Pachet scrie:
Cornel scrie:
frumoasa tare, dar sistemul de rabatare al manivelei nu ma incanta !
Sper sa nu ai dreptate cu manivela ... am Daiwa de 14 ani care nu are deloc joc in manivela ( Regal-S) plus vestitele SS Tournament care au tot '' One Touch Handle " . Din cate stiu asta e patent Daiwa . Oricum la cat costa nu au cum sa fie mai proaste decat cele mai sus amintite .
Vreau 2 mulinete noi si o sa aleg intre astea sau Shimano Rarenium .
Am 69 de ani si mi-au trecut prin mana o gramada de mulinete.In trecut eram fan Shimano,dar dupa ce ce un SHIMANO STRADIC 4000 ,dupa un sezon de pescuit in apa sarata nu mai mergea cum trebuia m-am decis sa pescuiesc cu "vechea" DAIWA WHISKER SS TOURNAMENT 1300.Pescuiesc numai la rapitori cu artificiale de pe mal(acum numai in apa sarata) de peste 10 ani si sunt incantat de aceste mulinete robuste ca un tractor ,ce au numai 3 rulmenti inoxidabili ,mulinete ce de atatia ani nu m-au lasat la greu desi le acord o ingrijire minima.
Am peste 10 mulinete SS TOURNAMENT(600,700,1300,1600,2600),facute in Japonia .
Va pot spune ca majoritatea le-am cumparat folosite ,dar in stare f. buna ,cu exceptia a vreo 3 pe care le-am cumparat noi.
Aceste mulinete nu te lasa la greu si va pot spune ca am prins pesti marini destul de mari, in Golful Mexic(de fapt pe canalul ROLLOVER PASS din Peninsula Bolivar ,Texas ce lega Glful Mexic de ROLLOVER BAY).
Va rog sa ma credeti ca aici mi-as putea cumpara tot felul de mulinete,dar ma multumeste f. mult pretul/calitatea acestor mulinete ce au tamburul long cast din aluminiu,pick-up -ul garantat pe viata,angrenaj din bronz naval si rola de ghidare a firuui SIC(carbura de siliciu).Uitati-va in poza cum pune firul FIRELINE SMOKE 4lb. pe tambur.In plus pune firul in cross (crucis) cea ce face ca firu sa nu poata sa se "ingroape" intre alte fire ,permitandu-ti tot timpul aruncari f. lungi(pescuiesc numai de pe mal)
Pescuiesc numai cu lansete de peste 3m.(majoritatea facute de mine pe blank-uri de fly,sau bete de fly SAGE RPLX ,G.LOOMIS IMX transformate de mine in bete de spinning).
Nu ma intereseaza de nici o culoare "componetele MATAGHI" f. la moda in Romania,folosite in constructia lansetelor,deoarece
"the fish don't care how much you pay"....
Pestele dni avatarul meu,un black drum(C&R)a fost prins cu o mulineta SS TOURNAMENT si textil SPIDERWIRE UTRACAST DE 10 lb.(4,5 kg.),dar cel mai mult pescuiesc cu FIRELINE SMOKE 4lb.(1,8kg.),fir cu care am prins un red fish(C&R) de 40 inch(101,6 cm.)si 23 lb.(10,5 .kg).
Nu pescuiesc pt. a prnde trofee,dar cateoda pescuind pt. pesti medii mai prind si cate un peste mare pe care incerc sa-l aduc in minciogul meu si eventual sa-l eliberez.
image upload no compressionRED FISH 10,5 kg.
program to take screenshotsNumai bine,
Jean Scurtu