nutzu_z scrie:
eu unul spun un lucru: de acum inainte nu o sa fac parte dintr-o echipa decat cu un contract de sponsorizare negru pe alb, care sa contina atat oferta cat si pretentiile. Am mult prea multe de facut pentru mine decat sa ma duc sa reprezint pe cineva care trage foloase si nu are pratic nici o obligatie scrisa fata de mine.
Absolut corect Nutu!!...acum insa te intreb: ai fi instare sa pescuiesti cum ti se spune si nu cum vrei tu sau crezi tu ca e bine? Poti respecta cu strictete absolut toate detaliile tehnice care-ti vor fi impuse de antrenor? esti gata sa pescuiesti pentru echipa si nu pentru tine personal? Daca raspunsul e da atunci tot ce ai spus tu mai sus e in perfect acord cu pretentiile pe care o echipa profesionista le poate avea de la tine!!... daca raspunsul e nu, cine crezi tu ca va plati pentru asta?..nimeni!...
Profesionalism inseamna o raspundere ptr fiecare conform cu pozitia sa: antrenorul face tactica, nada, stabileste maniera si ritmul de urmat, pestele tinta , distante, adancimi, linii... pescarul da cu batul in balta si face exact ce i se spune punand la bataie dexteritatea sa (fara individualisme si talente de mare vedeta!!) iar managerul face rost de bani si de sponsori si e prezent pentru a administra echipa nu pentru a se strecura in echipa urmand alte criterii decat cele normale!
Si fiecare are raspunderea lui: daca tactica se dovedeste gresita dam afara antrenorul, daca vreun pescar face de capul lui dam afara pescarul iar daca managerul nu aduce bani dam afara managerul!...
Altfel nu se poate face performanta...si exemplele nu trebuie sa vi le dau eu!!
Atunci ala care plateste are si raspunsul imediat referitor la ce trebuie schimbat cand ceva nu merge bine!
Facand acelasi lucru de decenii intregi si fara ca nimeni sa fie responsabil de nimic... justificare clasica: "atata putem!"... nu duce decat la stagnare...iar stagnarea nu inseamna nicidecum progres!
Vreau sa va dau un slogan ( care-i va fi drag Irlandezului caci se leaga de un celebru mixed-malt) :
Voi merge oriunde atata timp cat este inainte!... cam asa ar trebui sa gandim si noi!
Va pup si mi-e dor de voi! (cel mai mult de Petrisor!!!)
mda....nu uia ca o echipa nu o poti forma numai din n...numar de concurenti....ai nevoie de n concurenti buni la individual ......care ani de zile au avut rezultate bune ...ca ceva sclipiri toti avem !