Pescuit Stationar

Acum este 28 Dec 2024, 19:12

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Victorie-permise de pescuit 2010 fara asociatii
MesajScris: 06 Apr 2010, 14:28 
Neconectat

Victorie se elibereaza permise de pescuit sportiv pe 2010 fara a fi membru al unei asociatii de pescari.
Vezi Ordinul Ministrului Agriculturii nr 71 din 23/3/2010 publicat in Monitorul Oficial nr 208 din 1/4/2010 care la art 8 alin (4) prevede;
Asociatiile de pescari sportivi au obligatia de a elibera permise de pescuit recreativ-sportiv si persoanelor fizice care nu sunt membri ai unor asociatii de pescari sportivi. Deci luati-va permise numai cu 30 lei: 10 lei sau gratuit fara nici o taxa in plus de la oricare asociatie de pescari din tara. Sa auzim numai de bine. Mircea13

Sus

Subiectul mesajului: Re: Victorie-permise de pescuit 2010 fara asociatii
MesajScris: 06 Apr 2010, 16:07 
Neconectat

asta pentru cei care nu participa la concursurile organizate de AJVPS:)

Sus

MesajScris: 06 Apr 2010, 19:58 
Neconectat

care este victoria?! nici pana acum nu trebuia sa fii membru.

Sus

MesajScris: 06 Apr 2010, 20:22 
Neconectat

otto scrie:
care este victoria?! nici pana acum nu trebuia sa fii membru.

subscriu

http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin

Sus

MesajScris: 06 Apr 2010, 20:55 
Neconectat

mircea13 scrie:
Victorie se elibereaza permise de pescuit sportiv pe 2010 fara a fi membru al unei asociatii de pescari.
Vezi Ordinul Ministrului Agriculturii nr 71 din 23/3/2010 publicat in Monitorul Oficial nr 208 din 1/4/2010 care la art 8 alin (4) prevede;
Asociatiile de pescari sportivi au obligatia de a elibera permise de pescuit recreativ-sportiv si persoanelor fizice care nu sunt membri ai unor asociatii de pescari sportivi. Deci luati-va permise numai cu 30 lei: 10 lei sau gratuit fara nici o taxa in plus de la oricare asociatie de pescari din tara. Sa auzim numai de bine. Mircea13

Ti se pare ca asta este o victorie?...cred ca nu iti dai seama ce poate sa urmeze...parerea mea este ca lipsa unei organizari a unui anumit grup de oameni duce la anarhie...deci nu cred ca este o victorie a pescarilor...eventual este o victorie a celor care urmaresc sa puna mana pe fonduri de vanatoare si pescuit

Sus

MesajScris: 06 Apr 2010, 21:52 
Neconectat

Fiecare Asociatie plateste la Anpa cartonasele!Cine o sa comande cartonase in plus?De obligat nu poate sa oblige nimeni nici o asociatie sa faca munca patriotica.Am mai postat ,cautati unde dispar banii vostrii de ANPA,restul e vrajeala! :oops:

Sus

MesajScris: 07 Apr 2010, 02:28 
Neconectat

zsolt scrie:
Fiecare Asociatie plateste la Anpa cartonasele!Cine o sa comande cartonase in plus?De obligat nu poate sa oblige nimeni nici o asociatie sa faca munca patriotica.Am mai postat ,cautati unde dispar banii vostrii de ANPA,restul e vrajeala! :oops:

stai sa vezi acuma asociatii exclusiviste :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

http://www.pescuitlafeeder.ro/magazin

Sus

MesajScris: 07 Apr 2010, 05:35 
Neconectat

Ti se pare ca asta este o victorie?...cred ca nu iti dai seama ce poate sa urmeze...parerea mea este ca lipsa unei organizari a unui anumit grup de oameni duce la anarhie...deci nu cred ca este o victorie a pescarilor...eventual este o victorie a celor care urmaresc sa puna mana pe fonduri de vanatoare si pescuit[/quote]

tibi are dreptate.

Sus

Subiectul mesajului: Victorie-permise de pescuit 2010 fara asociatii
MesajScris: 07 Apr 2010, 06:18 
Neconectat

S-au perindat prin "pescuitul sportiv si de agrement", tot felul de structuri, bugetare (ANPA) si extrabugetare (CNAFP si Asociatiile), care nu fac decit sa incurce lucrurile. Dar toaca si banii, pe salarii, telefoane si secretare si... o viata f.f.buna ! Daca banii acestia ar fi folositi pentru sprijinirea pescuitului sportiv, ce bine at fi ...!

Pina acum, angajati ANPA vindeau prin piete, "permise" ANPA ! Acum le vor distribui cei din Asociatii ! Nu se schimba nimic. Bani incasati mai comod. Asociatiile o fac pe casierul. Asta s-a schimbat, in rest totul e ca inainte ! MARE PACAT !!!

Michel D., adm.balti.

Sus

MesajScris: 07 Apr 2010, 14:44 
Neconectat

daca stau bine sa ma gandesc, parca anul trecut un "permis de pescuit" costa 30 lei( taxa achitata la trezorerie, pentru care primeai chitanta) plus 1 leu pretul de tiparire a cartonasului. eu nu m-am mai deranjat sa cumpar cartonasul, m-am rezumat la chitanta pe care scria " taxa pescuit sportiv 30 ron". pentru ca de fapt de asta aveam nevoie ca sa pot pescui in liniste, nu neaparat de permisul-cartonas. am obtinut chitanta imediat ce s-a putut, adica dupa ce s-a dat " legea" . cartonasul, bineinteles, a fost tiparit mult mai tarziu. stiu din spusele unor oameni din ardeal ca la controalele la care au fost supusi, respectivele chitante au fost primite ca fiind legale, din moment ce cartonasele inca nu aparusera. deci, s-a putut pescui doar pe baza chitantei, facand inutil cartonasul. deci, banii, cei 30 de lei, care ajung la stat, sunt dovada ca ai cumparat dreptul de a pescui cu carligul. permisul-cartonas isi pierde valabilitatea la sfarsitul anului, deci, lana la emiterea urmatorului, suntem in afara legii. ne dorim noi asta? NU, bineinteles. ce ne dorim noi? sa putem pescui tot anul. chitanta are data, deci, un pana anul urmator, la aceeasi data, esti in regula.
apare o problema. asociatiile ce mai fac in cazul asta? ofera exclulivitati. adica? o asociatie face un contract, de exemplu cu domnul Michel D., cunoscut noua ca logitax, prin care membrii asociatiei si doar ei au acces la respectiva apa( sau una dintre ele, sunt mai multe, nu?) . logitax ofera apa si pestii contra unei sume fixe, impunand conditii, asociatia cauta sa atraga cat mai mullti membri, ieftinind astfel "cotizatia".
mai apare o problema. problema mare. statul . nu statul degeaba, ci statul la care se duc banii de pe chitantele-permise. care ii da la anumite persoane, prin intermediul unor contracte meseriase de asfaltat digurile prin delta sau de astupat gropile din bucuresti sau de achizitii de cine-stie-ce .noi ne dorim pesti in apele pe care pescuim, nu? adica lipsa braconierilor, adica politie. politie care sa aiba dreptul sa te intrebe de chitanta-permis, fara sa aiba nevoie de prezenta inspectorului piscicol. politie care sa te poata trimite sa cumperi in 24 de ore dreptul de a pescui, fiind pasibil de amenda in caz contrar. politie care sa fie platita pentru paza apelor. platita, cu un procent din cei 30 de lei. un alt procent ar fi bine sa ajunga la ANPA, pentru ca ANPA sa faca populari, in functie de numarul de sumele incasate in fiecare judet( aici ar fi niste probleme cu alegerea locurilor unde se populeaza). sunt multe lucruri care merg bine (sau mai bine) la vecinii dinspre vest, lucruri care ar putea fi copiate . acuma, daca noi stam si ne vaicarim ca nu ne convine una sau alta, nu rezolvam nimic.
exista persoane care sa stie cum se pot schimba lucrurile in bine? le sprijinim! e interesul nostru! un memoriu sau petitie sau cum ii spune, adresat cui trebuie, redactat cum trebuie, prin care se cer anumite lucruri in interesul nostru, semnat de cateva mii de pescari, cred si sper ca ar fi luat in seama de persoanele influente care pot sa faca schimbarea.
sper ca nu v-am plictisit prea tare cu ideile mele idealiste.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 59 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5, 6  Următorul

Ora este UTC [ DST ]