Pescuit Stationar

Acum este 02 Noi 2024, 10:28

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: juvelnice
MesajScris: 14 Mai 2013, 19:10 
Neconectat

Salut!
Caut un juvelnic bun, mai exact unul care sa fie destul de incapator pentru ca pestii sa nu stea precum castravetii si in care sa nu se agate cu aripioarele.Am luat pana acum 2 care nu ma satisfac unul este cu ochiuri mari si clar este ca o capcana pentru pesti, isi agata aripioarele dorsale inevitabil si altul care este anevoios de manevrat.
Am gasit asa ceva : http://www.givadi.ro/prodlist.php?prod=1&tip=1&produs=52 varianta de competitie de 3 m si http://www.millemaistro.ro/index.php?cmd=produs&idprodus=1742&producator=0 . Diferenta este de 40-50 de lei. O fi din cauza ca pe unul scrie Trabucco iar pe altul Formax ?
Nu-l folosesc la competitii insa se pare ca doar acele modele sunt mai de calitate, care nu ranesc pestele.
O parere mi-ar fi de ajutor.

Sus

Subiectul mesajului: Re: juvelnice
MesajScris: 14 Mai 2013, 19:15 
Neconectat

Sunt la fel, am vazut ca esti din Brasov, poti merge ori la Sipcarp ori la Fishmag, sunt pe stoc cele de la Nevis... le-am vazut zilele trecute...

Ultima oară modificat de schumi pe 14 Mai 2013, 19:20, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 14 Mai 2013, 19:20 
Neconectat

Da , am vazut pe net la Sipos ca il are insa nu l-am pipait. Pe cel de la Trabucco l-am vazut la un magazin si l-am si desfacut. Am sa merg sa vad daca sunt diferente.
Multumesc!

Sus

MesajScris: 14 Mai 2013, 19:32 
Neconectat

Ia-l pe ala patrat de 4 metri de la Trabucco... e net mai bun decat celelalte... teoretic ar trebui sa fie din micro-mesh deci nu agata pestii...asta daca trabucco nu s-a apucat de prostii in ultima vreme desi nu cred!... pe urma ia de 4 metri...desi zici ca nu te duci la concurs...cine stie, poate vreodata vei vrea sa te duci...si atunci ce faci , cumperi altul?... si diferenta nici nu e asa de mare...

Sus

MesajScris: 14 Mai 2013, 19:55 
Neconectat

Cred ca cel care este in magazin este de 3M , pentru ca pretul era intr-adevar cel propus de Givadi (116 lei).
Ar fi o problema asa de mare ? Ce sa zic de concurcusuri, m-au mancat degetele cum se spune si in tabara pescuitului exclusiv la crap.
In afara de cort(dedicat) am de toate si acu' am sarit gardu' la pluta, insa inamicul meu cel mai mare este timpul liber .
Poate odata voi participa si la vreun concurs si atunci revin cu intrebarea e problema mare cu diferenta de 1 M sau pana la urma depinde de standul pe care cazi (mal abrupt sau lin) sau este vreo regula exacta cu juvelnic de 4M ?

Sus

MesajScris: 14 Mai 2013, 22:26 
Neconectat

Noul regulament FIPS prevede obligatoriu juvelnic de minim 4 metri!... In Romania mai toate concursurile private accepta si juvelnic de 3 metri ( asa era in regulamentul vechi) dar concursurile oficiale (AGVPS) trebuie sa respecte regulamentul oficial (cum e si firesc) si deci impun juvelnic de minim 4 metri.

Cam asta e gu regulamentele!!! ;) ;)

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 05:56 
Neconectat

truia scrie:
Noul regulament FIPS prevede obligatoriu juvelnic de minim 4 metri!... In Romania mai toate concursurile private accepta si juvelnic de 3 metri ( asa era in regulamentul vechi) dar concursurile oficiale (AGVPS) trebuie sa respecte regulamentul oficial (cum e si firesc) si deci impun juvelnic de minim 4 metri.

Cam asta e gu regulamentele!!! ;) ;)

Totodata sanctiunea prevazuta de Regulament pentru lipsa juvelnicului de 4m (adica daca ai unul de 3) este avertismentul, la o participare ulterioara in care vei primi avertisment pentru acelas lucru (adica daca te prezinti tot cu juvlenic de 3m) vei fi eliminat din competitie. Asa ca , pe regulament, poate omu sa isi faca o idee daca merita investitia intr-un juvlenic de 4m care este mai incomod de carat, mai greu de spalat si ii ia mai mult timp sa se usuce ;)

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 17:25 
Neconectat

catalin232 scrie:
Totodata sanctiunea prevazuta de Regulament pentru lipsa juvelnicului de 4m (adica daca ai unul de 3) este avertismentul, la o participare ulterioara in care vei primi avertisment pentru acelas lucru (adica daca te prezinti tot cu juvlenic de 3m) vei fi eliminat din competitie. Asa ca , pe regulament, poate omu sa isi faca o idee daca merita investitia intr-un juvlenic de 4m care este mai incomod de carat, mai greu de spalat si ii ia mai mult timp sa se usuce ;)

Avertisment...da...dar cu corijarea imediata a erorii...adica te pune sa schimbi juvelnicul...si asta de obicei la controlul de la inceput!...daca nu ai de 4m poti pleca linistit acasa.... nu te lasa nimeni in concurs oficial cu juvelnic de 3 m!!... iar aia cu spalatul si uscatul e neesentiala...
ai dus pestii la cantar...i-ai eliberat...speli (clatesti) juvelnicul...il pui la uscat...si pana strangi tu toate acareturile (scaun, bete etc.) e gata uscat. Este mai important din ce e facut decat lungimea...

Sus

MesajScris: 04 Iun 2013, 18:08 
Neconectat

sfatul meu iati de 4 m..
nu neaparat sa mergi la concurs dar vei gasi locuri de pescuit unde acel m in plus te va ajuta sa stea juvelnicul cum vrei tu...

Sus

MesajScris: 05 Iun 2013, 09:17 
Neconectat

@truia

Scoate si mie te rog din regulament paragraful in care scrie ca problema trebuie rectificata imediat, eu nu am inteles asta...da-mi din cel oficial in engleza ca ma descurc eu ;) . Nu vreau sa te contrazic dar vreau sa fiu sigur ca nu am citit eu alte balarii ....pentru ca eu nu am vazut nicaieri scris ca trebuie rectificata problema imediat si eliminarea era la recidiva din urmatoarea competitie oficiala (scria clar ca avertismentul ramane valabil 3 sau 4 ani...) .

Cat despre calitatea juvelnicului nu contest, ai dreptate , conteaza cel mai mult din ce si cum este facut , dar totusi omul voia juvelnic pentru partide uzuale si poate nu cara cu el la fiecare partida toate nenorocirile cu, care umpli 2 masini si pe care le carei la o competitie ..... Eu nu spun sa faca asa cum spun eu , dar m-am lovit de foarte multe ori de problema mirosului , timpului de uscare (cateodata ramai la pescuit pana iese luna pe cer daca e o zi buna) si chiar nu e funny sa umpli masina si casa cu zamarca daia de peste clocit :D

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]