Tica permite-mi sa te contrazic putin la faza cu varfurile ... incep prin a-ti da dreptate intr-un punct ... varful are rolul primordial de a semnaliza trasaturile, dar varful influenteaza actiunea lansete, dupa mine, nu exista varf de feeder fara lanseta si vice-versa, toate elementele din care se compune o lanseta de feeder trebuie sa lucreze ca un tot unitar...imediat am sa si explic:
Exista o diferente destul de mare intre un varf din carbon si unul din fibra de sticla (care poate fi de doua feluri, am sa revin) atat ca precizie a lansarilor cat si ca distanta (aici poti spune ca nu conteaza 1-3m ...dar conteaza). Pe o distanta de 30m , cu un varf de 1 oz carbon vei face lansari mai precise decat cu un varf de 1 oz fibra de sticla, folosind in ambele cazuri aceeas montura/momitor/greutate de lansare/echipament. La fel ca si in cazul lansetelor, indiferent daca aceasta este conceputa ca o lanseta cu actiune parabolica (cu varful din fibra de sticla), prin folosirea unui varf din carbon va deveni o lanseta semi-parabolica (aici nu ma refer in timpul drill-ului , ci doar in momentul lansarii si al inteparii).
Am spus ca varfurile din fibra de sticla sunt de doua feluri :
-slow tapered glass, sunt moi, sensibile
-fast tapered glass, sunt mai rigide si mai puternice decat cele anterioare desi au acelas diametru si conicitate
PS: Esti in tara lor, acolo de unde a plecat toata nebunia, daca nici tu nu ai ocazia sa incerci e viu zeci de modele de lansete sa iti dai seama ca nu vorbesc prostii... atunci cine?