Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 14:40

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Ph-ul apei
MesajScris: 22 Sep 2013, 21:13 
Neconectat

Eu stau si ma gandesc, cand nadesti este posibil sa schimbi, intr-o oarecare masura, ph-ul apei doar in zona respectiva si posibil pestii aflati acolo sa reactioneze, dar nu cred ca la distante de 10-20 metri de locul afectat mai are vre-o influenta.
Iar asta ar insemna poate saci de nada, si nu cred ca cineva face acest lucru.
Tind sa cred ca fenomenul este valabil in acvariu si balti mici, dar in lacuri mari nu pare sa fie practic decat daca gasesti un loc frecventat de pesti si sa le modifici doar acestora comportamentul de hranire.
Parerea mea !

Sus

MesajScris: 23 Sep 2013, 10:50 
Neconectat

nu stiu ce sa zic...eu am avut o singura experienta de genul asta: s-a organizat undeva un concurs de pescuit...intr-un bazin artificial alimentat cu apa dein Dunare...
Apa era de ceva vreme in bazin... adica nu mai bagasera apa proaspata demultisor...
Apa avea un aspect salciu, lesios... clar o apa moale...
Am facut un antrenament si s-a prins foarte bine... ( cu 4 zile inainte de concurs).
Pe urma organizatorul a avut o idee traznet: parandu-i-se apa din bazin prea mica ( undeva pe la 60 de cm adancime) a bagat ( cu 3 zile inainte de concurs) apa din Dunare pana la 80 cm adancime...
Am verificat temperatura ...era la fel ca inainte...si identica si in bazin si in Dunare...numai ca apa devenise clar mai dura...

In ziua concursului nu s-a prins nici un peste!!!...nimeni dintre cei vreo 15 de concurenti nu a prins nici macar un peste in cele doua manse!!!
Un singur coleg a prins din pura intamplare ( mi se pare ca agatat!!) un carasel care a facut toate punctele!!! ( inclusiv captura!!!) :lol: :lol: :lol: :lol: ..in rest 40 de lampi!!!

Ce ziceti de asta?.... daca nu a fost schimbare majora de temperatura a apei...atunci ce? PH-ul?

Sus

MesajScris: 23 Sep 2013, 19:13 
Neconectat

numai cine ma crede, daca diferenta dintre Ph-ul apei si al nadei este de 2-3 unitati exista posibilitatea ca sa se genereze un semnal chimic asupra mugurilor gustativi pe care pesti ii au pe mustati si buze....si atunci poate starni curiozitatea pestilor....mai ramane sa-i determinam sa pape :lol: .....chiar conteza si modalitatea de prezentare a momelii.....sa nu uitati ca se poate prinde peste si la plastice care sunt acide, neutre sau bazice....dep[inde de dipul in care le scufundam

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2

Ora este UTC [ DST ]