Buna ziua. Iarna fiecare isi face ordine in trusa de pescuit. Se coplecteaza cu fire,plute,ace,etc.si desigur o parte dintre noi mai confectionam o pluta, o montura, o linie, mai leagam cate un carlig doar,doar ....va trece iarna.
Unii dintre noi le cumpara gata facute de la magazin dar,eu cred ca este mai mare satisfactia atunci cand pescuiesti cu linii, monturi,facute personal.
Sa va prezint ,,conetor waggler -home made", sau pe romaneste conectori pentru plute culisante.
http://imageshack.us/g/401/dscf8730.jpg/ .
Bulbii pentru plute se fac din diferite plute chinezesti sau se pot confectiona si aceia din diferite materiale, la care se ataseaza pene de paun.
Conectorii propriu-zis se cumpara de la magazin,(0,50bani/buc, trebuie sa fie din cei cu bucsa) iar in ei se pot pune diferite plute, cu bulb sau fara bulb.
Pentru plutele fara bulb eu am confectionat niste adaptoare asa cum se vede din poze.
Avantajele la acest tip de conectori fata de cele cu agrafa este acela ca niciodata firul, indiferent de cat de subtire, nu se va incurca in conector,iar ca fiabilitate sunt cu mult mai buni.
Cu acest model pescuiesc si la varga (fixa) si la macth dar si la bolo, cu specificatia ca la ultimele doua stiluri folosesc noduri opritoare in loc de stoperi.
Desigur am pescuit si cu agrafe cu vartej dar necesita si o margica pe cand la modelul prezentat de mine nu mai este necesara margica.
O zi buna si fire intinse!