Pescuit Stationar

Acum este 05 Noi 2024, 17:31

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CAMPIONATUL MONDIAL PE NATIUNI - CEHIA 2012
MesajScris: 19 Sep 2012, 08:15 
Neconectat

felicitari baieti orice ar fi,EUGEN...E CEL MAI TARE..cu 3 EUGENI loturile nationale nu ar mai avea probleme..si atentie este acel EUGEN BALTAC..fraier care a iesit campion national din bulan ;)""""(ghilimele cum zice NUTU :lol: )

Ultima oară modificat de adi petrisor pe 19 Sep 2012, 10:04, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 19 Sep 2012, 08:22 
Neconectat

adi petrisor scrie:
felicitari baieti orice ar fi,EUGEN...E CEL MAI TARE..cu 3 EUGENI loturile nationale nu ar mai avea probleme..si atentie este acel EUGEN BALTAC..fraier care a iesit campion national din bulan ;)

Mah tu esti de coma. Mai baga si tu o ghilimea, o treaba. Nu de alta dar intelege lumea altceva. :D

Sus

MesajScris: 19 Sep 2012, 14:04 
Neconectat

RAPORT DE EVALUARE , A PARTICIPARII ECHIPEI ROMANIEI DE SENIORI , LA CAMPIONATUL MONDIAL DE PESCUIT SPORTIV, DIN CEHIA , UHERSKE HRADISTE 2012

Coordonator lot seniori 2012 : Eugen Biltac
Capitan : Zsolt Benzar
Componenti lot : Zsolt Benzar , Dragos Popa , Florin Aschioape , Tibi Rancu , Tudor Bodocan , Toni Stanciu

Sponsori :
HEINEKEN ROMANIA
GIVADI by Trabucco
ENERGOFISH
LUXIMER by Tubertini
RADU PRISECARU

A mai trecut un CM , dar echipa Romaniei , are aceleasi evolutii fluctuante , incheind competitia pe locul 27 din 37 de natiuni . Din punctul meu de vedere , un rezultat slab si ma limitez aici .
Datorita sponsorilor mai sus enumerati , am pus la dispozitia lotului urmatoarele
- achitarea taxei de participare ( nu mi se pare normal ca AGVPS ROMANIA sa nu platesca macar aceasta taxa , in cuantum de 1320 euro )
- am asigurat carburantul de la Arad la Uherske Hradiste , dus – intors .
- am platit rovinietele ptr autostrada , Ungaria , Slovacia , Cehia
- am platit cazarea ptr 8 oameni
- am asigurat momeli pe tot parcursul competitiei , inclusiv ce am primit vineri seara din Ungaria (larve si foui proaspete )
- echipamentul de antrenament si prezentare
- nada (aici baietii si-au mai cumparat si alte tipuri ptr a se adapta la pista )
- am asigurat o masa ( ne-au ramas 105 euro )
Tin sa precizez inca de la inceput , eu si Andrei am avut atributii exclusiv organizatorice , am avut un program pe zile separat de lot , comanda si ridicarea momelilor zilnic , participarea la sedintele zilnice ale capitanilor , urmarirea , la cererea lui Zsolt , a antrenamentului tarilor mai titrate , Anglia , Italia , Rusia si in primul rind localnicii Cehia , Slovacia . Prezentarea modului cum pescuiesc , ce momeli si ce nade folosesc , asta intimplindu-se zilnic in cadrul unei analize .
Tinind cont de experinta lui Zsolt , Dragos si Tibi , nu ma puteam eu implica sa le spun cum trebuie pescuit , asta era apanajul lui Zsolt .
Cum s-a pescuit :
In primele 3 zile vremea a fost ok , s-a pescuit pe Rbs , 7m , 9 m , 13 m , la bolo 7 m cu plute bulb fixe sau la match cu slider , oblate . Tarile mai sus specificate se canalizau tot mai mult pe oblete.
Problema a aparut in seara de miercuri cind s-a stricat vremea si a inceput sa ploua , joi au fost 15 grade , vint si ploaie , foarte putini pescari au fost pe pista . La noi doar Zsolt si Bodocan s-au incumetat , s-au udat foarte rau.
Apa a crescut cu un metru si unde se pescuia cu pluta plata de 4 grame acum abia tinea-i 40 grame , bolo era exclusa .
Vineri am fost la antrenamentul oficial in spatele echipelor Angliei si Frantei , erau cu boxele unii linga altii . S-a pescuit exclusiv la oblete , in prima ora se pescuia cu vergi scurte 2.5 ; 3 m , apoi pestele pleca mai in larg si trebuia pescuit cu Rbs 7m , la curs . Daca se pescuia in suprafata , la 50 cm se prindea oblete 5-10 grame , daca se pescuia la ras ( 2-3 m ) , intrau obleti mai mari .
La cintarire englezii au avut max 2.9 kg/ om , iar Scothorn a avut cea mai mica cantitate si a ramas rezerva ( aceasta rigoare si disciplina i-a dus acolo unde sunt an de an ) . Francezii au avut putin peste 4 kg / om , ei fiind recunoscuti in pescuitul pestelui mic .
Am avut vineri seara o sedinta cu lotul in care le-am mai transmis inca odata ce vazusem la antrenamentul oficial , am incercat chiar sa-i incurajez spunindu-le ca daca Zsolt i-a selectionat in lot inseamna ca sunt cei mai buni din tara si trebuie sa aiba incredere in ei .
Cum s-a pescuit :
NADA : 2 kg Gros gardon , 1 kg Superblack Bream, 3 kg Terre de rivier , in care s-au pus citiva viermi morti si ½ l casteri , rime tocate. Asta a fost ptr nadirea grea la 13 m
Alte 6kg Terre de rivier , cu foui , rime tocate , casteri , pregatite ptr intretinerea vadului scurt la 7m , 9 m dupa caz , ducindu-se bulgari cu cupa sau aruncati cu mina .
Nada ptr oblete – Surface cu Etang , aici baietii si-au mai cumparat de pe pista si alte nade ptr oblete .
La 13 m , s-au folosit plute plate de la 25-40 grame , in functie de sector
La 7-9 m plute de 2-3 grame , se dadea la curs .
Pe ac , la 13 m ,1 , 2 rime , la scurt pe ac 1, 2 pinki rosii , sau un caster .
Din pacate la aceste mondiale Zsolt nu a fost foarte ferm in alegerea strategiei si a nazii , lasind la alegerea baietilor cum vor aborda pescuitul .
Rezultatele se cunosc

62. Popa Dragos Catalin 2 6.930 16,0
73. Rancu Tiberiu 2 5.274 18,0
134. Benzar Zsolt 2 1.945 29,0
153. Bodocan Tudor 2 1.295 34,0
182. Stanciu Toni 1 2.337 11,0
201. Achioape Florin 1 870 17,0

CONCLUZII

Rezultatul este nesatisfacator , iar pentru viitor cred ca se impun schimbari majore pentru a avea asteptari mai mari de la echipa Romaniei .
-AGVPS ROMANIA , sa fie obligata prin lege sa verse catre loturile nationale o suma modica , 2- 5 lei ptr fiecare pescar legitimat ( se poate stringe o suma destul de buna ptr loturi ) , e valabil si ptr asociatiile particulare , aceasta suma trebuie sa se regaseasca in valoarea de cumparare a permiselor.
-Selectia ptr loturile nationale , nu trebuie sa tina cont de finala A , cei din A au doar un concurs , finala poate fi de exemplu la crap si merge la mondiale si pescuieste la oblete ! . Capitanul sa aleaga 10-20 pescari , sa organizeze 2-3 selectii pe ape si cu pesti asemanatori pistelor pe care urmeaza sa se dispute CM , in urma acestei selectii rezultind lotul ( vezi Ungaria , Walter a ramas acasa )
- Cel putin 1 sau 2 antrenamente in tara ale lotului , inainte de plecarea la mondiale .
- Mult mai multa rigoare si disciplina , ce decide capitanul si coordonatorul sa fie litera de lege , ptr ca ei isi asuma rezultatul final.
- Incheierea de contracte de sponsorizare .

In incheiere doresc sa multumesc inca odata sponsorilor

HEINEKEN ROMANIA
GIVADI by Trabucco
ENERGOFISH
LUXIMER by Tubertini
RADU PRISECARU
TIBI RANCU – ptr apa
BOGDAN CONSTANTINESCU – ptr pinki
KARACIONI ATILA – ptr transportul momelilor , kituri
ANDREI GHEOGHIU- ptr ajutorul acordat
ZSOLT BENZAR –ptr increderea acordata , fiind printre putinii care au crezut in capacitatea mea .

Eu imi asum acest rezultat si din acest moment nu voi mai fi coordonatorul lotului national , dau posibilitatea detractorilor sa faca mai mult decit mine si cu aceasta ocazie le doresc succes.
Voi fi tot timpul linga loturile nationale , sa ne vedem cu bine pe pistele de concurs .
Daca am suparat pe cineva , imi cer scuze .

EUGEN BILTAC .

Sus

MesajScris: 19 Sep 2012, 15:55 
Neconectat

Eugen, foarte interesant si la obiect raportul tau.
Nu inteleg, cine si de ce poate sa te critice cu ceva dupa tot ce ai facut pentru lotul Romaniei.
Nu stiu cat conteaza pentru tine, dar din partea mea ai toata consideratia!

Sus

MesajScris: 19 Sep 2012, 16:36 
Neconectat

Am fost si noi, cativa de la U23, prin Cehia, pentru a vedea un nou rau, o posibila pista pentru baieti in viitor.
Din postarea lui Eugen pot confirma doar aspectele vazute din spate, iar raportul sau este in regula.
A fost extrem de interesant mai ales din punct de vedere tactic. In prima zi, am stat de la inceputul pregatirii la Steve Garnder, iar chibitii (astia is aia care vin, se uita la toti si nu inteleg nimic) au plecat repede de pe acolo (ca de obicei). O tactica extrem de bine pusa la punct la oblete cu pescuitul aval si usor amonte de bulgarele de nada si selectie pe deasupra. Un vad scurt la top5+1 extrem de bine gandit, cu nada putina si viu mult (4 bulgari din cupa la start) un vad la 13 in care doar ei au indraznit sa intretina cu double leam cu rame, larve si casteri. O ora jumate la oblete, cu apoximativ 250 de bucati, apoi vadul lung si daca nu era cu rezultat, la scurt era babusca. Intretinerea celor 3 vaduri cum numai englezii stiu, iar surpriza: cele 3 platici din ultimele 25 de minute si un 2 pe sector bine meritat. Problema a fost ca in timp ce toti se adunasera la un slovac care cazuse pe casa crapilor, garnder a umblat la cutia cu maimuta, sincer, cred ca nu a vazut nimeni ce a facut de a inceput sa prinda:)
Cat despre ceea ce a scris Eugen, la U23 la lot, sponsorizari, cantonament 1 saptamana, oridine si disciplina, si un pescuit inante pe pista, le facem de 2 ani. Progresam incet, dar mai este un pic pana explodeaza si atunci va fi bine pentru toti.
Sa fiu cat se poate de sincer, am copiat modelul englez pentru ca ei sunt cei care sustin mereu sloganul "keep it simple".

Felicitari baieti! Felcitari Eugen, Micutu pentru efortul depus! Keep up the good work!

Sus

MesajScris: 19 Sep 2012, 18:55 
Neconectat

Doar fraierii si impotentii (fizic, psihic, intelectual) stau in spatele tastaturii si acuza, condamna si arunca mizerii in cei care s-au zbatut, si-au pus in joc reputatia si au facut tot posibilul pentru ca 6 pescari + stafful sa aiba parte de conditii demne de un campionat mondial.
Felicitari lotului, felicitari staffului. Felicitari domnului Biltac care s-a luptat pentru acest lot(am discutat cu dansul 10 minute insa am putut simti fara probleme, frustrarea, supararea si acumularea problemelor legate de partea organizatorica).
Rezultatul este al echipei in intregimea ei, iar noi ca si pescari amatori sau profesionisti ar trebui sa le multumim acestor oameni pentru efortul depus si cam atat. Reprosurile sa fie facute de cei care au sustinut acest lot (desi cred ca acestea nu vor exista) si de cei care au compus lotul.
Domnule Biltac, ar fi o mare pierdere sa renuntati la acest lot atat timp cat cei care il compun nu au manifestat niciun fel opozitie vizavi de implicarea dumneavoastra.
Sper sa va razganditi. Romania are nevoie de un lot de pescari profesionisti sustinut de un manager (sau mai multi) capabili, nu de chibiti.

Felicitari tuturor !!!

P.S. Tot respectul pentru "darea de seama".
P.P.S Ma bucur sa vad ca in final lotul national a fost sustinut de Energo, Trabucco si Tubertini, la un loc. UN MARE PAS INAINTE !!!

The more I practice the luckier i get!

Sus

MesajScris: 19 Sep 2012, 19:29 
Neconectat

Biltac Eugen scrie:
Eu imi asum acest rezultat si din acest moment nu voi mai fi coordonatorul lotului national , dau posibilitatea detractorilor sa faca mai mult decit mine si cu aceasta ocazie le doresc succes.
Voi fi tot timpul linga loturile nationale , sa ne vedem cu bine pe pistele de concurs .
Daca am suparat pe cineva , imi cer scuze .

EUGEN BILTAC .

Hai-da ,hai dreaq-ce...nu te prosti :shock: ...esti singurul ;) care ai putea duce pana la bun sfarsit, ce sa inceput ;) ...capu sus si de la anul o luam de la inceput ;)

Sus

MesajScris: 20 Sep 2012, 08:34 
Neconectat

Ar fi o actiune buna, un gest frumos, ca cineva din echipa, sau mai multi, sa povesteasca, la rece, ce e de indreptat pentru anul viitor. Nu e vorba de dat socoteala, e o rugaminte de a ne respecta si pe noi, prietenii, colegii, publicul vostru si de a fi alaturi de noi.

Sus

MesajScris: 23 Sep 2012, 13:17 
Neconectat

Bravo Eugen!
Cred ca daca se facea un campionat mondial al managerilor tu erai pe podium!
Foarte bun raport, onest si obiectiv!...
Primeste te rog scuzele mele!!... caci la un moment dat ( mai mult in sinea mea) m-am indoit c-o sa reusesti!!

Sus

MesajScris: 25 Sep 2012, 08:35 
Neconectat

http://www.youtube.com/watch?v=bPi3ewPG2Ts

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]