Pescuit Stationar

Acum este 23 Noi 2024, 19:50

Ora este UTC [ DST ]




Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 24 Iul 2011, 12:52 
Neconectat

Membru din: 13 Iun 2011, 19:38
Mesaje: 16
Buna ziua , vreau sa merg la pescuit zilele ce urmeaza pe niste canale salbatice care se trag din Lacul Razelm unde predomina ciortanul.M`am gandit sa dau cu un singur bob de porumb pe carlig.Intrebarea mea este urmatoarea: Ce porumb sa folosesc si ce arome ar fi indicate, mai ales in perioada asta, mentionez ca apa are cam 1.5m si canalul 20m latime.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 24 Iul 2011, 15:22 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 16 Feb 2011, 08:31
Mesaje: 745
Localitate: Sf.Gheorghe
folositi porumb de conserva, se gaseste in magazine de alimentara.
inainte de pescuit, turnati pe boabe Bio Liquid Strawberry de la Van Den Eynde.

Imagine

Uploaded with ImageShack.us

_________________
Sensas Groundbaits
Used By Everyone With Great Success!


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 24 Iul 2011, 16:15 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Oct 2009, 17:51
Mesaje: 559
Exista 2 tipuri de porumb care se pot folosi la pescuit-boabele intregi si fulgii de porumb. Este foarte important,insa,la fel ca in cazxul celorlalte nade cerialiare,sa fie preparat corect si sa nu prezinte riscuri pentru peste.Porumbul trebuie inmuiat si apoi fiert,pentru a fi siguri ca semintele nu se umfla in burta pestelui.Prepararea corecta sporeste puterea de atractie a porumbului prin acea ca permite aromelor naturale ale bobului sa se imprastie in apa,ceea ce nu se intampla in cazul porumbului uscat sau doar inmuiat. Recomand ca porumbul sa fie lasat sa isi traga apa minim 24 ore,dar e de preferat sa stea la inmuiat intre 36 si 48 ore.
Porumbul nu absoarbe o mare cantitate de lichid,asa ca e suficient sa acoperiti boabele cu cativa centimetri de apa. Dupa ce a stat la inmuiat suficient treceti porumbul intr-o oala si fierbeti-l cel putin jumatate de ora.
Dupa fierbere,varsati porumbul si apa in care a fiert intr-o galeata cu capac,care se inchide ermetic si lasati-l sa se raceasca-intre timp,va continua sa absoaqrba apa.Cu cat absoarbe mai multa apa, cu atat e mai bine.Dupa 3 sau 4 zile ve-ti observa ca la suprafata apei apar bule de aer- e semn ca porumbul fermenteaza.Eu fierb boabele de porumb pana se sparg si iese la iveala mizul moale si pufos,atunci sunt cel mai predispuse sa fermenteze.La inceputu procesului de inmuiere adaug o aroma ca sa intre mai bine in boabe.si folosesc arome de fructe,frisca,vanilie,sau unt.Pun 10 ml de aroma la 1 kg de boabe uscat.
Porumbul cred ca da rezultate bune chiar si in ape reci datorita culorii galbene,foarte vizibile, si mirosului atragator.
Alt mod de preparare a porumbului este fierberea intr-o oala sub presiune.Avantajul este ca se poate prepara pe balta dar si se poate reduce perioada de inmuiere la 12-14 ore,dupa care fierbeti boabele 15 minute in oala sub presiune.Ve-ti obtine un porumb bine umflat si usor moale care nu v-a mai absorbi apa si nu v-a fi periculos pentryu crapi si care poate fi pus sa fermenteze,daca il inchideti ermetic intr-o galeata cu capac si-l tineti la soareBoabele nefierte fermenteaza mult mai greu si nici nu sunt atat de atragatoare fiindca nu elibereaza aromele boabelor fierte.Fierberea este o parte esentiala a procesului de preparare a boabelor,daca vrei sa scoti din ele ce au mai bun.
Prepararea fulgilor de porumb.Puneti fulgii de porumb intr-o galeata si adaugati apa. Lasati-i 12-24 ore,timp in care se vor inmuia si vor elibera in apa o substanta laptoasa, vascoasa,care v-a face apa opaca si alba.Puteti grabi acest proces turnand apa clocfotita peste fulgi si lasandu-i sa se raceasca intr-o galeata cu capac. Cand se vor raci complet,vor fi gata de folosire.Fulgii de porumb nu sunt nici pe departe asa de eficace ca boabele de porumb.Ei au totusi utilizarile lor si sunt foarte buni incorporati in pasturile folosite ca nada de apel sau in combinatie cu alte ingrediente,ca peletele,ovazul sau canepa sparta. Pentru a spori atractia acestor pasturi folosesc un lichid nutritiv(food liquid} unul dintre cele mai bune este Multimino-PPC de la Nutrabaits.Adaugati 5o ml de PPC si 2 conserve de lapte condensat la o galeata de 5 kg de pastura umeda.Lasati-o sa absoarba toate acestea peste noaqpte,daca amestecul vi se pare prea umed il puteti intari cu putina pastura uscata,care se v-a inmuia imediat si v-a lega bine compozitia.
Continuarea mai jos.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 24 Iul 2011, 16:16 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Oct 2009, 17:51
Mesaje: 559
ontinuare de mai sus.
Porumbul e o nada pe care crapul o mananca in cantitati mari cu placere.asa ca nadirea grea e la ordinea zilei.Eu incep prin a arunca 2-3 kg intr-un vad,dupa care dau cate 5oo gr dupa fiecare peste prins. Unele dintre cele mai bune rezultate la porumb le-am obtinut nu pe paturi de nada largi,imprastiate, ci foarte mici si inguste. Cand devin cu totul absorbiti de porumbul care li s-a dat,cred ca pestii" baga capul in farfurie" si nu pleaca mai departe pana nu termina de mancat- de aceea cred ca solutia optima e o cantitate de nada mare concentrata pe un loc mic.
Fulgii de porumb pot fi, ingrediente pentru o excelenta pastura. Eu o fac in proportii egale de fulgi de porumb,ovaz, pelete si canepa sparta iar la urma chiar inainte de a o folosi adaug peletele. Si aici ca si in cazul tuturor pasturilor problema este sa stii cat trebuie sa dai.Spre deosebire de porumbul folosit sub forma de boabe, fulgii de porumb nu sunt totdeauna potriviti pentru nadirea grea. Totusi daca sunt integrati in pasturi,pot fi folositi in cantitati destul de generoase.Eu incep cu cel putin 5 kg de pastura si pot da o cantitate similara de 2 ori pe zi,daca e necesar,in functie de cum raspunde pestele la nadire.Marele avantaj al acestei pasturi sau al altora similare,in compozitia carora intra fugii de porumb,este ca pot fi preparate cu efort minim. Nu e nevoie de fierbere,ingredientele sunt lasate sa absoarba lichid peste noapte,dupa care pastura e gata de folosit.
Porumbul de floricele.
Succesul porumbului cu bob mic de floricele seamana cu succesul unei alte nade,tiger nuts[ alune} Porumbul de floricele e o nada extraordinara,mai buna decat porumbul cu bob obisnuit sau cvu bob mare. In locul unui bob de porumb enorm,ai o duzina de boabe mici si,in felul acesta,dai pestelui o sursa de preocupare mai consistenta. Se adauga la asta si faptul ca porumbul de floricele miroase foarte atragator,mai bine decat celelalte varietati de porumb.Pentru prepararea porumbului de floricele,folosesc aceleasi proceduri ca si in cazul porumbului cu bob obisnuit,insa nu adaug nici odata nici o aroma,fiindca aroma va acoperi aroma naturala pe care porumbul de floricele o emana cand e preparat.n Adaug doar un indulcitor,cand pun porumbul la muiat,indulcitorul avand rolul sa imbunatateasca gustul natural al porumbului de floricele.
Continuarea mai jos.


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 24 Iul 2011, 16:17 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 27 Oct 2009, 17:51
Mesaje: 559
Monturile.
De cele mai multe ori cand se hranesc cu porumb,crapii ajung sa fie atat de preocupati de gustul,textura si mirosul nadei,pana intr-acolo ca monturile complicate pur si simplu nu sunt necesare.Montura mea preferata este simplitatea intruchipata. Luati 1 carlig nr 1 si face-ti un nod fara nod cu un fir textil imbracat intr-o camasa de plastic. Pentru moment nu desprindeti camasa de plastic de pe nici o portiune de fir. Potriviti lungimea firului de par in asa fel incat sa puteti pune pe el doua sau trei boabe de porumb,iar pe bucla de la capatul firului fixati o bucatica de spuma galbena,care sa tina boabele pe fir si sa le ridice de pe fundul apei,ca o montura pop-up.Lasati firul de par cu invelisul din plastic pe el fiindca plasticul acesta determina carligul sa se indrepte in jos,cand pestele incearca sa-l scuipe si e mai eficace decat un fir moale si suplu in aceasta situatie. In sfarsit indepartati invelisul din plastic pe o mica portiune de fir,1-2 cm deasupra ochiului carligului,ca sa obtineti un efect de pivotare{termenul englezesc pentru acest efect este binge ceiace inseamna balama,articulatie,pivot- de unde si numele unei anumite monturi intalnite in literatura de specialitate,binge-rig}
Testati montura ca sa vedeti cat este de flotanta si,daca e necesar,puneti o alica de plumb pe fir,chiar inainte de portiunea descoperita,asa incat carligul si momeala sa nu se ridice mai mult de 1-2 cm de la fundul apei.
Montura din desen arata ca se pun pe firul de par 2 boabe de porumb si in bucla se prinde bucatica de spuma galbena iar boabele se trag in sus pentru a fixa spuma. Atat si nimic mai mult.
Fir intins.Articol scris de Ken Townley-porumbul o nada extraordinara


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 25 Iul 2011, 09:24 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: 06 Oct 2010, 16:23
Mesaje: 25
Localitate: Suceava
Stefanx scrie:
Buna ziua , vreau sa merg la pescuit zilele ce urmeaza pe niste canale salbatice care se trag din Lacul Razelm unde predomina ciortanul.M`am gandit sa dau cu un singur bob de porumb pe carlig.Intrebarea mea este urmatoarea: Ce porumb sa folosesc si ce arome ar fi indicate, mai ales in perioada asta, mentionez ca apa are cam 1.5m si canalul 20m latime.

eu nu as pune arome, da cu porumb in lapte si in carlig si nada


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 25 Iul 2011, 12:04 
Neconectat

Membru din: 31 Mai 2011, 10:05
Mesaje: 88
Localitate: Bucuresti
pentru carlig poti sa incerci porumb de conserva peste care sa pui usturoi granulat (luat din comert la plic)


Sus
 Profil  
 
 Subiectul mesajului: Re: Boabe porumb pentru ciortan
MesajScris: 25 Iul 2011, 12:42 
Neconectat

Membru din: 13 Iun 2011, 19:38
Mesaje: 16
Va multumesc pentru raspunsuri , revin cu rezultatele ... 8-)


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]


Cine este conectat

Utilizatori înregistraţi: Niciun utilizator înregistrat


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Translation/Traducere: phpBB România
[ Time : 0.059s | 15 Queries | GZIP : Off ]