Pescuit Stationar

Acum este 07 Noi 2024, 00:38

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: ajutor fir
MesajScris: 12 Dec 2013, 02:17 
Neconectat

caut un mono foarte elastic pentru feeder , nu imi place power-gum
multumesc

Ultima oară modificat de zigi2611 pe 12 Dec 2013, 03:33, modificat 1 dată în total.

Sus

Subiectul mesajului: Re: ajutor fir
MesajScris: 12 Dec 2013, 02:36 
Neconectat

Salut incearca tubertini navi blu ;)

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 11:19 
Neconectat

cralusso match,are o elasticitate f.mare.

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 11:42 
Neconectat

Cu tot respectul , nu poti suplini incapacitatea absoptiei de socuri a unei lansete prin folosirea unui fir cu elasticitate mare. Vei intampina multe alte probleme folosindu-l cu o lanseta rigida ca de exemplu pierderea unui procent din distanta de lansare .....

Alternativ , poti incerca sa folosesti momitoare cu elastic , nu vei fi nevoit sa schimbi nimic la echipamentul actual, nu va fi nicio diferenta in lasare etc... Si .. E mai ieftin sa incerci un astfel de momitor decat sa dai banii pe un fir doar sa realizezi ca nu e cum ti-ai imaginat ca o sa fie ;)

https://www.youtube.com/channel/UC9jyYs ... _polymer=1

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 20:41 
Neconectat

am o lanseta destul de moale maver multi-tip, dar vreau si din partea firului o oarecare elongatie

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 20:53 
Neconectat

zigi2611 scrie:
am o lanseta destul de moale maver multi-tip, dar vreau si din partea firului o oarecare elongatie

Este adevarat ca e moale , dar totusi...nu in fir trebuie cautata cauza.. poate ne explici de unde nevoia asta.. ce se intampla la pescuit , in drill , in lansare, in semnalizare... adica de unde ai ajuns la concluzia ca ai nevoie de o amortizare suplimentara...

Sincer , eu ma duc cu gandul ca folosesti acea lanseta in pescuitul crapilor pe ceva zona cu "obstacole" sau partide similare in care ai nevoie sa pui presiune suplimentara pe peste fara sa rupi struna ( inaintasul sau cum ii spui tu) .... in fine... tu stii cel mai bine...

Un fir cu elongatie mare este Carp Expert Feeder ...

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 22:48 
Neconectat

nevoia de amortizare este numai in drill
cu maverul multi-tip dau numai cu varful de 1oz de sticla
cand sunt pe Dunare si dau cu inaintasi subtiri 0.10-0.12mm am nevoie de ceva sa mai domoleasca din socurile pestilor
cum am mai spus nu imi place power-gum, poate daca as pune o bucata de mono de 1m, 0.4-0.6mm, gen guma dar nu chiar atat de moale(am dat cu guma Trabucco 1,3mm si are o elongatie de 250% ), poate ca as rezolva problema
nu pescuiesc numai dupa crap , daca pe dunare daca nu dai langa un obstacol cam dai la nimereala, si sunt multe situatii cand un caras mai imbracat sau o platica poate sa puna probleme cand smuceste in fuga catre adapost
inaintasi mai grosi de 0.14mm nu folosesc, inca nu m-am saturat de prins platici, morunasi si scobari
de asemenea un amortizor protejeaza bine si carligul, am gasit carlige gen Onwer kiwami nr 14(unul din carligele mele preferate in perioade dificile) deformate ca aveam firul mult prea tare si nu foloseam nici gum
Carp Expert Feeder am folosit si m-am invatat minte - foarte sensibil la abraziune si are o memorie ca de elefant

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 23:12 
Neconectat

Salut dupa cum am spus mai sus incearca tubertini navi blu iar intre forfac si firul principal pune o bucata de power gum de 5 -7cm si ai rezolvat problema
gasesti si power gum de 0,3 0,6 etc care iti pot rezolva perfect problema ,asta in ideea ca folosesti montura cu cosulet.
Personal am intalnit si eu aceasta problema si am ajuns la urmatoarea solutie
iei o tija de 7-10cm ,cu agrafa pentru cosulet , introduci un elastic de rubeziana prin interior si elastichezi acea tija exact ca si un momitor de tip method si ai rezolvat din nou aceasta problema
solutii sunt acum trebuie sa incerci si sa vezi care varianta iti place si ti se potriveste mai bine la situata mentionata
p.s.iti recomand varianta cu tija
numai bine si fire intinse!

Sus

MesajScris: 12 Dec 2013, 23:31 
Neconectat

Zigi,

Dupa cum banuiam , problema este lanseta... pe Dunare esti obligat sa folosesti momitoare egale sau mai mari de 50gr + puterea de curgere a apei , face ca blank-ul sa ajunga foarte repede in portiunea de blocaj ( practic se indoaie prea repede spre cotor si de acolo nu te mai ajuta cu amortizarea) . Oricat de "ilogic" ar parea, o lanseta de 3,90m si putin mai tare, va fi mult mai capabila sa faca fata cu brio situatiilor intalnite de tine, greutatea cosuletelor si a puterii de curgere a apei nu va solicita atat de mult blank-ul si va lasa loc destul de mult amortizarii propriu-zise a pestelui in drill...

Practic lanseta ta amortizeaza 80 % cosuletul si rezistenta acestuia in apa si doar 20% forta pestelui in drill..... Este perfect adevarat ca nu o sa schimbi o lanseta pe care o detii si te serveste in momentul de fata, dar ia in considerare cele spuse pentru eventuale achizitii viitoare ;) ...

Daca nu gasesti firul pe care il vrei ( iti spun sigur ca nu o sa te ajute indiferent cat de elastic este , dar asta numai incercand pe viu poti constata) , incearca la urmatoarea partida sa nadesti cu un cosulet si sa pescuiesti cu un plumb simplu , mai usor decat cosuletul folosit ( o diferenta de 10gr in minus iti vei permite fara probleme) . Ai sa vezi la primul drill ca o sa ai "alta lanseta" in mana ;)

Imi pare rau ca nu te pot ajuta altfel.....poate sunt colegi care au dat de fire "elastice" :D

Sus

MesajScris: 13 Dec 2013, 00:03 
Neconectat

Salut Catalin ,
Banuiesc ca zigi foloseste o lanseta de 3,6m si tu recomanzi o lanseta de 3,9m total de acord cu tine pana aici,dar de ce crezi ca o lanseta mai puternica ar fi rezolvarea in situatia de fata ? tinand cont ca el foloseste forfac de 0,10 si 0,12 personal nu cred ca ar rezolva nimic cu o lanseta mai puternica din contra ar avea rupturi,deoarece lanseta fiind mai puternica automat va trebui o forta mai mare la celalalt capat si va ceda forfacul.
Acum ar fi o varianta sa foloseasca o lanseta mai puternica dar in acelasi timp sa mareasca si diametrul forfacului
sau sa incerce cea ce i-am recomandat eu mai sus acea tija elasticata care in timpul drilului va reduce considerabil rupturile si poate folosi in continuare forfacele subtiri.
numai bine si fire intinse!

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 24 mesaje ]  Du-te la pagina 1, 2, 3  Următorul

Ora este UTC [ DST ]