Pescuit Stationar

Acum este 22 Iun 2024, 12:04

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: cateva intrebari pentru cei mai experimentati
MesajScris: 28 Aug 2010, 17:05 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Dec 2009, 09:03
Mesaje: 293
Localitate: cluj-napoca
ma abat putin de la subiect...
In partea a doua a "How to feeder fish with Matt Hayes", Matt pescuieste cu cosulet pt viermi, in care punea viermi si boabe de canepa. ar merge combinatia asta si la noi? (scobar, clean, mreana)
eu ma gandesc ca ar fi mai indicat o nada care sa contina multi viermi, pt capacitatea de atractie a nadei, tinand cont ca raurile noastre nu tin asa pesti (multi si mari ;) ) ca cele din anglia.
as incerca o nadire cu bulgari in aval si cosulet pt viermi, intro partida de pescuit cu feederul.
oare cum as avea cele mai bune rezultate?
si inca o intrebare as mai avea...legata de pamantul in nada. merita pus, intrun pescuit cu feederul?
am fost prima data la pescuit pe mures cu 2 kg de maver cavedano barbo si 1/2 kg de ttx, 1/2l viermi, o conserva porumb. mi-a ajuns lejer la o zi de pescuit. daca mai puneam pamant, imi ramanea. varianta la care ma gandesc, daca o inmultesc cu pamant, ar fi indicat sa arunc niste bulgari pt inceput, o nadire grea, eventual si pe parcurs...
oricum, fara nadirea prealabila, doar la nada din cosulet, pestii au raspuns destul de repede, si am prins foarte bine, as spune, la prima partida pe rau din cariera :P
subliniez, ma intereseaza informatii legate de pescuitul la feeder. :)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: cateva intrebari pentru cei mai experimentati
MesajScris: 28 Aug 2010, 17:44 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 05:19
Mesaje: 1272
Localitate: Cluj-Napoca
Stii cum e? Cel mai bine e sa mergi si sa incerci sa pescuiesti precum face Matt Hayes, altfel sunt 100% sigur ca nu vei primi niciun raspuns, sau poti sa astepti pana ma apuc de feeder si de tactici englezesti:)).
Treaba cu pamantul in nada are doua dimensiuni majore. O dimensiune este aceea ca pamantul ajuta la modificarea mecanicii nadei. Depinde de tine ce vrei pe un rau, o nada care se desface repede sau asa cum este normal pentru caracteristica nadei sau o nada modificata din punct de vedere mecanic, la care adaugi pamant negru sa zicem si care se va desface mai greu in cosulet. Eu cred ca pe rau, daca tu simti ca nadind vei creste rezultatele e bine sa imparti nada in 2 parti egale sau nu, in una sa adaugi pamant si intr-una nu, cea cu pamant va fi pentru nadit, iar cealalta pentru cosulet. A doua dimensiune a pamantului in nada, cea de inmultire a ei este un cutit cu doua taisuri. Pamantul inmulteste nada dar si scade caracteristica ei nutritiva, adica o va saraci, iar pe un rau, ca si pe un lac risti sa duci pestele spre pierderea interesului pentru nada. Eventual o mai dregi cu viermele mort in nada care mai creste valoarea proteica cam ca si cu fouillesul in nada de peste alb gen babusca, caras, etc. Eu am incercat sa adaug pamant intr-o nada de intretinere pescuind pe rau si pestii au plecat aproape instantaneu, ca sa nu mai spun ca era pamant de pe malul apei. Cand am revenit la nada curata, banuiesti ca pestii s-au intors la fel de rapid.
Personal tind ca pe un rau cu un curent rezonabil, nu foarte puternic sa mergi pe o nada, fara nadire, doar cea facuta cu ajutorul cosuletului. O nadire intr-un pescuit de o zi, pe un loc nu foarte pescuit iti poate aduce un minus si anume pestele nu este invatat cu nada si cu zgomotul bulgarilor care cad in apa, astfel va pleca si va deveni mai precaut, fapt ce poate fi contracarat cu nadirea cu un cosulet. In plus pe apele noastre destul de putin populate atat cu pesti cat si cu pescari ce folosesc frecvent nada, fapt ce necesita un pescuit de durata, cu nadire constanta pentru a "invata pestele" cu nada, zgomotul, etc.
Acestea sunt lucruri probate personal...si m-am gandit sa nu le tin secrete..:lol: :lol:

_________________
"If you are one of those unfortunate souls who suffer from a passion for angling.."

The more I practice the luckier i get!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: cateva intrebari pentru cei mai experimentati
MesajScris: 28 Aug 2010, 18:14 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 13 Dec 2009, 09:03
Mesaje: 293
Localitate: cluj-napoca
multumesc radu, sper sa ne intalnim cat de curand la o cafea si mai povestim...:)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: cateva intrebari pentru cei mai experimentati
MesajScris: 29 Aug 2010, 09:34 
Neconectat

Membru din: 06 Noi 2009, 13:40
Mesaje: 3667
[quote="Nitu V"]
citeam zilele trecute pe nu mai tin minte ce topic cum ca nutzu nu are linii gata facute pt concursuri. este f corect pt ca din multimea de variabile este imposibil sa nimeresti linia corecta facuta cu o luna inainte....si atunci de ce muncesti sa faci o suta de linii - numai pt disconfortul creeat de jum de ora in care faci 3-4 linii?


Pur si simplu nu inteleg...este peste puterea mea de intelegere...cum de Alain Scotthorne sau Will vin cu liniile de acasa, gata facute ...iar noi trebuie sa le facem direct pe balta...AM SA MA ROG IN GENUNCHI ,daca trebuie la Nutu sa-mi explice si mie ...cu ce difera o linie facuta pe balta...ma gandesc doar asa...ca la antrenamente toti concurentii se pun in stand si agata o linie gata facuta de rbs dupa care pescuiesc...Nutu doar atunci face o linie...si pune un carlig dupa care pluta si apoi (deasupra) plumbii...dupa o juma de ora de pescuit asa ..BINGO...ceva nu-i bine...trebuie sa modific instalatia....sa pun plumbii sub pluta...ce dreaq, doar nu suntem copii :roll: ...si o linie facuta acasa!!!...in liniste ..fara graba, presiune,oboseala...in una dintre revistele lasate prin tara ,pe la prieteni ,si cred ca este la Tibi...dar pacat ca el nu citeste, ci numai se uita la poze :twisted: Mark Down este intrebat de un reportar(Dave H) cum reuseste sa "struneasca" asemenea valori intr-o echipa,raspunsul a fost simplu : nu trebuie,ei sunt profesionisti adevarati si de cele mai multe ori vin... atat de pregatiti....incat ne miram si noi!!!!!! Scotthorne este considerat in Anglia.."maestru al pregatirilor"...nu lasa nimic la voia intamplarii...explica pe undeva si principiul lui de alcatuire a liniilor...si anume...plioarele lui nui au nici un forfac cu carlig atasat in prealabil...carligele fiind cea mai mare variabila...dupa ce se hotareste asupra grosimii firului si marimii plutei...construieste plumbajul principat...care poate fi din alice despicate si(sau) oliveta...aseaza 3 (trei) alice de contact , de aceeasi marime,la distante egale intre pb principal si bucla forfacului(binenteles ca o alica este lipita de bucla).Pe durata antrenamentului sau partidei de pescuit hotaraste(stabileste) daca cele trei alice raman rasfirate sau le grupeaza,in functie de dispozitia pestilor ...toate langa bucla...sau una ramane langa bucla si doar 2 grupate (adica plumbaj etalat)...deci practic are mai multe variante de dispunere a plumbilor in functie de necesitati.
Dar mai bine sa-l las pe Nutzu sa-mi explice cum face el.

_________________
http://www.youtube.com/watch?v=GIGv4GfExQs
http://fishinginireland.info/news/coars ... s-the-day/


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: cateva intrebari pentru cei mai experimentati
MesajScris: 29 Aug 2010, 14:14 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 23 Oct 2009, 05:19
Mesaje: 1272
Localitate: Cluj-Napoca
Iar ca si completare la ce spunea domnul Tica, Scotthorne pescuieste 3-4 zile pe saptamana...in restul zilelor pregateste partidele de pescuit ;)
In plus sa nu uitam ca sunt anumiti oameni care au atatea partide d epescuit si concursuri in spate incat ajung sa deprinda ca anumite lucruri sunt repetitive si aplicabile in functie de sezon si peste. De exemplu daca un pescar merge 3 zile pe saptamana timp de un an pe una sau doua balti in mod contant ajunge sa deprinda anumite comportamente repetitive ale pestilor. Astfel sa adaptezi o linie pornind de la cateva infirmatii sumare nu este deloc dificil, dar este important sa ai linia de baza cand intri in stand. Cum spunea domnul Tica mai sus, in antrenament si chiar in concurs te poti adapta din mers, dar trebuie mult pescuit si sa ai o gama de linii care sa tina cont de cateva elemente de baza cum ar fi lungimea corespunzatoare apei, gramajul adaptat in functie de adancime, pestele vizat, stilul de pescuit, etc.... Cam asta e teoria...ca eu fac altfel sau altceva e alta mancare de peste..:lol:

P.S. De exemplu mi-au ramas doua linii de la un concurs din ianuarie de pe Ben, linii pe care le-am folosit pe un lac de langa Cluj si ghiciti ce...pana si adancimea era aceeasi:lol:

_________________
"If you are one of those unfortunate souls who suffer from a passion for angling.."

The more I practice the luckier i get!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: cateva intrebari pentru cei mai experimentati
MesajScris: 29 Aug 2010, 20:13 
Neconectat

Membru din: 27 Oct 2009, 19:24
Mesaje: 595
Localitate: nitu vasile braila
lasa-l pe nutzu...poti sa ma intrebi pe mine de ce am gandit asa si de ce sunt de acord cu el...doar pe mine ma citezi... :roll:
uite un calcul simplu...
de la un 008 la un 12 sa zicem sunt 4 marimi de fir pt linie ...inmultit cu ...
de la 03 gr la 2,5 sunt aprox 15 gramaje diferite de plute un singur model ...cate modele uzuale? cam 3-4 ? inmultit cu ...
plumbaj cilindric ,oliveta ,alice , mixt....de lungime nu vb pt ca le facem la 5 m si le scurtam pe mal...si atunci se merita sa faci linii sa acoperi toate necunoscutele?iar in timpul concursului sa pescuiesti cu pluta match pe rube?
pentru unii se merita pt unii nu.
eu unul ma hotarasc in timpul antrenamentului ce si cum apoi fac variatii pe tema data.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 16 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.163s | 11 Queries | GZIP : Off ]