Stefanx scrie:
foarte folositoare sfaturile...ms...si o ultima intrebare dk se poate...cam care ar fi lungimea strunei potrivita pentru a incepe un pescuit pe Dunare , dupa cum am zis curent moderat-mare? specia vizata carasul-ciortanul
Caras-ciortan mai greu, ori mergi pe ciortan-crap (daca ai structura in zona sunt sanse si mai mari sa iei crap) ori pe caras si eventual sanse mici sa intre ciortan.
Am spus asta deoarece la crapul salbatic, si nu numai la cel salbatic, nu ii place sa il bombardezi foarte des, daca incepi cu caraseala si lanseuri dese, sansele de a prinde crap se reduc considerabil.
Daca zona este pescuita intens, asta este mergi pe ce pica. Daca zona este linistita iti recomand la prima ora sa faci o nadire cu 20-30 cosulete in care sa bagi nada destul colanta(sa fi sigur ca ajunge in substrat si faci un vad cat mai restrans) cu cat mai multe seminte (porumb, canepa, grau, orz, ovaz... ce ai la indemana) cu atat sansele de a prinde crap cresc considerabil.
Daca in maxim 3 ore nu ai prezentare de crap, poti baga momela vie in nada si la carlig si te axezi pe ce pica.
Dupa nadirea doar cu cosulet poti face o montura cu momitor plat arcuit ( sau deschis cum ii mai zice in unele zone), struna scurta de 15 cm din material textil cat mai matasos si carlig cu tija medie sau scurta si curbura larga pe care pui 2 boabe de porumb dulce de conserva lasand obligatoriu varful si contra carligului libera. Este recomandat ca montura sa fie una fixa pt ca pestele sa se autointepe imediat ce aspira momela si pleaca.
Este extrem de important sa faci un pescuit de precizie, adica sa nadesti cu firul in clipsul mulinetei si deasemeni sa faci si lanseul cu motura finala tot cu clipsul pus. Daca ai si un marker de fir va fi un mare ajutor, sa pescui cu firul scos din clips si distanta sa fie data de firul marcat.
Din 45 in 45 de minute poti scoate monturaile si poti relansa, asta se fi sigur ca s-au adunat depuneri pe carlig.