Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 06:32

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 180 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: COMPETIȚIILE SPORTIVE OFICIALE ALE ROMÂNIEI
MesajScris: 21 Feb 2012, 09:55 
fishermanVN scrie:
Carping RACE scrie:
Fisherman - nu e suficient sa fie reprezentantul Romaniei, ci reprezentantul UNIC

Pai asa am scris in cea de adoua propozitie, reprezentant unic.

Corect. Așa zice și legea. Ia citiți:
Art. 35
(1) Federatiile sportive nationale sunt structuri sportive de interes national, constituite prin asocierea cluburilor sportive si asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport.
(2) Potrivit prezentei legi federatiile sportive nationale sunt persoane juridice de drept privat, de utilitate publica, autonome, neguvernamentale, apolitice si fara scop lucrativ.
(3) Dobandirea personalitatii juridice se face in conditiile legii.

Art. 36
(1) Federatiile sportive nationale se vor constitui numai cu avizul expres al Ministerului Tineretului si Sportului.
(2) Pentru o ramura de sport se poate constitui, in conditiile legii, o singura federatie sportiva nationala.

Rămâne să identificați voi federația și adresa poștală. recomandarea mea ar fi să identificați cluburile sportive afiliate, pentru că sunt singurele care vă pot înscrie în competiții. Dovada:
Art. 13
(1) Prin sportul de performanta se urmareste valorificarea aptitudinilor individului intr-un sistem organizat de selectie, pregatire si competitie, avand ca scop ameliorarea rezultatelor sportive, realizarea de recorduri si obtinerea victoriei.
(2) Sportivii de performanta sunt persoanele care practica sistematic si organizat sportul si participa in competitii cu scopul de a obtine victoria asupra partenerului, pentru autodepasire sau record.
(3) Pentru a participa la competitiile sportive oficiale locale sau nationale un sportiv de performanta trebuie sa fie legitimat la un club sportiv.
(4) Evidenta legitimarii si transferarea sportivilor sunt in competenta federatiilor sportive nationale, a ligilor profesioniste si a asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, potrivit statutelor si regulamentelor federatiilor sportive nationale.
(5) Sistemul competitiilor sportive oficiale pe ramuri de sport este elaborat si organizat de federatiile sportive nationale, potrivit statutelor si regulamentelor acestora.

Nu mai subliniez pentru că am convigerea că sunteți oameni inteligenți.
Cum se fac competițiile oficiale? Aveți aici răspunsul:
Art. 23
Toate structurile sportive, indiferent de scopul lor specific si de forma juridica, se inscriu in Registrul sportiv. Procedurile de inregistrare si de atribuire a Certificatului de identitate sportiva si a numarului de identificare se stabilesc prin regulamentul de aplicare a prezentei legi.

Art. 24
(1) Recunoasterea unei structuri sportive, in sensul prezentei legi, se dovedeste prin Certificatul de identitate sportiva, eliberat in conditiile prezentei legi.
(2) Structurile sportive oficial recunoscute se pot afilia dupa cum urmeaza:
a) la asociatiile judetene, respectiv a municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport, constituite potrivit prevederilor art. 34, pentru participarea la competitiile oficiale locale;
b) la federatia sportiva nationala corespunzatoare, constituita potrivit prevederilor art. 35-41, pentru participarea la competitiile oficiale nationale sau internationale.

Apropo, este cineva capabil să spună unde este înregistrată AGVPSR ca structură sportivă ? Eu nu am fost capabil să găsesc și pe care de consecință am cerut dizolvarea AGVPSR pe motiv că nu este autorizată pentru a iniția activități sportive.
Iată temeiul de drept:
Art. 14.
Daca asociatia, prin natura scopului sau obiectivelor propuse, urmeaza sa desfasoare activitati pentru care, potrivit legii, sunt necesare autorizatii administrative prealabile, aceste activitati nu vor putea fi initiate, sub sanctiunea dizolvarii pe cale judecatoreasca, decat dupa obtinerea autorizatiilor respective.

Art. 56.
(1) Asociatia se dizolva, prin hotarare judecatoreasca, la cererea oricarei persoane interesate:
..................................................................................................................
e) in cazul prevazut la art. 14.
(2) Instanta competenta este judecatoria in circumscriptia careia asociatia isi are sediul.
Procesul este pe rol.
Da, sunt pescar sportiv legitimat la CS Cetate Alba Iulia. Probabil o să concurez la veterani. Tu ești pescar sportiv? La ce club esți legitimat?

Ultima oară modificat de FRPS pe 21 Feb 2012, 09:57, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 09:56 
Neconectat

Domnule Popescu, nu am zis ca aveti obligatia sa ne demonstrati ceva, sunt de acord si respect deciziile dumneavoastra interne. Din punctul meu de vedere va doresc succes in afilieri unde doriti dumneavoastra. Dar nu incepeti acum precum Funar in 96 cand a fost intrebat ce program are daca va fi ales presedinte, a scos o carte si spunea ca se gaseste la chioscuri, iar cine e interesat sa stie nu are decat sa mearga si s-o cumpere. Ce am insistat eu, si alti conducatori de cluburi, este ca daca FRPS.... are in final toate documentele in ordine, legale, irevocabile, recunoscute, adica asa cum ar trebui sa fie pentru a fi Federatie cu tot ce inseamna asta in mod normal, atunci aveti posibilitatea sa anuntati acest lucru iar cei care doresc sa mai participe la concursuri oficiale vor veni obligatoriu sa se afilieze. La fel si CIPS v-a solicitat ceva si dumneavoastra le raspundeti altceva, in felul asta nu faceti decat sa compromiteti proiectul la care lucrati. Ce inteleg eu prin federatie legal constituita este ca daca legea iti cere "t" acte, trebuie sa le ai pe toate, insa in acest moment FRPS.... are "t-1" sau mai nou "t-2". Cu alte cuvinte, eu personal ma abtin de la vreo afiliere viitoare pana nu se clarifica lucrurile. Intr-o postare de acum cateva zile spuneati ca aveti un delegat care sa obtina CIS-ul insa vad ca s-a intors cu o nerecunoastere din partea ANST.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 09:59 
Da, avem aceste documente și așteptăm CIS-ul care, dacă nu va fi eliberat saptămâna aceasta, vom pune în executare silită ANTS pentru a-l eliberera în baza unei Hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile. Cu toate tălpile care ni s-au pus, legea a fost de partea noastră.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:01 
Neconectat

FRPS scrie:
Da, avem aceste documente și așteptom CIS-ul care, dacă nu va fi eliberat saptămâna aceasta vom pune în executare silită ANTS să-l elibereze în baza unei Hotărâri judecătorești, definitive și irevocabile.

Sa inteleg ca acesta este singurul act care va lipseste?

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:15 
Da. Și pe care AGVPSR nu-l poate obține, deși a depus dosarul de recunoaștere ca structură sportivă. Condiția este să scoată vânătoarea din statut. Partea distractivă este că, fiind asociație, nu se poate înregistra decât ca și club sportiv, nu ca federație, și va fi obligată să se afilieze la Federație. Am informații din interior că s-a pus in discuția Comitetului executiv al AGVPSR concilierea cu federația, dar nu vrea Șelaru. E treaba lui. Mingea este la noi.
Iată dovada:
Legea 69/2000
Capitolul III - Cluburi sportive

Art. 26
(1) Cluburile sportive sunt structuri sportive cu personalitate juridica, constituite in conditiile legii.
(2) Cluburile sportive pot fi:
a) persoane juridice de drept privat, structuri fara scop lucrativ sau societati comerciale sportive pe actiuni;
b) persoane juridice de drept public.
Este cazul AGVPSR inființată de comuniști prin Decretul 211/1948 și s-a înregistrat la judecătorie (instanță abilitată de lege să înscrie asociațiile) și nu la Tribunal, instanță abilitată prin lege să înscrie federațiile.
Dovada:
CAPITOLUL V
OG 26/2000
Federatia

Art. 35.
(1) Doua sau mai multe asociatii sau fundatii se pot constitui in federatie.
(2) Federatiile dobandesc personalitate juridica proprie si functioneaza in conditiile prevazute de prezenta ordonanta pentru asociatiile fara scop patrimonial, conditii care li se aplica in mod corespunzator, cu exceptiile stabilite in prezentul capitol.
(3) Cererea de inscriere se solutioneaza de tribunalul in circumscriptia caruia federatia urmeaza sa isi aiba sediul.
Legea 69/2000:
Art. 35
(1) Federatiile sportive nationale sunt structuri sportive de interes national, constituite prin asocierea cluburilor sportive si asociatiilor judetene si ale municipiului Bucuresti, pe ramuri de sport.
(2) Potrivit prezentei legi federatiile sportive nationale sunt persoane juridice de drept privat, de utilitate publica, autonome, neguvernamentale, apolitice si fara scop lucrativ.
Care lege?
art. 95 din L.69/2000
Art. 95
Dispozitiile prezentei legi se completeaza cu prevederile Ordonantei Guvernului nr.26/2000 cu privire la asociatii si fundatii, cu modificarile si completarile ulterioare, ale Legii nr. 31/1990 privind societatile comerciale, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Decretului nr.31/1954 privind persoanele fizice si persoanele juridice.

Dacă Șelaru mă asculta în urma discuțiilor pe care le-am avut în urmă cu 3-4 ani, nu era acum în faliment. I-am propus să se ocupe de vânătoare și să lase pescuitul în pace. Nu a vrut. Asta e. Așa că adio AGVPSR. Cine mai crede încă într-o fantomă comunistă, este liber să o facă. Cu riscurile de rigoare.
Ca să nu fiu acuzat de partizanat, recomand pescarilor sportivi de competiție să analizeze cu atenție cele postate de mine. Există riscul ca, dacă nu sunt legitimați la un club sportiv afiliat la federație, să nu participe la competițiile sportive naționale și să nu fie selecționați în loturile naționale. Termenul este scurt (1 mrtie 2012) și nu am certitudinea că alte cluburi vor mai fi afiliate în acest an, dacă nu și-au pus cererile de afiliere.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:30 
Neconectat

Domnule Popescu, asta nu cred eu ca se va intampla, si anume AGVPS afiliat la FRPS..., poate daca dumneavoastra reusiti sa terminati demersul de creare a federatiei atunci va putea fi o comuniune gen federatie-liga la fotbal. Dar razboiul asta al orgoliilor, ma repet, este o bomba cu ceas care nu va aduce decat lucruri negative in pescuitul sportiv din Romania.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:37 
Carping RACE scrie:
Domnule Popescu, asta nu cred eu ca se va intampla, si anume AGVPS afiliat la FRPS..., poate daca dumneavoastra reusiti sa terminati demersul de creare a federatiei atunci va putea fi o comuniune gen federatie-liga la fotbal. Dar razboiul asta al orgoliilor, ma repet, este o bomba cu ceas care nu va aduce decat lucruri negative in pescuitul sportiv din Romania.

Îmi pare rău, dar nu aveți informațiile necesare. Ligile profesioniste se pot constitui numai în sporturi profesioniste, recunoscute pri Hotărâre de Guvern. Acest lucru nu este posibil, întrucât la nivel mondial pescuitul sportiv se practică la nivel de amatori. Vezi statutul CIPS.
Dovada:
Capitolul VI - Ligile profesioniste

Art. 42
(1) Ligile profesioniste sunt structuri sportive constituite prin asocierea cluburilor sportive profesioniste pe ramuri de sport.
(2) Potrivit prezentei legi ligile profesioniste sunt persoane juridice de drept privat, autonome, neguvernamentale, apolitice si fara scop lucrativ.
(4) Ligile profesioniste, ca structuri sportive subordonate federatiilor sportive nationale, isi desfasoara activitatea in baza statutelor si regulamentelor proprii.
(5) Statutele ligilor profesioniste se aproba de adunarile generale si se avizeaza in mod obligatoriu de federatiile sportive nationale si de Agentia Nationala pentru Sport.
(6) Infiintarea ligilor profesioniste ca structuri sportive si dobandirea personalitatii juridice se fac in conditiile legii, in baza acordului federatiei sportive nationale corespunzatoare si a avizului obligatoriu al Ministerului Tineretului si Sportului.
(7) Pentru o ramura de sport se poate constitui o singura liga nationala profesionista. Prin exceptie, se pot infiinta ligi profesioniste, pe niveluri competitionale, in cadrul aceleiasi ramuri de sport.
(8) Infiintarea de ligi profesioniste sau modificarea statutelor si a actelor constitutive ale acestora, fara respectarea prevederilor alineatelor precedente, este nula de drept. ( Vezi LIGA română de spinnig și Liga română de crap)
(9) Ligile profesioniste au urmatoarele atributii:
a) organizeaza competitia oficiala profesionista in ramura de sport respectiva si la nivelul stabilit de federatia sportiva nationala;
b) controleaza si exercita puterea disciplinara asupra membrilor, in limitele stabilite de prezenta lege si de federatia sportiva nationala corespunzatoare;
c) negociaza si incheie contractele colective de munca, conform legii;
d) alte atributii acordate de federatiile sportive nationale corespunzatoare, in sensul lit. a).
Condsultași și Regulamentul de aplicare al Legii aprobat prin HG 884/2001. Acolo se detaliază înființarea ligilor profesioniste și condițiile de reunoaștere a sporturilor profesioniste. Nu uitați că sportivii profeșioniști se angajază de cluburi prin Contract de muncă, nu contract sportiv de legitimare. Este mult de studiat și pescarii sportivi (se confirmă) nu au timp de așa ceva. Se impune cred să facă fiecare ce știe, nu ce presupune a știi.

Ultima oară modificat de FRPS pe 21 Feb 2012, 10:38, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:38 
Neconectat

FRPS scrie:
Ca să nu fiu acuzat de partizanat, recomand pescarilor sportivi de competiție să analizeze cu atenție cele postate de mine. Există riscul ca, dacă nu sunt legitimați la un club sportiv afiliat la federație, să nu participe la competițiile sportive naționale și să nu fie selecționați în loturile naționale. Termenul este scurt (1 mrtie 2012) și nu am certitudinea că alte cluburi vor mai fi afiliate în acest an, dacă nu și-au pus cererile de afiliere.

Asta e o afirmatie care nu va face cinste si seamana cu un santaj, sau mai bine zis incercati sa vindeti blana ursului din padure. Asa cum ati recunoscut deja nu aveti toate formele legale cerute pentru a fi federatie. Atunci cu ce drept fixati pescarilor (care spre deosebire de dumneavoastra multi au CIS - act oficial acordat de statul roman) ultimatumuri. Nu mai puneti caruta inaintea boilor, terminati ce aveti de facut, si apoi primiti membrii. Daca nu veti obtine CIS-ul, iar federatia nu se va mai constiui, de ce sa ma afiliez eu la dumneavoastra? Aici constat cu regret ca nu ma priviti decat ca pe o masa de manevra, iar cu asa ceva nu pot sa fiu decat intr-un dezacord total. Nu vad cu ce drept puteti refuza unui club care are CIS afilierea in federatie. O luam de la capat cu razboaiele?!

Ultima oară modificat de Carping RACE pe 21 Feb 2012, 10:41, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:40 
Neconectat

FRPS scrie:
Carping RACE scrie:

Îmi pare rău, dar nu aveți informațiile necesare. Ligile profesioniste se pot constitui numai în sporturi profesioniste, recunoscute pri Hotărâre de Guvern. Acest lucru nu este posibil, întrucât la nivel mondial pescuitul sportiv se practică la nivel de amatori. Vezi statutul CIPS.

Multumesc de lamuriri

Sus

MesajScris: 21 Feb 2012, 10:43 
Nu am făcut un șantaj. Exclud această posibilitate. Precum vedeți, afirmațiile mele sunt probate fde articole de lege. Legea este general obligatorie. Dacă puteți să spuneți care este amenințarea și șantujul, v-aș ruga să citați.
În ce mă privește (dacă tot nu am timp să particip la competiții) nu mă voi abate, atâta timp cât sunt președintele federației de la respectarea legii. Și nu una, ci mai multe legi se referă la sportul de performață. Ce ați zice dacă acum o să public faptul că la competițiile oficiale alcoolul va fi interzis total sub sancțiunea eliminării din competiție? Fiți convins că așa va fi.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 180 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 18  Următorul

Ora este UTC [ DST ]