Jean Scurtu scrie:
Imi pare rau ,dar tu fiind din Ploiesti ,NU CRED CA STI PREA BINE PESCUITUL SCOBARULUI.
De multe ori pe un rau nu-ti ajunge varga telescopica de 8m. si ai nevoie de una mai lunga.Nu e greu sa pescuiesti cu o vargas fixa de carbon de 8-9m.Eu cu varga mea fixa de 8m. ,"LERC" ce cantarea exact 880 g. perscuiam toata ziua fara sa fiu obosit pe Crisuri si prindeam destui scobari frumosi ,dar si mrene.
Daca sti sa pescuiesti cu o bologneza de 5-6m.poti prinde ogramada de pesti si nu ai nevoie de bat fix.
Asa e domnule Jean Scurtu dar atunci eram antrenati. imi aduc aminte de o intamplare de acum vreo 20 de ani. Intr-o anumita conjunctura niste baieti tineri, muncitori cu lopada, dadeau un concurs cine tine mai mult lopata cu o mana intinsa. Eu, crezand ei complet neantrenat la un astfel de sport, i-am batut mar si asta cu toate ca aveam de peste doua ori varsta lor si nici prea fortos nu aratam. Asta era de la foarte multele ore de scobarit cu vergile din acele vremuri.
Acum, ca sa nu ajunga ca noi, eu i-as recomanda colegului nostru un Maver Superlitium Z03, o varga care mie imi place tare mult, jumatate greutatea Lercului lui nea Jean, poate mai gaseste pe undeva.