Pescuit Stationar

Acum este 04 Noi 2024, 19:26

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Ajutor pescuit la match
MesajScris: 16 Aug 2013, 17:46 
Neconectat

Salutare,

Am si eu niste nelamuriri legate de stilul asta si mai apoi de sculele necesare :), daca binevoiti a-mi impartasi din cunostintele dvs.:
- am o lanseta ET Benzar Elite Match si o mulineta ET Black Spider Match 4000 (am s-o donez cat de curand, la cat sunt de multumit de ea si de cum se potriveste pe bat) cu care incerc (cu reusita inca e greu) sa pescuiesc mai mult la crap-caras. Problema ce o intampin: nu prea reusesc sa arunc mai mult de un ~25m cu o pluta de 12-14 grame. Mentionez ca folosesc o linie de 18 Trabucco XPS (fara lead-core la grosimea asta, desigur).
Care ar putea fi problema? Este firul prea gros? Folosesc eu o tehnica gresita? Nu este batul (sau mulineta?...sau ansamblul?) potrivit pentru aruncari mai mari?

O alta intrebare...daca tot voi pescui de-acum incolo aproape exclusiv dupa crap-caras cu exemplare dese de crap la 4-5kg (in lac, ca in bat mai necesita exercitiu), mi-ati recomanda un bat mai potrivit pt asa ceva (o alta actiune???) ? Gen ET Extreme Match sau ET Classic Strong Carp...sau vreun alt bat pana intr-o suma de aproximativ 300 RON, nu neaparat ET? Daca da, v-as ruga sa-mi recomandati si o mulineta pana in 300 RON pt el (tot ansamblul la maxim 600 RON) si eventual o alta mulineta pt batul actual, care o sa-l folosesc probabil la platica sau in alte balti cu exemplare mai mici.

De ce consider ca nu ar fi prea bun ansamblul actual la pesti de gabaritul respectiv? Deoarece am avut ceva de furca cu unul de 1.5kg, la ce sa ma astept de la unul mai mare? (mulineta oricum am vazut ca nu face fata la asa ceva - s-a comportat mai rau decat prima mulineta de 40 RON din piata care mi-a adus destul de multi crapi la bolo, iar batul mi se pare prea moale pt a controla crapii mai imbracati).

Mersi.

Sus

Subiectul mesajului: Re: Ajutor pescuit la match
MesajScris: 19 Aug 2013, 14:13 
Neconectat

Nici o parere? Un sfat? Ce nu fac bine? Ce alt bat + mulineta recomandati pt un pescuit la crap?

Sus

MesajScris: 19 Aug 2013, 14:23 
Neconectat

In primul rand schimbati firul. Firul Trabucco este o dezamagire pentru mine de vreo 2 ani. La ultima partida am incercat sa fac o montura cu pluta slider de 4 ori, de fiecare data firul Trabucco de 0.20 s-a rupt total aiurea, nu la nod ci intermediar.
Pluta de 12-14 grame ar trebui sa mearga la mai mult de 25 de metri. Aveti mult plumb pe fir care ar putea dezechilibra angrenajul in zbor? Lansati corect si nu cumvea prea moale? Cu lanseta Benzar Elite puteti lansa plute de 20 de grame fara probleme, asadar cu un fir de 0.18 incercati o lansare mai....violenta fara probleme. Cu o pluta de 14 grame trebuie sa puteti lansa la 30 de metri fara probleme. Daca nu merge, atunci o pluta mai grea.
Legat de mulineta nu stiu ce sa spun. Eu am folosit-o extensiv fara absolut nicio problema...

Legat de lanseta de match mai rigida....Black Spider, Rubin, Emerald... Mulineta Ryobi Zauber 4000 dar pretul....pretul este pe masura calitatii.

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 08:39 
Neconectat

Cat plumb aveti pe fir si de regula pe ce adancime pescuiti ? Folositi montaj cu pluta fixa sau culisanta? Asa cum a scris si Dl.Radu Dan daca linia nu este echilibrata se pierde mult din distanta. Aici vad eu problema. Firul eu zic ca este ok. Il folosesc si n-am avut probleme cu el. Din cand in cand mai taiati din ultimii metri care se uzueaza mai repede in lanseuri.
Elite Match cred ca este o lanseta foate buna pt. platica. Merge si la ciortan insa trebuie rabdare in dril. Un bat mai rigid de crap in gama de pret mentionata ar fi Trabucco Antrax Match Plus.

Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 08:56 
Neconectat

Plumb pe fir - intre 1 si 2 grame dupa modelul acesta de montaj cu pluta culisanta: http://www.energofish.ro/news.php/Montu ... 83/1/1271/
Adancime la care pescuiesc de obicei 3.5-4m.
Mai si tai din fir (ca mi se increteste in zona nodului superior), dar nu chiar la fiecare partida.

Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 10:20 
Neconectat

In cazul acesta ar trebui sa puteti lansa fara probleme. Ma gandeam ca poate puneti prea mult plumb pe fir. Personal mi se pare ca Elite Match se incarca cel mai bine cu plute de 8-10 g. Data viitoare cand mergeti la pescuit puneti o pluta de 10-12 g si lansati ceva mai in forta decat de obicei, pana simtiti ca lanseta se incarca bine. Ar trebui sa pescuiti fara probleme la 25-30 m. Ca fapt divers incercati si un nod opritor din ata dentara. Mi se pare cel mai suplu nod pt pescuit la match cu montaj culisant.
Un sfat pe care vi-l dau: in masura in care puteti mergeti odata sa asistati la un concurs de stationar. Putei vedea la lucru pescari cu experienta si puteti invata foarte multe (mod de lansare, montaje, etc.)
fir intins!

Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 14:21 
Neconectat

Prea putine concursurile de genul asta pe la noi prin Cluj. Am incercat si cu ata dentara (momentan folosesc ata de matase...nicidecum noduri cumparate de-a gata ca in linkul postat ca alea nici vorba sa treaca prin inelul de sus care e extrem de mic la batul asta) dar mie unul mi se dezbina toata ata dupa juma de ora de tras prin apa. Ce-i drept, cam la fel patesc si cu ata de matase...

Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 15:07 
Neconectat

Daca e facut corect n-are voie sa se desfaca. Poate sa se slabeasca dupa un timp dar nu dupa 30 min. Eu strang bine nodul si tai mustatile la 2 mm. Pentru siguranta se poate face si un al doilea nod

Fişiere ataşate:
nod opritor.JPG
nod opritor.JPG [ 32.58 KiB | Vizualizat de 11710 ori ]
Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 15:30 
Neconectat

M-am exprimat eu gresit....nu se desface nodul...rezista toata ziua, dar incepe sa se destrame de la cele 2 capete...atat ata dentara cat si cea de matase (daca nu ard cu bricheta varfurile...si chiar si asa dupa o vreme), astfel incat daca vreau pe parcurs sa mai strang nodul sau sa-l mut, aproape ca nu mai am de ce capete sa prind. Probabil un nod de nylon mi-ar fi mai bun, dar ala mi se rupea dupa cateva lansari...mai am inca de invatat in privinta asta. Sincer, nu ma incanta deloc sa pescuiesc la culisanta din cauza nodurilor mentionate, dar nu prea am ce face cu fixa pe lacurile unde merg. :|
Am folosit si 2 noduri cand a fost cazul, dar la alea ma mai trezeam cu surprize la lanseu ca-mi agatau in ultimul inel (pana intr-o zi cand reusesc sa rup batul si ma las de match :( ).

Sus

MesajScris: 20 Aug 2013, 15:33 
Neconectat

Completare...las mustatile de cativa cm, nu le tai ff scurt...deci nu ar trebui sa mi se aghete (cel putin din pct. asta de vedere).

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 15 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2  Următorul

Ora este UTC [ DST ]