Pescuit Stationar

Acum este 26 Apr 2024, 10:46

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 29 Mar 2014, 08:36 
Neconectat

Membru din: 23 Dec 2011, 22:20
Mesaje: 47
A folosit cineva (in partidele de placere) o nada care sa se bazeze in proportie de peste 50 % pe paine inmuiata ?
Cum se construieste o nada pe baza de paine si eventual care ar fi strategia de nadire ?

Pescuiesc pe o fosta balastiera foarte adanca aproximativ 4 metri in mal si carasul prefera doar cocolosul de paine - aceasta este si momeala pe care o utilizeaza exclusiv localnicii (nu am vazut ca acestia sa nadeasca).
Orice alta momeala este refuzata de caras (am incercat cu rama /vierma, pasta/pelete/grau si canepa - am prins doar babusca ).

Multumesc .


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 03 Apr 2014, 14:13 
Neconectat

Membru din: 24 Ian 2010, 06:17
Mesaje: 340
aici discutam de o particularitate ......a fost invatat la paine.O nada simpla care sigur o sa prinzi peste e:70% pesmet 25% nisip 5% dextroza(glucoza),incearca si mai discutam


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 06 Apr 2014, 13:00 
Neconectat

Membru din: 23 Dec 2011, 22:20
Mesaje: 47
Interesant...
Nu prea inteleg rolul nisipului (probabil pesmetul simplu + 5% dextroza(glucoza) este foarte colant).
Multumesc - am sa incerc .
Astept si alte opinii....


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 06 Apr 2014, 20:08 
Neconectat

Membru din: 27 Oct 2009, 19:24
Mesaje: 595
Localitate: nitu vasile braila
nisipul desface si ingreuneaza.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 11 Apr 2014, 17:01 
Neconectat

Membru din: 24 Ian 2010, 06:17
Mesaje: 340
sa vezi ce se poate face din paine cu ajutorul unui blender
http://www.prietenipescari.ro/pescuit/f ... /#msg48257


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 12 Apr 2014, 19:51 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
Paine data in blender, asa numita Liquidised Bread (fumata demult), este prezentata de acum 4 ani de nemtii de la ChampionsteamDE. In anumite situatii functioneaza, adica bagata painea intr-o nada de doi lei ca sa ii mai ridice puterea de atractie. Eu am folosit ”painea lichidă” in finala de la Taut si nu am vazut diferente (raport de 20%). Daca te flanchează doi cu nade de top, te muiesc lejer.

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 17 Apr 2014, 14:40 
Neconectat

Membru din: 24 Ian 2010, 06:17
Mesaje: 340
acest efect efervescent dat de "painea lichefiata" se datoreaza faptului ca umectarea se definitiveaza in apa,fiind foarte poroasa(provine dintr-un aluat dospit )


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 20 Apr 2014, 10:27 
Neconectat

Membru din: 05 Mar 2010, 13:29
Mesaje: 691
Localitate: Bucuresti
Paine lichefiata + mamaliga inghetata + canepa macinata . Nu ai cum sa dai gresi cu asa ceva pe nicio apa salbatica ..

_________________
Constantinescu Catalin
http://www.FeederShop.ro
Emisiuni / tutoriale pescuit la feeder
https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 21 Apr 2014, 11:14 
Neconectat

Membru din: 24 Ian 2010, 06:17
Mesaje: 340
reteta e super mai ales cu canepa prajita,dar mamaliga e cel mai interesant ingredient.....il studiez de ceva timp....din punct de vedere chimic e o hidroliza acida a amidonului(cei care stiu secretul pun o lingurita de sare de lamaie la fiert)din punct de vedere reologic e un lichid...exista o legatura intre timpul de fierbere si trsansformarea amidonului in glucoza(apare in cantitati mici)mamaliga in starea care o stim e un amidon solubilizat.Eu am o reteta cu mamaliga prajita si macinata in amestec cu mamaliga coapta si macinata(dar e foarte multa munca)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Nada pe baza de paine ?
MesajScris: 21 Apr 2014, 12:41 
Neconectat

Membru din: 30 Mai 2010, 18:43
Mesaje: 1111
Localitate: brasov
hidroliza, reologic, timpul dintre fierbere si interaxa longitudinala cu nord-vestul ceaunului...
cu tot respectul insa cred ca pescuitul asta si pregatirea lui prea se duce o panta a fantasmagoriei!
cand eram copil mergeam cu un rucsac in spate in care avem un bot de mamaliga si o varga de 5 m in mana si prindeam mai mult peste ca acum. sa nu credeti ca sunt contra evolutiei insa punctul optim de fierbere a granuleleor nanolitice din amidon m.a dat gata!!
ganduri bune!!


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 46 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3, 4, 5  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.053s | 14 Queries | GZIP : Off ]