Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 15:54

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Hunting Tinca Tinca sau Cum se prind linii?
MesajScris: 11 Dec 2011, 11:33 
Neconectat

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Deci, sa inteleg ca nu a prins nimeni lin p-aici inca??? :shock: Chiar asa? :lol: :lol: :lol: Sau nu vretzi sa "datzi din casa"? :lol:

adi suciu scrie:
si ca un "mic secret" pentru a evita agataturile pot sa iti recomand urmatoarea reteta : Regleaza frina mulinetei pentru intepare strins , la limita ruperii firului la intepare , iar dupa ce ai intepat stai citeva secunde cu batul incordat , fara sa mulinezi sau sa tragi de el , pina ce pestele da sa fuga...si neavind unde fugii , fiind intepat , sfirseste prin a se ridica in suprafata apei ....dupa care il scoti la mal aducindu-l pe la suprafata apei si scapi de agataturi Poate nu o sa-ti iasa din prima dar in timp o sa reusesti

Poi creca pan la urma trimit mulinetele inapoi si bat un cui in batz pe care infasor firu cu manutza (match sinking binentzeles) :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 11 Dec 2011, 11:59 
Neconectat

ticairlandezu scrie:
Adi G scrie:
ahmmm.... Tica, io am intrebat cat se poate de serios, pentru ca m-ar interesa parerea unor oameni care pescuie mai des la stationar ca mine... ceea ce nu e foarte greu :lol: Eu n-am mai pescuit cu bat match de vreo 12 ani, de aia! Nu ma supar de un pic de bascalie da am mai zis, io de fapt vorbesc serios si vreau cat mai multe informatii.... ;) daca vreti si nu va suaparati... Sau inchideti topicul sau nu scrieti... nu stiu.

Scuzele mele, nu se mai repeta...doar acum am vazut :oops: :oops: :oops: :oops:

Eiiii nici chiar asa...... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: La urma urmei, din partea mea, putem s-o tzinem intr-o bascalie pan-la primavara... :lol: :lol: :lol: Dau la lin cum ma duce pe mine capu si bag poze aici cu tot ce prind :lol: :lol: :lol: cutii de conserve... ciubote.... crengi... :lol: :lol: :lol:
Tzin sa va anuntz ca io cel putzin, am mancat salam cu soia! Si da, am stat la coada la lapte si am luat bataie la palma de la tovarsha invatzatoare! (cu o linie de neam prost, cu profilu triunghiular :lol: )

Sus

MesajScris: 11 Dec 2011, 14:55 
Neconectat

Pana una alta, sa ramanem totusi on topic, niste filmulete de pe iutub:

http://www.youtube.com/watch?v=qUEUyWG1 ... re=related

http://www.youtube.com/watch?v=y75jT77f ... re=related

Sus

MesajScris: 08 Mar 2012, 02:19 
Neconectat

Adi, vezi ca, vine vine,Priimavara.Se asterne-n toata...Europa!!!cu ce te-ai mai dotat si pregatit pentru "telul suprem" -TincaTinca ;) Ejti pregatit pentru abordarea Suprema 8-) :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 08 Mar 2012, 11:18 
Neconectat

Eu tot nu inteleg ... voi pescuiti linii sau doar ...liniute? :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 08 Mar 2012, 18:28 
Neconectat

salutare, adi! la noi in bv, dupa regularizarea oltului prin anii 70 au ramas nenumarate coturi moarte. in toate aceste ape exista lin. este un peste timid si greu de pacalit. in partidele avute de mine mi-am dat seama de cateva lucruri: se sperie de nada in exces, preferabil ar fi sa nadesti seara iar pescuitul sa-l practici a doua zi; nu sta niciodata pe patul de nada!!; un peste prins cu siguranta va speria restul bancului, trebuie rabdare multa, daca intr-o zi vei prinde cateva bucati esti jupan!; dupa ce prinzi un lin trebuie schimbat sau curatat forfagul, mucii ramasi pe fir va speria cu siguranta urmatorul care va veni la momeala.
nada pe care o fac eu: granulatie mare, neaparat sa includa ceva (pe baza de) turta dulce, porumb dulce si neaparat rame tocate. nadirea grea se face seara sau la prima ora iar pe timpul partidei canepa fiarta, porumb si viermi trasi cu prastia.
ca un fapt divers: odata, pe o balta, am pescuit si nadit regulat. pe la orele 14, pe canicula mare, am inceput sa prind lini la tufa de vierme. am luat 14 buc peste 5-600 gr!
am observat ca poti face partide bune pescuind si cu porumb dulce sau grau fiert tinut in prealabil in carpix. totul e sa-l obisnuiesti...

Sus

MesajScris: 08 Mar 2012, 18:31 
Neconectat

a, depinde de apa, dar nu prea ai nevoie de match. eu pe apele mai sus amintite pescuiesc doar cu varga, uneori chiar cu cea de 5m.

Sus

MesajScris: 09 Mar 2012, 12:44 
Neconectat

Imagine
Anu trecut prin luna iulie m-au apucat si pe mine pandaliile sa prind un lin, ca era unul din pestii pe care nu i-am prins niciodata in viata.
Mai bine nu spun cate zile si nopti am petrecut pe malul unei ape in care se zicea ca exista lin, pana am reusit sa capturez primul exemplar. Balta cu pricina era salbatica, provenita din inundatia raului Somes acum multi ani de zile si avea 1m de apa sub care inca 1 m de namol.
Plina de vegetatie, pe toata balta (vreo 2ha) sunt maxim 10 locuri de pescuit accesibile. Acolo exista 2 metode de a pescui lin: 1. varga (sau rube :lol: :lol: ); 2. feeder - doar in unele locuri (vreo 2) mai accesibile. Balta are rosioara, stiuca, biban, crap si lin, in aceasta ordine ca densitate.
Linul acolo nu trage decat intre orele 18.00 - 8.00, adica noaptea. In rest poti sa faci orice ca nu se prinde. Noaptea se prinde la boaba de porumb dulce din conserva, si uneori la buchet de viermi. Bule ies tot timpul, dar nu de fiecare data se intampla ce zice Greere, de vreo 3-4 ori am prins broasca testoasa pe dara de bule, deci poate sa nu fie doar lin.
PS. Linul din imagine s-a intors inapoi, ca de altfel toti ceilalti prinsi de mine si amicul cu care am fost.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 28 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3

Ora este UTC [ DST ]