Salutare,
Am si eu niste nelamuriri legate de stilul asta si mai apoi de sculele necesare
, daca binevoiti a-mi impartasi din cunostintele dvs.:
- am o lanseta ET Benzar Elite Match si o mulineta ET Black Spider Match 4000 (am s-o donez cat de curand, la cat sunt de multumit de ea si de cum se potriveste pe bat) cu care incerc (cu reusita inca e greu) sa pescuiesc mai mult la crap-caras. Problema ce o intampin: nu prea reusesc sa arunc mai mult de un ~25m cu o pluta de 12-14 grame. Mentionez ca folosesc o linie de 18 Trabucco XPS (fara lead-core la grosimea asta, desigur).
Care ar putea fi problema? Este firul prea gros? Folosesc eu o tehnica gresita? Nu este batul (sau mulineta?...sau ansamblul?) potrivit pentru aruncari mai mari?
O alta intrebare...daca tot voi pescui de-acum incolo aproape exclusiv dupa crap-caras cu exemplare dese de crap la 4-5kg (in lac, ca in bat mai necesita exercitiu), mi-ati recomanda un bat mai potrivit pt asa ceva (o alta actiune???) ? Gen ET Extreme Match sau ET Classic Strong Carp...sau vreun alt bat pana intr-o suma de aproximativ 300 RON, nu neaparat ET? Daca da, v-as ruga sa-mi recomandati si o mulineta pana in 300 RON pt el (tot ansamblul la maxim 600 RON) si eventual o alta mulineta pt batul actual, care o sa-l folosesc probabil la platica sau in alte balti cu exemplare mai mici.
De ce consider ca nu ar fi prea bun ansamblul actual la pesti de gabaritul respectiv? Deoarece am avut ceva de furca cu unul de 1.5kg, la ce sa ma astept de la unul mai mare? (mulineta oricum am vazut ca nu face fata la asa ceva - s-a comportat mai rau decat prima mulineta de 40 RON din piata care mi-a adus destul de multi crapi la bolo, iar batul mi se pare prea moale pt a controla crapii mai imbracati).
Mersi.