Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 21:20

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: conservarea nadei
MesajScris: 11 Iul 2011, 21:59 
Neconectat

Membru din: 16 Dec 2010, 21:08
Mesaje: 59
Localitate: Brasov
Salutare prieteni,ce anume si cum procedati la conservarea nadei atunci cand,din diferite motive( urgente,nada preparata in cantitate mai multa,pesti mofturosi,etc),ramaneti cu o cantitate mai mare sau mai mica de nada dupa o partida de pescuit?

_________________
Lume e multa,OAMENI sunt putini......


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 11 Iul 2011, 22:09 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
...congelata

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 06:15 
Neconectat

Membru din: 28 Oct 2009, 10:56
Mesaje: 276
Localitate: Cluj
Pe o tava mare, se usca la soare.

_________________
Take it a smile to your face,
it's so nice to be happy!

www.pescarulclujean.com


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 11:39 
Neconectat

Membru din: 27 Oct 2009, 19:24
Mesaje: 595
Localitate: nitu vasile braila
ca sa nu-ti sara closca in cap ca ai umplut congelatorul cu viermi , pune nada intr-o punga nefolosita . :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 13:49 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Oct 2009, 17:51
Mesaje: 559
Sfaturi practice;
1. Prepara nada numai cat crezi ca poti folosi pentru partida de pescuit respectiva
2.Poti prepara nada chiar de 2 ori pe zi ca sa nu inceapa sa se acreasca in sezonul cald(iunie,iulie,august)
3 Poti pastra nada preparata de azi pe maine in frigider inchisa ermetic intr-un vas si nu congelata.
4.Nada din momentul in care ai muiat-o cu substante lichide si apa incepe un proces de transformare(chimic) care ii pune in valoare calitatile ei. Acest proces nu poti sa il opresti dar poti sa il incetinesti daca tii nada in frigider.Prin congelare si decongelare nada isi pierde multe din calitatile ei chimice si mecanice.
5 Daca iti ramane sa zicem 1/2 kg nada e de preferat sa o arunci ca nada in apa in care ai pescuit sau sa o lasi pe maulul apei sa o manance pasarile cerului sau alte animale.Daca amesteci nada ramasa cu o alta nada noua o strici pe cea noua si nu o repari pe cea veche.( nu mai lucreaza chimic si mecanic la fel cu una noua.)
6 Prepara nada la locul unde pescuiesti cu apa din balta sau din rau deoarece aceasta are o anumita alcalinitate,saruri minerale,alt gust si miros ,etc fata de apa de la robinet sau poti folosi apa minerala plata sau cu bule.
Nada se poate asemana cu o mancare care trebuie consumata imediat ce a fost preparata si nu reincalzita ca nu are acelasi gust.Foloseste nada din comert ca esti mult mai castigat decat daca iti faci singur nada acasa ca te costa mai scump si nu are acelasi efect cu cea cumparata.
O nada scumpa e de calitate deoarece producatorul stie ce a pus in ea si -pentru acest miotiv cere mai multi bani.Nada face de cele mai multe ori diferenta chiar intre 2 pescari de competitie care pescuiesc cu nade diferite(marci)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 14:26 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Oct 2010, 16:23
Mesaje: 25
Localitate: Suceava
ideal e sa faci nada la fata locului si pt a evita conservarea, oricum cum a spus si mircea nu-i bine de amestecat veche cu proaspata; personal prefer de multe ori o nada ieftina si fara arome si o aditivez cu canepa si viermi, asta nu prea se conserva din cauza canepei


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 15:01 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
mircea13 scrie:
Sfaturi practice;
1. Prepara nada numai cat crezi ca poti folosi pentru partida de pescuit respectiva
2.Poti prepara nada chiar de 2 ori pe zi ca sa nu inceapa sa se acreasca in sezonul cald(iunie,iulie,august)
3 Poti pastra nada preparata de azi pe maine in frigider inchisa ermetic intr-un vas si nu congelata.
4.Nada din momentul in care ai muiat-o cu substante lichide si apa incepe un proces de transformare(chimic) care ii pune in valoare calitatile ei. Acest proces nu poti sa il opresti dar poti sa il incetinesti daca tii nada in frigider.Prin congelare si decongelare nada isi pierde multe din calitatile ei chimice si mecanice.
5 Daca iti ramane sa zicem 1/2 kg nada e de preferat sa o arunci ca nada in apa in care ai pescuit sau sa o lasi pe maulul apei sa o manance pasarile cerului sau alte animale.Daca amesteci nada ramasa cu o alta nada noua o strici pe cea noua si nu o repari pe cea veche.( nu mai lucreaza chimic si mecanic la fel cu una noua.)
6 Prepara nada la locul unde pescuiesti cu apa din balta sau din rau deoarece aceasta are o anumita alcalinitate,saruri minerale,alt gust si miros ,etc fata de apa de la robinet sau poti folosi apa minerala plata sau cu bule.
Nada se poate asemana cu o mancare care trebuie consumata imediat ce a fost preparata si nu reincalzita ca nu are acelasi gust.Foloseste nada din comert ca esti mult mai castigat decat daca iti faci singur nada acasa ca te costa mai scump si nu are acelasi efect cu cea cumparata.
O nada scumpa e de calitate deoarece producatorul stie ce a pus in ea si -pentru acest miotiv cere mai multi bani.Nada face de cele mai multe ori diferenta chiar intre 2 pescari de competitie care pescuiesc cu nade diferite(marci)



...la toate punctele Palcau te-ar contrazice 100% atat teoretic cat si practic!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 18:22 
Neconectat

Membru din: 23 Oct 2009, 18:20
Mesaje: 169
Si cred ca poate sa dea si ceva exemple :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 12 Iul 2011, 19:42 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Oct 2009, 17:51
Mesaje: 559
La toate punctele Nutzu si Grosu te-ar putea contrazice 100% atat teoretic cat si practic :lol: :lol:
Astept replicele bine documetate si cu argumente solide :lol:


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: conservarea nadei
MesajScris: 13 Iul 2011, 00:04 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 22 Oct 2009, 19:44
Mesaje: 3249
Localitate: Timisoara
mircea13 scrie:
La toate punctele Nutzu si Grosu te-ar putea contrazice 100% atat teoretic cat si practic :lol: :lol:
Astept replicele bine documetate si cu argumente solide :lol:



...nu imi mai bat capul demult cu sfaturile pe forumuri!!! Las avangarda sa actioneze! :) :) :) :)

_________________
http://www.pescuitstationar.ro/forum/vi ... f=6&t=3513
Good things come to those who "bait"


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 17 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.052s | 13 Queries | GZIP : Off ]