaba=1, crescuta=10, valoare implicita=5).

Fereastra sonar in timp real[RTS]

Aceasta functie permite reglarea latimii ferestrei sau dezactivarea ei, in modul de afisare Sonar. Aceasta fereastra este mereu actualizata rapid si nu afiseaza decat retururile care sunt in interiorul fasciculului transductorului. (A se vedea Ceea ce se afla pe ecranul Sonarului pentru mai multe detalii).

NOTA: Fereastra lata RTS nu utilizeaza scara de gri.

Procedura de reglare a ferestrei sonar in timp real:
1. Selectati optiunea Fereastra sonar in timp real [RTS] pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica reglarea ferestrei sonar in timp real (Lata, Ingusta, Dezactivata, valoare implicita=Lata).

- 62 -
Latimea Zoom-ului

Aceasta functie permite reglarea latimii zoom-ului in modul de afisare Zoom al sonarului.

Procedura de reglare a latimii zoom-ului:

1. Selectati Latimea zoom-ului pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica latimea zoom-ului (Ingust, Mediu, Lat, valoare implicita = Ingust).

Sensibilitatea fasciculului de 83 kHz
(modul utilizator Avansat)

Aceasta functie permite modificarea sensibilitatii fasciculului de 83 kHz. Daca mariti sensibilitatea fasciculului de 83 kHz, vor fi afisate pe ecran mai multe retururi slabe, iar daca o micsorati, mai putine. Optiunea Sensibilitatea fasciculului de 83 kHz nu este disponibila decat in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator ).

NOTA: Aceasta functie este utila pentru reglarea sensibilitatii retururilor fasciculului de 83 kHz in modul de afisare Sonar impartit de 200 si de 83 kHz. Este astfel posibil sa reglezi sensibilitatea fasciculului de 83 kHz fara sa influentezi retururile din fereastra fasciculului de 200 kHz.

Procedura de reglare a sensibilitatii fasciculului de 83 kHz:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi selectati optiunea Sensibilitatea fasciculului de 83 kHz pornind de la fila Sonar a meniului principal.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a regla sensibilitatea fasciculului de 83 kHz (de la -10 la +10, valoare implicita=0).

- 63 -


Sensibilitatea fasciculului de 455 kHz
(mod utilizator Avansat, cu achizitionarea optionala a transductorului QuadraBeam PLUS)

Aceasta functie permite modificarea sensibilitatii fasciculului de 455 kHz. Mariti sensibilitatea fasciculului de 455 kHz si vor fi afisate pe ecran mai multe retururi slabe, iar daca o micsorati, mai putine.
Un transductor QuadraBeam PLUS trebuie atasat sistemului de pescuit. Optiunea Sensibilitatii fasciculului de 455 kHz este disponibila cand Selectarea Transductorului este setata la QuadraBeam ( a se vedea Fila Meniului Sonar:Selectarea Transductorului) si cand Modul Utilizator este Avansat. ( a se vedea Fila Reglajele Meniului: Modul Utilizator).

NOTA: Aceasta functie necesita achizitionarea transductorului QuadraBeam PLUS. Vizitati site-ul web www.humminbird.com pentru a comanda acest accesoriu online sau contactati Centrul de Resurse Clienti la tel.1-800-633-1468.

NOTA: Aceasta functie este utila pentru reglarea sensibilitatii retururilor fasciculului de 455 kHz in modul de afisare Fascicul lateral. Este astfel posibil sa reglezi sensibilitatea fasciculului de 455 kHz fara sa influentezi retururile din fereastra fasciculului de 200 kHz.

Procedura de reglare a sensibilitatii fasciculului de 455 kHz:

1. Asigurati-va ca ati selectat transductorul QuadraBeam PLUS [Quad beam] si modul utilizator Avansat, iar daca transductorul QuadraBeam PLUS este conectat, selectati optiunea Sensibilitatea fasciculului de 455 kHz pornind de la fila Sonar a meniului principal.

2. Apasati tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a regla sensibilitatea fasciculului de 455 kHz (de la -10 la +10, valoare implicita=0).

- 64 -





Sensibilitatea WideSide
(mod Avansat : cu transductorul WideSide)

Regleaza sensibilitatea fasciculului WideSide. Marind sensibilitatea vor fi afisate retururi slabe suplimentare, iar micsorand-o vor fi afisate cateva retururi slabe.
Este necesar ca un transductor WideSide sa fie racordat la sistemul de pescuit. Optiunea Sensibilitatea WideSide este disponibila cand Selectarea transductorului este setata la WideSide ( a se vedea Fila Meniului Sonar: Selectarea transductorului ) si Modul Utilizator este setat la Avansat( a se vedea Fila Meniului Sonar: Modul Utilizator).

NOTA: Aceasta functie necesita achizitionarea transductorului WideSide. Vizitati site-ul www.humminbird.com pentru a comanda acest accesoriu online sau contactati Centrul de Resurse Clienti la tel. 1-800-633-1468.

Sensibilitatea WideSide este utila in special pentru reglarea sensibilitatii retururilor sonar de 455 kHz in modul de afisare WideSide. Sensibilitatea fasciculului de 455 kHz poate fi reglata fara a afecta sensibilitatea altor frecvente sonar.

Procedura de reglare a sensibilitatii WideSide:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat si ca este selectata optiunea Sensibilitatea WideSide, sub fila Meniului Sonar :Selectarea Transductorului.

2. Selectati Sensibilitatea WideSide din Meniul Principal.

3. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a schimba sensibilitatea WideSide (de la -10 la +10, valoare implicita=0).

- 65 -

Liniile de adancime
(modul utilizator Avansat)

Liniile de adancime [Depth Lines] impart ecranul in patru sectiuni egale, separate prin trei linii de adancime orizontale. Adancimea fiecarei linii este afisata de-a lungul scarii de adancime. Puteti sa activati sau sa dezactivati liniile de adancime. Aceasta optiune a meniului nu este disponibila decat in modul utilizator Avansat (a se vedea Meniul Principal: Mod utilizator).


Procedura de reglare a liniilor de adancime:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi selectati optiunea Linii de adancime pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a activa sau dezactiva liniile de adancime (Dezactivate, Activate, valoare implicita = Activate).

- 66 -







Interferenta cu suprafata
(modul utilizator avansat)

Aceasta functie permite reglarea filtrului care elimina inteferentele cu suprafata cauzate de alge si de aerare. Cu cat valoarea este mai slaba, cu atat interferenta cu suprafata este mai vizibila. Aceasta optiune din meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul Principal: Modul utilizator).

Procedura de reglare a nivelului de interferenta cu suprafata:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi selectati optiunea Interferenta cu suprafata (Surface Clutter) pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarea interferentei cu suprafata (slaba =1, crescuta=10, valoare implicita=5).

- 67 -






Filtru de zgomot
(modul utilizator Avansat)

Aceasta functie permite reglarea filtrului de zgomot pentru a reduce interferentele care apar pe ecran provenind de la surse cum sunt motorul barcii, turbulentele sau alte dispozitive sonar. Aceasta optiune este disponibila doar in modul utilizator Avansat (a se vedea Meniul Principal: Modul utilizator).

NOTA: Dezactivarea elimina complet filtrul; reglajele Slab, Mediu si Ridicat 1, Ridicat 2, Ridicat 3 filtreaza progresiv retururile sonare. Ridicat 1, Ridicat 2si Ridicat 3sunt utile in conditiile zgomotului excesiv al motorului cu propulsie, dar in anumite conditii de apa adanca, reglajul ridicat poate intr-adevar dauna capacitatii detectorului de pesti de a observa fundul apei.

Procedura de reglare a filtrului de zgomot:
Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi selectati optiunea Filtru de zgomot (Noise Filter) pornind de la meniul principal al sonarului.
Folositi tastele de deplasare a cursorului la stanga si la dreapta pentru a modifica nivelul filtrului de zgomot (Dezactivat, Slab, Mediu, Ridicat 1, Ridicat 2, Ridicat 3, valoare implicita = Slab).






Adancime maxima
(modul utilizator Avansat)

Aceasta functie permite reglarea adancimii de sondare a aparatului. In modul automat,sistemul de pescuit obtine citiri ale fundului apei (in functie de capacitatile aparatului). Cand reglati o adancime maxima, sistemul de pescuit inceteaza sa se ocupe de retururile sonar de sub aceasta limita, deci vor fi afisate mai multe detalii pe ecran.

NOTA: Daca fundul apei este mai jos decat reglajul adancimii maxime, indicatorul numeric al adancimii vasemnaliza, indicand faptul ca sistemul de pescuit nu poate sa-l localizeze.

NOTA: Aceasta optiune este disponibila doar in modul utilizator Avansat (a se vedea Meniul Principal: Modul utilizator).

Reglarea adancimii maxime:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi selectati optiunea Adancime maxima (Max depth) pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarea adancimii maxime (718: automat [AUTO], de la 10 pi la 1000 pi sau de la 3m la 330m [exclusiv pentru modelele internationale]; 728: Auto, de la 10 la 1500 pi sau de la 3 la 500m [exclusiv pentru modelele internationale];valoare implicita = automat [AUTO]).

- 68 -
Tipul de apa
(modul utilizator avansat)

Aceasta optiune serveste la configurarea aparatului pentru activitatile desfasurate in apa dulce sau in apa sarata. In apa sarata, puteti alege de asemenea setarile mai putin adanca sau adanca. Aceasta optiune este disponibila doar in modul utilizator Avansat (a se vedea Meniul Principal: Modul utilizator).

NOTA: Asigurati-va ca ati reglat bine tipul de apa, in special cand este vorba despre cea sarata, pentru ca acest reglaj afecteaza precizia citirilor adancimii.
In apa sarata, ceea ce aparatul considera un peste mare poate fi de fapt de
doua pana la 10 ori mai mare decat un peste mare din apa dulce (dupa tipul de peste cautat). Reglarea tipului de apa pentru apa sarata permite aparatului sa ia in considerare o gama larga de dimensiuni de pesti, pentru a tine cont de acest efect.

Procedura de reglare a tipului de apa:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi selectati optiunea Tipul de apa (Water Type) pornind de la meniul principal al sonarului.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la stanga si la dreapta pentru a modifica tipul de apa (Dulce, Sarata(putin adanca), Sarata(Adanca), valoare implicita =Dulce).

Selectarea transductorului

Permite selectarea transductorului pe care doriti sa-l folositi. Cand alegeti un transductor, caracteristicile corspunzatoare vor fi adaugate automat sistemului de pescuit.

Sistemul de pescuit beneficiaza implicit de tehnologia DualBeam PLUS. Sistemul de pescuit suporta de asemenea accesorii optionale : transductorul QuadraBeam PLUS, transductorul WideSide si Sonarul Universal 2.

Pentru a schimba transductorul selectat:

1. Alegeti Selectarea transductorului din Meniul Principal al sonarului.

2. Apasati tastele STANGA sau DREAPTA ale cursorului pentru a schimba transductorul selectat. (DualBeam, QuadBeam, WideSide, Sonar Universal 2, Implicit = DualBeam)

- 69 -



Fila Reglaje din meniul principal

Pornind de la oricare mod de afisare, apasati de doua ori pe tasta Meniu pentru a accesa filele meniului principal, apoi apasati pe tasta de deplasarea a cursorului la DREAPTA de cate ori este necesar pentru a selecta fila Reglaje.

NOTA: Optiunile meniului variaza in functie de ce accesorii sunt atasate la unitate.

NOTA: Optiunile meniului pot fi extinse sau simplificate prin setarea Modului Utilizator la Avansat sau Normal. A se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator pentru detalii.

- 70 -


Unitati – Adancime

Aceasta functie permite selectarea unitatilor de masura pentru toate citirile de adancime.

Procedura de reglare a unitatilor de adancime:

1. Selectati Unitati - Adancime pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile unitatilor de adancime (Modele nationale: Picioare [Feet], Brate [Fathoms]; Modele internationale: Metri[Meters]; valoare implicita = Picioare/Metri).


Unitati – Temperatura
(exclusiv pentru modelele internationale)

Aceasta functie permite selectarea unitatilor de masura pentru toti indicatorii de temperatura. Numai pentru modelele internationale.

Reglarea unitatilor de temperatura:

1. Selectati Unitati – Temperatura pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile unitatilor de temperatura (Celsius, Fahrenheit; valoare implicita=Celsius).



Unitati – Distanta

Aceasta functie permite selectarea unitatilor de masura pentru toti indicatorii de distanta si nu apare in meniu decat daca un senzor de temperatura si de viteza este racordat la aparat si daca roata cu zbaturi a senzorului s-a miscat cel putin o data, sau daca este racordat un receptor GPS.





Reglarea unitatilor de distanta:

1. Selectati Unitati – Distanta pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile unitatilor de distanta (modele nationale: mile terestre [Statute Miles], mile marine [Nautical Miles]; valoare implicita = mile terestre; modele internationale: metri/kilometri
[Meters/Kilometers],metri/mile marine [Meters/Nautical Miles], picioare/mile terestre [Feet/ Statute Miles], picioare/mile marine [Feet/ Nautical Miles]; valoare implicita = metri/kilometri [Meters/Kilometers]).

- 71 -




Unitati – Viteza

Aceasta functie permite selectarea unitatilor de masura pentru toti indicatorii de viteza si nu apare in meniu decat daca un senzor de temperatura si de viteza este racordat la aparat si daca roata cu zbaturi a senzorului s-a miscat cel putin o data, sau daca este conectat un receptor GPS .


Modificarea unitatilor de viteza:

1. Selectati optiunea Unitati – Viteza pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarile unitatilor de distanta (Modele nationale: mi/h [mph], noduri [kts]; Modele internationale :km/h[ kph]; valoare implicita =mph/ kph).


Modul utilizator

Acesta permite setarea sistemului de meniuri in modul Normal sau Avansat. Cand este ales modul Normal(setare implicita) apar setarile de baza in sistemul meniurilor.Cand este ales modul Avansat apar setari suplimentare. A se vedea Meniul Principal: Modul Utilizator, pentru detalii.


Modificarea modului utilizator:

1. Selectati optiunea Mod utilizator (User Mode) pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica modul utilizator. (Normal, Avansat [Advanced], valoare implicita = Normal).


Limba
(exclusiv pentru modelele internationale)

Aceasta functie permite selectarea limbii in care vor fi afisate meniurile. Exclusiv pentru modelele internationale.

Pentru a schimba setarea alegerii limbii:

1. Selectati optiunea Limba pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA sau la DREAPTA pentru a modifica setarea limbii (valoare implicita = Engleza [English]).

- 72 -




Reinitializarea kilometrajului

Aceasta functie permite resetarea kilometrajului la 0 si nu apare decat daca un un senzor de temperatura si de viteza este racordat la aparat si daca roata cu zbaturi a senzorului s-a miscat cel putin o data, sau daca este racordat receptor GPS .

Kilometrajul cuprinde urmatoarele date: cronometru pentru timpul scurs, distanta parcursa de la ultima reinitializare si viteza medie.

NOTA: A se vedea fila Reglaje ale meniului principal: Selectarea indicatorilor
(mod utilizator Avansat), pentru a va informa asupra modului de afisare pe ecran a
indicatorilor kilometrajului.

Reinitializarea kilometrajului:

1. Selectati Reinitializarea kilometrajului in meniul principal.

2. Folositi tasta de deplasare a cursorului la DREAPTA pentru a incepe reinitializarea kilometrajului.

3. Se va afisa o casuta de dialog de confirmare. Apasati din nou pe tasta de deplasare a cursorului la DREAPTA pentru a efectua reinitializarea kilometrajului. Apasati pe tasta de deplasare a cursorului la STANGA pentru a anula reinitializarea kilometrajului.



Restabilirea reglajelor implicite

Aceasta functie permite revenirea la valorile implicite a tuturor reglajelor din meniu.

Utilizati prudent aceasta optiune!

Restabilirea reglajelor implicite:

1. Selectati optiunea Restabilirea reglajelor implicite (Restore Defaults) pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tasta de deplasare a cursorului la DREAPTA pentru a incepe restabilirea reglajelor implicite.

3. Se va afisa o casuta de dialog de confirmare. Apasati din nou pe tasta de deplasare a cursorului la DREAPTA pentru a restabili valorile implicite. Apasati pe tasta de deplasare a cursorului la STANGA pentru a anula restabilirea valorilor implicite.

- 73 -



Selectarea indicatorilor
(modul utilizator Avansat, exclusiv in modul de afisare Sonar)

Aceasta functie permite reglarea indicatorilor numerici individuali in modul de afisare Sonar. Aceasta functie avansata va permite alegerea datelor care vor fi afisate in cele sase ferestre fixe repartizate in jurul marginilor stangi si inferioare ale ecranului, in Modul de Afisare Sonar, sau va fi dezactivata o anumita fereastra, neafisandu-se nimic in acea zona. Aceasta optiune este disponibila doar cand modul Utilizator este setat la Avansat. ( a se Meniul principal: Modul utilizator).

Ferestrele de date pot afisa indicatorii accesoriilor compatibile,cum ar fi receptorul GPS sau senzorul de masurare a temperaturii si vitezei. Fiecare fereastra de date poate sa fie goala sau poate sa contina una dintre urmatoarele categorii:

• Directie

• Navigare

• Pozitie

• Viteza

• Temperatura

• Ora si data

• Kilometraj

• Tensiune

• Ora

• Aux.Temp.

NOTA: Disponibilitatea informatiei indicatorilor numerici corespunde afisajului selectat si accesoriului atasat.

- 74 -



Pentru a schimba Selectarea indicatorilor:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Selectare a indicatorilor pornind de la fila Reglaje a meniului principal.
2. Folositi tasta de deplasare a cursorului la DREAPTA pentru a accesa submeniul Selectarea Indicatorilor.
3. Folositi tastele de deplasare a cursorului in SUS sau in JOS pentru a selecta o pozitie precisa pentru indicator, apoi apasati pe tasta din stanga sau din dreapta pentru a alege data care va fi afisata in acest loc (Directie, Navigare, Dezactivat, Viteza, Temperatura, Ora si data, Kilometraj, Tensiune, Ora, Aux.Temp.).

Afisaj Sonar implicit Afisaj Sonar Personalizat

- 75 -



Compensarea adancimii
(modul utilizator Avansat)

Aceasta functie permite obtinerea unei citiri de adancime fie pornind de la suprafata, fie de la chila barcii. Introduceti o masura verticala pozitiva a distantei intre transductor si linia deplutire pentru ca indicatorul sa afiseze adancimea pornind de la linia de plutire. Introduceti o masura verticala negativa a distantei intre transductor si chila barcii pentru ca indicatorul sa afiseze adancimea pornind de la chila. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator).


Reglarea compensarii adancimii:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Compensarea adancimii (Depth Offset) pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarile compensarii adancimii ( de la -3 m la 3 m [exclusiv pentru modelele internationale] sau de la -10,0pi la +10,0pi, valoare implicita = 0).



Compensarea temperaturii auxiliare
(modul utilizator Avansat)


Aceasta functie permite ajustarea indicatorului de temperatura (temperatura masurata cu ajutorul sondei optionale sau a accesoriului Temp/Viteza), cu numarul de grade specificat. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator).

Reglarea compensarii temperaturii auxiliare:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Compensarea temperaturii Auxiliare(Aux.Temp Offset) pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarile compensarii temperaturii auxiliare ( de la -10,0 la +10,0, valoare implicita = 0).


- 76 -




Compensarea temperaturii
(modul utilizator Avansat)

Aceasta functie permite ajustarea indicatorului de temperatura cu numarul de grade specificat. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator).

Reglarea compensarii temperaturii:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Compensarea temperaturii (Temp Offset) pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarile compensarii temperaturii ( de la -10,0 la +10,0, valoare implicita = 0).


Calibrarea vitezei
(modul utilizator Avansat; doar cu senzorul de temp/viteza)

Aceasta functie permite ajustarea indicatorului vitezei cu un anumit procentaj si va fi afisat daca senzorul de temperatura si de viteza este racordat la aparat si daca roata cu zbaturi a senzorului s-a miscat cel putin o data, cand aparatul este in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator).

Reglarea functiei de calibrare a vitezei:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Calibrarea Vitezei [Speed Calibration] pornind de la meniul Reglaje.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarile calibrarii vitezei (de la -20% la +20%, valoare implicita = 0%).

- 77 -




Fusul orar local
(modul utilizator Avansat)

Permite selectarea unui fus orar corespunzand orei receptorului GPS, cand Ora + Data sunt rezultatul citirii numerice in afisajul Sonar ( a se vedea fila Reglaje ale meniului principal: Selectarea Indicatorilor). Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea fila Meniul principal: Modul utilizator).

Procedura de modificare a fusului orar local:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Fus orar local pornind de la fila Reglaje a meniului principal.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica setarile fusului orar local ( valoare implicita =EST [UTC -5] – Ora Estica normala).


Ora de vara
(modul utilizator Avansat)

Permite potrivirea afisarii orei tinand cont de ora de vara cand Ora +data
este selectat ca indicator numeric in modul de afisare Sonar ( a se vedea
fila Reglaje ale meniului principal: Selectarea Indicatorilor).

Selectati Activat pentru a adauga o ora la afisajul orei locale a fusului orar. Selectati Dezactivat pentru a lasa afisajul orei locale in functie de fusul orar. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator).

Procedura de modificare a functiei Ora de vara:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Ora de vara pornind de la fila Reglaje a meniului principal.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a activa sau dezactiva functia Ora de vara. (Activata, dezactivata, valoare implicita = dezactivata).

- 78 -





Formatul orei
(modul utilizator Avansat, exclusiv pentru modelele internationale)

Aceasta functie permite modificarea formatului utilizat de sistem pentru afisarea orei. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator) [exclusiv pentru modelele internationale].

Functia permite selectarea formatului de afisare a orei in intervale de la 12 la 24de ore, cand optiunea Ora + Data este rezultatul citirii numerice de pe ecranul sonar ( a se vedea fila Reglaje ale meniului principal : Selectarea indicatorilor).

Procedura de modificare a formatului orei:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Formatul orei pornind de la fila Reglaje a meniului principal.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica formatul orei ( 12 ore, 24 ore, valoare implicita = 12 ore).


Formatul datei
(modul utilizator Avansat, exclusiv pentru modelele internationale)

Aceasta functie permite modificarea formatului utilizat de sistem pentru afisarea datei. Aceasta optiune de meniu este disponibila exclusiv pentru modelele internationale, doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator) .

Functia permite selectarea formatului de afisare a datei, cand optiunea Ora+Data este rezultatul citirii numerice de pe ecranul sonar. ( a se vedea fila Reglaje ale meniului principal :Selectarea indicatorilor).

Procedura de modificare a formatului datei:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Formatul datei pornind de la fila Reglaje a meniului principal.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la STANGA si la DREAPTA pentru a modifica formatul datei ( ll/zz/aa, zz.ll.aa sau aa.ll.zz, valoare implicita = ll/zz/aa.).

- 79 -



Formatul numerelor
(Avansat)

Adauga o zecimala indicatorilor ca Temperatura sau Adancimea. Formatul poate fi schimbat in mic, mare sau fara zecimale. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator).

Procedura de modificare a formatului numerelor:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Formatul numerelor pornind de la fila Reglaje a meniului principal.

2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la stanga si la dreapta pentru a modifica formatul numerelor (Zecimale mici, Zecimale mari, Fara zecimale, Implicit=Zecimale mici)

Puterea de iesire NMEA
(modul utilizator Avansat)

Aceasta functie permite activarea sau dezactivarea puterii de iesire NMEA*. Aceasta optiune de meniu este disponibila doar in modul utilizator Avansat ( a se vedea Meniul principal: Modul utilizator) .

Trebuie sa activati functia Putere de iesire NMEA daca veti conecta firele NMEA ale cablului receptorului GPS la un alt aparat compatibil NMEA, cum ar fi un pilot automat.

*NMEA 0183 este o norma de comunicare de date definita de Asociatia
Nationala de Electronica Maritima.

Urmatoarele mesaje NMEA vor fi emise cand este activata functia Putere de iesire NMEA:

DPT – Adancime

MTW – Temperatura apei

GLL – Latitudinea si longitudinea

GGA – Datele pozitiei GPS

RMC- Datele GNSS specifice minime recomandate

VTG – Ruta si viteza la sol

ZDA – Ora si data

- 80 -




Urmatoarele mesaje NMEA sunt emise in modul navigare, cand functia Putere de iesire NMEA este activata:

RMB – Informatia de navigare minimala recomandata

Procedura de activare si de dezactivare a puterii de iesire NMEA:

1. Asigurati-va ca aparatul este in modul utilizator Avansat, apoi alegeti optiunea Puterea de iesire NMEA (NMEA Output) pornind de la meniulReglaje.
2. Folositi tastele de deplasare a cursorului la stanga si la dreapta pentru a activa sau a dezactiva functia Putere de iesire NMEA ( Activata, Dezactivata, valoare implicita = Dezactivata).

- 81-


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.066s | 13 Queries | GZIP : Off ]