Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 14:54

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum alung carasul?
MesajScris: 18 Aug 2011, 09:50 
Neconectat

Salutare,

De vre-un an am descoperit pescuitul la feeder si de vreo juma de an peletele. Pe langa asta am mai descoperi si o balta cu ceva crapcean in ea, dar si cu caras, muuult caras.

So, pregatesc feederul, pun pelete pe fir de par si... prind caras ca palma (2 pelete de 8). Orice altceva pus pe ac -- tot caras aduce (rame, viermi, porumb - boiles nu am incercat)
Am incercat sa cresc marimea momelii, asa ca am pus pelete de 12... si am prins caras mai mic ca palma.

Ce sa pun in ace ca sa scap de caras? Sau in nada? (in general folosesc Benzar Special concurs).

Si o intrebare mai pe langa subiect: De ce in general pestii se hranesc mai bine dimineata decat la pranz?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cum alung carasul?
MesajScris: 18 Aug 2011, 11:16 
Neconectat

In ce priveste carasul, incearca un extract/ulei de piper.

Sus

MesajScris: 18 Aug 2011, 12:11 
Neconectat

miahi3 scrie:
Salutare,

De vre-un an am descoperit pescuitul la feeder si de vreo juma de an peletele. Pe langa asta am mai descoperi si o balta cu ceva crapcean in ea, dar si cu caras, muuult caras.

So, pregatesc feederul, pun pelete pe fir de par si... prind caras ca palma (2 pelete de 8). Orice altceva pus pe ac -- tot caras aduce (rame, viermi, porumb - boiles nu am incercat)
Am incercat sa cresc marimea momelii, asa ca am pus pelete de 12... si am prins caras mai mic ca palma.

Ce sa pun in ace ca sa scap de caras? Sau in nada? (in general folosesc Benzar Special concurs).

Si o intrebare mai pe langa subiect: De ce in general pestii se hranesc mai bine dimineata decat la pranz?

Greseala e la nada.Benzar Special Concurs e una dintre cele mai bune nade de caras.Incearca cu Baza Crap,Amur Crap sau din gama Turbo de la Benzar unde adaugi pelete de 10,12 sau 16.Nada Turbo are granulatie mare si cred ca o sa aduca si crapul in preajma.La carlig trebuie sa vezi acolo ce sa pui si mai ma gandesc eu ca e bine sa pui cosulete mai mici la incarcatura pentru ca prea multa nada sperie crapul.

Sus

MesajScris: 18 Aug 2011, 14:10 
Neconectat

Pestele trage mai bine dimineata deoarece, mai ales vara apa se raceste putin, dimineata devreme si noaptea pestele mic este inactiv.
Legat de cum sa scapati de caras, ce a spus domnul RaduPris cu mentiunea de a incerca sa naditi o zona, apoi sa inlocuiti cosuletul cu un plumb si sa incercati sa pescuiti pe langa patul de nada.
Desigur ar mai fi o problema...crapul este prea putin. In general cand crapul intra pe un vad, pestele mic tinde sa se retraga, or daca pe acea balta carasul nu se retrage..inseamna ca este foarte putin crap si efectiv nu ajunge la momeala. Posibil...

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 19 Aug 2011, 08:24 
Neconectat

incearca sa vezi problema din alt unghi; daca nu poti sa alungi carasul, incearca sal atragi in alta parte( cam la 10m de vadul tau)-momeste zona cu o nada pt caras (eventual arunca impreuna cu bulgarii si ceva momeala vie-miermi, rame), si pe vadul tau pune mai mult porumb-eventual boaba tare
si inca ceva: nu te sfii sa folosesti momeala mare pt crap, cu patratica de 2cm am prins ciortan pana in 1.5kg

Sus

MesajScris: 19 Aug 2011, 12:07 
Neconectat

Multumesc de sfaturi.

Sus

MesajScris: 26 Aug 2011, 19:40 
Neconectat

nadeste cu incredere numa cu seminte ( porumb , canepa, grau etc) si adauga si ceva pelete si o sa vezi ca nu o sa mai ai caras ! si ceva boiles sparte dc ai pe acasa !! incearca si o sa vezi !

Sus

MesajScris: 29 Aug 2011, 07:13 
Neconectat

Deci...
Am schimbat nada si am adaugat un aditiv de crap. Se pare ca nu prea a fost pe gustul carasului. Au mai intrat si carasi... dar putini.

Am incercat si nadirea cu seminte (la varga). Doar cu porumb si grau... dar, nu am reusit sa aduc crapul pe nada (am reusit in schimb sa cresc un pic talia carasilor)

P.S. Am gasit intr-un crap de 2kg icre (pescuit sambata pe 27aug). E normal sa aiba icre acum?
PPS. Intr-un colt al baltii am vazut cel putin 10 crapi, care bateau cu botul in mal, in apa mica. Dar nu era bataie de depus icre. Aveti idee ce e cu comportamentul asta?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 8 mesaje ] 

Ora este UTC [ DST ]