Hai ca ma bag si eu, desi mai sus de interjudet nu am trecut. Sper sa nu trageti prea tare in mine...
Aveti pe larg in defuncta ALP numerele 69 si 70 diverse modalitati de organizare a concursurilor in Europa. Pentru cine nu poseda revista, mai jos aveti un rezumat:
1. UNGARIA - calificari in doua divizii: Est si Vest . Din calificari merg 24 in finala, impreuna cu primii 16 din anul trecut, total 40 concurenti. Primii 16 din finala participa la un alt concurs de selectie ptr nationala in 4 manse, pe o pista aleasa cat mai apropiata ca stil de pescuit cu cea pe care se va desfasura Mondialul din acel an (sau chiar pe pista respectiva). Primii 3 intra automat in nationala, iar ceilalti 3 sunt alesi de Capitan dintre cei 16 participanti la selectie, indiferent de locul ocupat
2. FRANTA - 3 divizii x 24 pescari fiecare in care te califici din diviziile regionale. Sunt selectati in nationala pescari care au fost minim 4 ani in diviile 1 si 2, minim 2 ani in div.1. Pescarii sunt alesi de capitan.
3. OLANDA - 8 competitii oficiale cu taxa de 150euro/an, participa cine vrea si la sfarsit se face un clasament general cu 7 din cele 8 concursuri.
4. ITALIA - Club Azzuro reuneste primii 50 de pescari in care intra primii 20 din finala A si ies ultimii 20 din concursurile de selectie, in numar de 6. Dupa cele 6 concursuri de selectie, rezulta clasamentul final. Capitanul alege nationala - 5 oameni din primii 30 plus campionul national.
5. ANGLIA - campionatul se face pe echipe de 12 pescari. Are mai multe divizii. Campionatul se tine exclusiv pe rauri. In general participa zeci de echipe (6-700 de pescari). Echipa nationala este selectata de un selectioner care raspunde de pregatire si rezultate. Selectia se face pe criteriul performantelor din concursurile private si nu din campionat.
Inca odata, informarea de mai sus este preluata din defuncta ALP, dintr-un articol scris de dl Secosan.