Exista 2 tipuri de porumb care se pot folosi la pescuit-boabele intregi si fulgii de porumb. Este foarte important,insa,la fel ca in cazxul celorlalte nade cerialiare,sa fie preparat corect si sa nu prezinte riscuri pentru peste.Porumbul trebuie inmuiat si apoi fiert,pentru a fi siguri ca semintele nu se umfla in burta pestelui.Prepararea corecta sporeste puterea de atractie a porumbului prin acea ca permite aromelor naturale ale bobului sa se imprastie in apa,ceea ce nu se intampla in cazul porumbului uscat sau doar inmuiat. Recomand ca porumbul sa fie lasat sa isi traga apa minim 24 ore,dar e de preferat sa stea la inmuiat intre 36 si 48 ore. Porumbul nu absoarbe o mare cantitate de lichid,asa ca e suficient sa acoperiti boabele cu cativa centimetri de apa. Dupa ce a stat la inmuiat suficient treceti porumbul intr-o oala si fierbeti-l cel putin jumatate de ora. Dupa fierbere,varsati porumbul si apa in care a fiert intr-o galeata cu capac,care se inchide ermetic si lasati-l sa se raceasca-intre timp,va continua sa absoaqrba apa.Cu cat absoarbe mai multa apa, cu atat e mai bine.Dupa 3 sau 4 zile ve-ti observa ca la suprafata apei apar bule de aer- e semn ca porumbul fermenteaza.Eu fierb boabele de porumb pana se sparg si iese la iveala mizul moale si pufos,atunci sunt cel mai predispuse sa fermenteze.La inceputu procesului de inmuiere adaug o aroma ca sa intre mai bine in boabe.si folosesc arome de fructe,frisca,vanilie,sau unt.Pun 10 ml de aroma la 1 kg de boabe uscat. Porumbul cred ca da rezultate bune chiar si in ape reci datorita culorii galbene,foarte vizibile, si mirosului atragator. Alt mod de preparare a porumbului este fierberea intr-o oala sub presiune.Avantajul este ca se poate prepara pe balta dar si se poate reduce perioada de inmuiere la 12-14 ore,dupa care fierbeti boabele 15 minute in oala sub presiune.Ve-ti obtine un porumb bine umflat si usor moale care nu v-a mai absorbi apa si nu v-a fi periculos pentryu crapi si care poate fi pus sa fermenteze,daca il inchideti ermetic intr-o galeata cu capac si-l tineti la soareBoabele nefierte fermenteaza mult mai greu si nici nu sunt atat de atragatoare fiindca nu elibereaza aromele boabelor fierte.Fierberea este o parte esentiala a procesului de preparare a boabelor,daca vrei sa scoti din ele ce au mai bun. Prepararea fulgilor de porumb.Puneti fulgii de porumb intr-o galeata si adaugati apa. Lasati-i 12-24 ore,timp in care se vor inmuia si vor elibera in apa o substanta laptoasa, vascoasa,care v-a face apa opaca si alba.Puteti grabi acest proces turnand apa clocfotita peste fulgi si lasandu-i sa se raceasca intr-o galeata cu capac. Cand se vor raci complet,vor fi gata de folosire.Fulgii de porumb nu sunt nici pe departe asa de eficace ca boabele de porumb.Ei au totusi utilizarile lor si sunt foarte buni incorporati in pasturile folosite ca nada de apel sau in combinatie cu alte ingrediente,ca peletele,ovazul sau canepa sparta. Pentru a spori atractia acestor pasturi folosesc un lichid nutritiv(food liquid} unul dintre cele mai bune este Multimino-PPC de la Nutrabaits.Adaugati 5o ml de PPC si 2 conserve de lapte condensat la o galeata de 5 kg de pastura umeda.Lasati-o sa absoarba toate acestea peste noaqpte,daca amestecul vi se pare prea umed il puteti intari cu putina pastura uscata,care se v-a inmuia imediat si v-a lega bine compozitia. Continuarea mai jos.
|