Pescuit Stationar

Acum este 12 Noi 2024, 04:56

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Parerea vostra despre lansetele bolognese
MesajScris: 09 Feb 2011, 19:40 
Neconectat

Cornel scrie:
daca intra o mreana adevarata sau un crapcean spulbera firul ala de 10-12 la ce curent este !

Crapcean nu prea da...adica mai deloc!..Dar mrene da!!... si d'ale babane!!..dar vezi matale aci sta toata maiestria "placarului": "sa dai in mreana de 3 kile din 5 m de fir, cu 0,10mm la picior si s-o mai si scoti!!" - citat din Sorin Alexici!! :lol: :lol: :lol: ...

E adevarat ca mai si rupi cate-o mreana, dar un meserias la placa le prinde pe marea majoritate care intra!!

Una peste alta noi aveam o traditie la placa si faceam in fiecare an un concurs de placa..pe la sfarsitul lui septembrie...daca va intereseaza amanunte cautati pe forumul "Aventuri la pescuit" despre concursurile din anii trecuti!!

Din pacate anul asta nu s-a tinut organizatorul traditional (Buzila - Sorin Luca) avand ceva probleme dar de la anul voi incerca sa ma ocup eu si sa speram ca vom reusi s-o repunem pe picioare!!

Ce este insa pacat este ca nu am avut participare decat din zona..prin alte parti nefiind practicat acest stil ..in mare parte necunoscut (am fost acuzati chiar de braconaj!!!..auzi frate..braconaj cu fir de 0,10mm!!! draceeee!) si desi am invitat macar ca si spectatori pe oricine ar fi interesat nu prea am avut amatori...practic concursurile trecute s-au tinut numai cu pescari din Mehedinti..asteptam oricand amatori..sa invete de la noi si sa incerce sa practice pe alte ape...si pe urma sa ne intrecem la scobarit!! ;)

Sus

MesajScris: 09 Feb 2011, 20:07 
Neconectat

truia, totusi, cum e pescuitul ala la placa?

Sus

MesajScris: 09 Feb 2011, 20:10 
Neconectat

La postul de televiziune PT-TV a fost difuzat un video cu pescuitul la placa pe Dunare.Daca urmaresti programul lor poti vedea in reluare aceasta emisiune http://www.pv-tv.tv si urmaresti video pe
http://www.infopescar.tv/video/infopescartv-live/
dai clic pe unu din televizoare si vezi emisiune apoi inchizi si vezi si pe celalalt canal.

Sus

MesajScris: 09 Feb 2011, 20:21 
Neconectat

Am vazut emisiunea la televizor.Este despre pescuit la placa cu dn. Eugen Baltac,pe care il felicit pe aceasta cale pentru emisiune.

Sus

MesajScris: 10 Feb 2011, 00:31 
Neconectat

hoglet scrie:
truia, totusi, cum e pescuitul ala la placa?

Ar fi multe de spus..cel mai bine ar fi sa urmaresti emisiunea lui Eugen Baltac pe aceasta tema.. cum sugereaza Mircea!

Ce poti face imediat.. vezi pe Aventuri la Pescuit..cauta "concurs de scobar la placa" de acu' vreo 2 ani...acolo sunt discutii ceva mai ample...

Mi se pare ca Eugen a scris si un articol despre placa intr-o revista (dar nu sunt sigur)!

Sus

MesajScris: 10 Feb 2011, 07:40 
Neconectat

acuzati de braconaj din cauza cantitatii f mari de peste care se prinde DAR nu tre sa-i bagi in seama pe toti ...

si totusi la "... si cica Alinb. a spulberat scobarii pe acolo :lol: " nu mi-ai raspuns ?

poate face Alin un gest si ma ia si pe mine sa-mi acordez bologneza pe la voi :D

Sus

MesajScris: 10 Feb 2011, 08:25 
Neconectat

http://forum.aventurilapescuit.ro/viewtopic.php?t=1443

Sus

MesajScris: 10 Feb 2011, 08:40 
Neconectat

Cornel scrie:
acuzati de braconaj din cauza cantitatii f mari de peste care se prinde DAR nu tre sa-i bagi in seama pe toti ...

si totusi la "... si cica Alinb. a spulberat scobarii pe acolo :lol: " nu mi-ai raspuns ?

poate face Alin un gest si ma ia si pe mine sa-mi acordez bologneza pe la voi :D

Nu ti-am raspuns pentru ca nu stiu..mai multi au fost la pescuit p'aci (Suciu, Alin, Vijelie si multi altii) unii la placa altii la salau sau la somn... trebuie sa fi fost cu baietii de pe la noi (Eugen, Tiganu, Buzila ..) dar nu stiu ce si cum au prins eu fiind plecat din tara in perioadele respective... sigur trebuie sa fi dat si la placa..si daca zice Alin ca i-a spulberat asa o fi!
Acu' depinde si ce intelegeti voi prin spulberat...

Cat priveste cantitatile ..cam asa e...se pot prinde cantitati impresionante (zeci de kile..) atat prin numarul de capturi dar mai ales prin talia scobarilor..ai perioade cand prinzi numai bucati la kil si peste kil.... si bucati foarte mari (2kile) nu sunt chiar raritati...

D'asta zic ca nu stiu ce intelegeti voi prin spulberat...de exemplu daca mi-ar spune un pescar de Mures (Prisecariu?) c-a spulberat scobarul m-as gandi la vreo 10 kile in vreo 40 de bucati.... daca mi-ar spune Tiganu (Lungu Ionel) c-a spulberat scobarul m-as gandi la 100 de kile in vreo 80 de bucati..cred ca ai inteles ideea!...

In general scobarul se prinde strict pentru sport...nimeni nu-l prea mananca... cel putin nu atata timp cat mai exista salau si somn in cantitati suficiente...

Sus

MesajScris: 10 Feb 2011, 13:19 
Neconectat

Cornel scrie:

m-as baga si eu :D macar sa vad cum este.

Sus

MesajScris: 11 Feb 2011, 08:58 
Neconectat

Chiar nu mai vrea nimeni de pe acest forum sa scrie parerea lui despre acest subiect ? Pacat !

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 25 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]