Cornel scrie:
acuzati de braconaj din cauza cantitatii f mari de peste care se prinde DAR nu tre sa-i bagi in seama pe toti ...
si totusi la "... si cica Alinb. a spulberat scobarii pe acolo
" nu mi-ai raspuns ?
poate face Alin un gest si ma ia si pe mine sa-mi acordez bologneza pe la voi
Nu ti-am raspuns pentru ca nu stiu..mai multi au fost la pescuit p'aci (Suciu, Alin, Vijelie si multi altii) unii la placa altii la salau sau la somn... trebuie sa fi fost cu baietii de pe la noi (Eugen, Tiganu, Buzila ..) dar nu stiu ce si cum au prins eu fiind plecat din tara in perioadele respective... sigur trebuie sa fi dat si la placa..si daca zice Alin ca i-a spulberat asa o fi!
Acu' depinde si ce intelegeti voi prin spulberat...
Cat priveste cantitatile ..cam asa e...se pot prinde cantitati impresionante (zeci de kile..) atat prin numarul de capturi dar mai ales prin talia scobarilor..ai perioade cand prinzi numai bucati la kil si peste kil.... si bucati foarte mari (2kile) nu sunt chiar raritati...
D'asta zic ca nu stiu ce intelegeti voi prin spulberat...de exemplu daca mi-ar spune un pescar de Mures (Prisecariu?) c-a spulberat scobarul m-as gandi la vreo 10 kile in vreo 40 de bucati.... daca mi-ar spune Tiganu (Lungu Ionel) c-a spulberat scobarul m-as gandi la 100 de kile in vreo 80 de bucati..cred ca ai inteles ideea!...
In general scobarul se prinde strict pentru sport...nimeni nu-l prea mananca... cel putin nu atata timp cat mai exista salau si somn in cantitati suficiente...