Salut...sunt pe cale sa-mi achizitionez o rube Maver si m-am lovit de tot felul de patente si inovatii.... incercand sa inteleg ce inseamna in detaliu fiecare dintre ele am observat cu surprindere ca foarte multi din interlocutorii mei...desi cunosteau "mnemonicile" Nanolith, Reglass etc. habar nu prea aveau ce inseamna fiecare si in ce masura iti ofera noi imbunatatiri ...
Asa ca m-am hotarat sa fac putine sapaturi si sa pun aci pe forum rezultatul cercetarilor mele care sper ca vor fi utile si altora (desi departe de mine gandul sa fac vreo publicitate cuiva...voi accepta in schimbul stradaniei mele cel putin o bere de la Csabi!!!
). Mai jos detaliile:
REGLASS Este Brand-ul sub care firma PAIOLI produce bete (roubaisienne) pentru MAVER (nu este un patent sau o anume inovatie )
Bineinteles ca sub acest brand se „ascund” rezultatele unei carcetari prestigioase care inglobeaza ultimele evolutii tehnologice si inovatii revolutionare in producerea roubaisienne-lor de unde si
sloganul: „Reglass- o noua era a roubaisiennei” .
Nanolith Nanolith este o structura moleculara unica care permite materialul compozit mari calități de rezistență și de amortizare a vibrațiilor. Particulele sale au dimensiuni de cativa nanometri (care
inseamna de aproximativ o mie de ori mai mici decat grosimea filamentelor individuale ale fibrei de carbon) și creaza o legătură la nivel atomic între fibre și matricea substantelor composite.
Datorită inovatiei Nanolith, Reglass este capabil sa realizeze produse superioare tehnic față de cele realizate prin tehnologiile constructive traditionale.
SUNCORE Acest structura de particule formează un înveliș protector de suprafață capabil să disperseze sarcinile electrostatice prezente pe suprafața sectiunilor (tronsoanelor), si astfel puterea de reflexie
creata permite să mențină temperatura sectiunilor mult mai mica decât cea a unei piese normală din carbon negru in aceleasi conditii de expunere solara, menține constantă acțiunea batului
chiar și în condiții extreme de mediu.
SUNCORE este o parte integrantă a matricei de compozit din masa materialului tronsonului respectiv.
ANTY-FRICTION-SYSTEMSistemul Anti Friction este un proces de producție special care, în timpul fabricatiei segmenelor, imprima transversal o rugozitate microscopică foarte fina, un fel de opacitate ( adica nu un luciu) pe suprafata batului. Acest opacitate a batului retine micropicaturi de apa si umiditate care au rol de lubrifianti favorizand astfel deplasarea batului si alunecarea pe mana (atat umeda cat si uscata).
TEFLON JOINTO acoperire speciala cu benzi de teflon pe suprafata mufelor atât tata (pe exterior) cat si mama (pe interior) care reduce substantial uzura la mufare-demufare si deci permite o perioadă mult mai lungă de timp de utilizare si care mai ales evită intepenirea mufelor pe vreme umeda sau foarte însorită.
FUSIONPrelucrarea speciala aplicata celui de al doilea tronson al batului care consta in unirea printr-o fuziune perfecta a două sectiuni abtinute prin procesare separată a materialului de carbon folosit pentru construcția tronsonului: în partea inferioară (spre maner) folosindu-se fibre impletite incrucisat cu orientare longitudinala pentru un plus de rigiditate iar în partea superioară fibrele neincrucisate cu orientare longitudinala pentru un plus de elasticitate. Practic partea inferioara e realizata in tehnologia talonului iar partea superioara in tehnologia tronsoanelor dinspre varf.
CLEAN CAP SYSTEMCapac moale, itrodus prin presare la partea superioară a tronsonului care permite mufarea sigura, ferma, corecta si rapida in mufa „mama” a tronsonului superior (dinspre varf). Asigura protejarea marginilor extremitatilor ambelor tronsoane evitand crapaturi, zgarieturi sau chiar spargerea tronsoanelor in zona de mufare. Mufarea devine multa mai sigura de fiecare data si produce mult mai putina uzura. De asemenea utilizarea systemului Clean Cap evită scufundarea tronsonului în cazul căderii în apă.
MAGIC STEPSystemul Magic Step - Pasul Magic – consta intr-o serie de micro striatii in gradientul de reducere al diametrului la interiorul partii superioare a kiturilor , care nu permite elasticului sa se lipeasca de pereti (datorita apei) permițându-i astfel să alunece perfect atât în starea de extensie (la ieșire din bat) cat si in starea de relaxare ( la reintrare în bat) in special pentru elasticele cu diametru redus care sunt predispuse sa se lipeasca de pereti..