Pescuit Stationar

Acum este 16 Noi 2024, 17:06

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cum scap de oblete si porcusor cand caut scobarul la feeder?
MesajScris: 19 Aug 2011, 08:49 
Neconectat

Asa cum pune si titlul, cu ce sa momesc sau sa nu momesc?
Ce momeala sa pun in carlig? Am pus viermi pufuleti sau arpacas dar tot trag astia mici (la arpacas il rod din parti pana nu mai ramane decat pielita.
Ca nada folosesc benzar mreana-scobar sau special feeder, mai adaug in general srot de floare... paine nu mai pun din acelasi considerend.
In carlig cu ce ar fi mai bine sa pescuiesc ca sa selectez mreana?

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cum scap de oblete si porcusor cand caut scobarul la feeder?
MesajScris: 19 Aug 2011, 08:53 
Neconectat

pt mreana incearca cubulet de cascaval pe carlig de 6 sau 8 :oops: ;)

Sus

Subiectul mesajului: Re: Cum scap de oblete si porcusor cand caut scobarul la feeder?
MesajScris: 19 Aug 2011, 15:12 
Neconectat

pt mreana poti sa pui buchet de 7-8-10 viermi, nici obletele nu te mai deranjeaza asa tare....in cosulet foloseste numa canepa fiarta, din aia maros sau carp expert, sunt cosulete inchise si doar cu 10-12 gaurele...

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 08:10 
Neconectat

Mai era varianta cu nada sarata care tine maruntisul deoparte ... din cate stiu

Marius Osan.

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 12:29 
Neconectat

Un pic pe langa topic, dar chiar as vrea sa stiu ce efect are nada sarata din punct de vedere al atractiei pentru pesti.

Adica, daca adaug un pumn de sare la un Benzar crap, caras -- reusesc sa adun pestele sau sa-l alung?

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 12:40 
Neconectat

Eu stiam ca nada sarata merge mai bine pe apa rece si nada dulce cand e cald; mai era o teorie a contrastelor: pe o apa cu salinitate scazuta merge nada sarata si invers, dar acum un rau ca timisul ce salinitate are???
Astept si eu sa vedem ce zic expertii ..........

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 13:29 
Neconectat

Intr-o apa cu mult peste mic nu vei putea scapa de el niciodata indiferent cat te vei chinui. Poti eventual sa incerci diferite nade incat pestele mic sa nu se mai stranga in cantitati industriale.

Cat despre nadele dulci si sarate nu este o regula dar producatorii recomanda sarat pentru apele calde deoarece pestii mici sunt foarte activi in perioada calda iar gustul sarat nu e pe placul lor. Nada dulce este recomandata pentru perioada rece deoarece sunt activi mai mult pestii de talie mare iar dulcele place oricarei specii, deci este intr-un fel universala! Dar nimeni nu o sa garanteze ca lucrurile descrise mai sus fac regula suta la suta!

La microfon Sabau Nutzu! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 18:49 
Neconectat

miza scrie:
pt mreana poti sa pui buchet de 7-8-10 viermi

La 5 viermi am prins pe feeder oblete de 10 cm si porcusor de lungimea cosuletului. La 6 vermi am prins bunicul obletilor, in rest ii luau unul cite unul.
Numarul de viermi fac greu diferenta.
-----

In primul rind, in titlu intrebi "Cum scap de oblete si porcusor cand caut scobarul la feeder?" iar in mesajul de introducere concluzionezi cu:
Payti scrie:

Pentru scobar incearca rima rosie mica.
Pentru mreana incearca cu bucatica de rima neagra.

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 19:42 
Neconectat

Payti scrie:
Asa cum pune si titlul, cu ce sa momesc sau sa nu momesc?
Ce momeala sa pun in carlig? Am pus viermi pufuleti sau arpacas dar tot trag astia mici (la arpacas il rod din parti pana nu mai ramane decat pielita.
Ca nada folosesc benzar mreana-scobar sau special feeder, mai adaug in general srot de floare... paine nu mai pun din acelasi considerend.

nu ai cum sa scapi doar turma de scobari ii vor alunga daca vor veni pe nada o sa vezi ca in zilele in care manca scobarul obletele il vei prinde mai rar decat scobrul

Sus

MesajScris: 22 Aug 2011, 21:24 
Neconectat

excelent raspuns jan.....
pt payti :ai putea sa incerci si cu cus-cus .
acum mai e foarte important si cat dde mult skobar este in raul respectiv,care sunt tabieturile lui si cat rapitor exista in zona...eu cred cu tarie ca atat timp cat exista rapitor in apa respectiva acolo gasim peste sanatos ,frumos si mai putini maruntzei!!!!
in plus tre sa nadesti f exact sa nu dispersezi nada pe distanta mare..altfel prinzi mai rar cate unul ,,,iar nada sa fie una mai grosiera si sa lase dara ,cel mai important( vb prietenului hamsty)...la mreana poti incerca si cu lipitoare sau rama groasa,pe langa binecunoscutul cascaval....
in nada iti recomand viermele oparit,1 kg ttx ,pamant lutos si pelete..as renunta la strot :e marunt creaza suspensie si atrage f repede maruntisul..
ps:eu pescuiesc vara si toamna 90% pe raul olt si incerc tot felul de variatiuni de nada pe tema aceasta si sper sa te mai pot ajuta cu cate un gand..
respect.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 13 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]