Pachet scrie:
nutzu_z scrie:
Daca faci calculul cu taxe de transport, vama, tva etc etc sigur nu mai este atat de atractiv pretul.
Nu e cum spui tu Nutzule . Anul asta ( 2015) am avut 3 comenzi de la Cabellas . Am platit 0 dolari TVA + Taxe Vamale , in 5 zile lucratoare am avut ce am cumparat si transportul a costat 20% din valoarea comenzii . Dar nu am domiciliul in Romania asta e adevarat ... Cand cumpar din Germania , Franta si Italia in 2 zile lucratoare imi vine comanda .
...eh, aia e alta poveste daca vamesul de la tine e băiet mijto. Din păcate nu e așa peste tot. In Timisoara se aplica taxele vamale asa cum scrie in lege. Dar sa nu te miri daca vine Anaful la un moment dat si te pune sa dai bani pe miste cumparaturi Non UE pentru care nu ai platit taxe. Ele raman scrise acolo la oficiul vamal la catastif (valoarea declarata a coletelor). E adevarat ca nu platesti mai nimic daca valoarea/colet e sub 150 euro.
Si eu nu stiu cum dracu vin coletele alea din Franta, Germania, Italia in 2 zile lucratoare ca eu din cele peste 15 colete de anul asta luate din diferite tari nu a ajuns unul mai repede de 3 zile. Ti le parasuteaza?