portos scrie:
Revin cu feed-back-ul.
Am utilizat un shock-lider de 0,20 (0,22 real) + maver river stone (0,14mm) + nodul blood ( un nod foarte bun dar care cred ca se preteaza la fire cu diametre mai apropiate, dar nu au fost probleme)
Slider de 16 grame in montaj italian.
Pe parcursul partidei am reusit sa pescuiesc la aproximativ - 35 de metri - in conditii fara vant.
Am avut ceva macrameuri la inceput - montura italiana cu slider presupune un inaintas de peste 1 metru - am redus drastic macrameurile dupa ce am scurtat inaintasul la 35 de cm (fara plumbaj).
Cred ca trebuie sa existe o armonie intre rigiditatea elementului intermediar (acel sintetic rasucit si optional intarit cu superglue ) si lungimea si plumbajul inaintasului .... (o sa mai studiez aceasta problema)
Stop-Knot-ul a fost realizat din fir de 0,14mm - s-a fixat ireprosabil pe shock-lider-ul de 0,22.
Revin cu o noua intrebare - care sunt avantajele/dezavantajele utilizarii intr-o montura pentru slider a unui bulk compus din mai multi plumbi masivi (am vazut ca se prefera aceasta dispunere a plumbajului principal) versus un singur plumb maiv ?
Nu vreau sa ma bag ca musca in ... lapte ,dar inaintas de 1metru ( inaintas = forfac ) la slider la adancime de 6 m ... sigur asta e solutia nu este ceva care sa dea rezultate cel putin la fel de bune cu un forfac mai scut si implicit pescuit mai lejer ?
Referitor la plumbi cred ca e diferenta dintre plumbi sferici ( alica ) , oliveta si plumbi styl . Adica daca pescuiesti intre ape sau pe fund , pe cadere , la taras sau fix
.