Pescuit Stationar

Acum este 12 Noi 2024, 08:34

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: vanzatorii
MesajScris: 05 Apr 2012, 18:53 
Neconectat

Nu inteleg de ce sunt deranjati cei aflati in "top" ul respectiv... nu mi se pare nici o chestie tendentioasa la adresa lor!
Inseamna pur si simplu ca sunt pe forumul asta exclusiv pentru a face coemert! Strict si incontestabil!
E ceva rusinos in a face comert ( eu sincer l-as numi bisnita pentru ca comertul se face cu acte in regula si cu taxe platite la stat!)?
Nu stiu ce sa zic...dati voi raspunsul.... pe mine nu ma deranjaza daca este corect si fara tepe!
Adica este reactia romanului la saracia prezentului: sa gasesti ceva cat mai ieftin indiferent de consideratiile morale ale faptului in sine.... asta e mentalitatea si nu o combat....

Ia raspundeti sincer: credeti ca e corect sa cumperi un aparat foto care costa 2000 de euro in magazin de la hoti care-l dau cu 300 de euro?.. Strict economic poate... in rest sunt multe discutii de purtat!!!

Cum am mai spus, ideea era doar sa stim ce si cum.... nu vad de ce s-ar simti cineva ofensat!

Sus

MesajScris: 05 Apr 2012, 20:10 
Neconectat

In primul rand lista respectiva nu prea este relevanta pentru multi care apar acolo dar in acelasi timp ii si arata pe cei despre care se vorbeste in acest topic.
Eu personal, incepator fiind mi-am cumparat o gramada de scule si din stanga si din dreapta majoritatea alese dupa cat erau de frumoase si pretul cat mai mic. Dupa ce am mai invatat una alta m-am apucat de cumparat altele mai bune si totodata si mai scumpe si pentru ca nu am avut bani intodeauna aproape de fiecare data cand am cumparat ceva am facut si o vanzare inainte pentru a mai amortiza suma cheltuita. In felul asta apar doar la rubrica de vanzare-cumparare pe mai multe site-uri nu numai pe asta.

Cat despre raspunsurile negative primite sau date la un anume anunt am avut si parte de ele la anunturile mele si am si dat la anunturile altora. O sa va dau doua exemple la ambele variante:

Anul trecut am vandut un telefon pe care l-am cumparat nou din magazin si costa 550 de lei. Dupa cateva luni l-am pus la vanzare cu suma de 300 de lei parca si am mai tot scazut pana la 200. Cand am postat mesajul repede au sarit vreo doi cu o atitudine de mahala spunandu-mi ca cu banii aia nu-l vand nici o data ca sunt mult mai ieftine cu toate ca nu se gasea nicaieri un telefon modelul respectiv si cu garantie un an jumate si la jumatate pretul.. speculanti.

O alta data am vrut sa-mi cumpar de la cineva doua mulinete de Crap care erau si destul de vechi, nu mai aveau nici tamburi de rezerva si cerea pe ele mai mult decat erau unele noi in magazin. In momentul cand l-am atentionat despre asta si i-am cerut respectuos un pret care sa reflecte calitatea mulinetelor am primit un raspuns ca la usa cortului.. baaa daca nu-ti comvine dute drac si i-ati din magazin..

Exista si bisnitari care vor doar sa vanda chinezarii la super pret dar in acelasi timp sunt si speculanti care vor doar sa scada prea mult pretul pentru a cumpara pe urma.

Parerea mea personala este ca topicurile de feedback nu-si prea fac treaba deoarece eu daca as vrea sa cumpar ceva de la cineva nu o sa stau sa caut nu stiu cate pagini sa vad daca userul respectiv apare cu negative sau bile negre etc

Cel mai bine este ca fiecare sa verifice pretul in magazinele online, sa ceara poze si cat mai multe detalii despre produs ca sa elimine din start cat mai multe aspecte care pot fi vazute doar cand e prea tarziu.

Vanzarea de scule ieftine nu trebuie sa ne supere atata timp cat pretul respectiv este cel real nu umflat pentru ca nu toata lumea are bani de shimano sau daiwa si chiar daca este un produs ieftin el poate fi foarte folositor pentru un incepator sau chiar pentru cineva care incearca alt stil etc..

Sus

MesajScris: 05 Apr 2012, 21:26 
Neconectat

http://www.fishingtackle24.de/product_i ... hfrontdrag
http://www.fishingtackle24.de/cms_content.php?cID=37
...sau ebay :D

Si apare anuntul:

Okazie!

Vand 2 Stradic 3000 sfc nou-noute, n-au vazut apa:

Imagine

1100 Lei/ bucata urgent! 2000 Lei amandoua.

http://www.fishline.ro/joomla/index.php ... 00SFC.html

Nu ca as avea ceva impotriva dar tot bisnita e. Ma rog, pe un forum ar trebui sa existe mai mult o colaborare intre membri decat o piata de desfacere pentru samsari de scule.

Pe de alta parte, cu aceasta ocazie as vrea sa va invit sa nu va zgarciti la 10-20-30 de lei dati in plus cand cumparati de la un magazin local. Ar fi naspa rau sa dispara de tot si sa n-avem unde sa punem mana pe o nuia mai acatari sau sa invartim de o rasnita japoneza inainte sa cumparam.

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 06:18 
Neconectat

din pacate magazinele (si distribuitorii) de la noi parca stimuleaza si incurajaza alt tip de "comert".
o mulineta care in germania, italia, se vinde la 150e, la noi trece de 1000lei. diferenta nu e tocmai 20-30 lei...
si acolo se platesc taxe catre stat, se practica adaosuri...si totusi...
la banii astia, nu cred ca e nimeni de condamnat daca isi ia scule de peste hotare, sau apeleaza la comisionari...

revenind la subiect...
din lista din prima postare nu toti sunt vanzatori "profesionisti". sunt multi care citesc forumurile, dar care nu scriu...si din cand in cand mai au cate ceva de vanzare. mai un upgrade, mai o curatenie, sau cumparand online, fara sa ai posibilitatea sa vezi produsul, de multe ori nu e ceea ce te asteptai, si normal ca il pui pe forum...
problema (mea) sunt mincinosii...
mulineta de care s-a tras din greu, "stare exceptionala", lanseta "noua nouta, tipla", cu nailon pe maner si cu pamant pe inele...

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 06:58 
Neconectat

Uite cum propun eu sa facem:

1) toti cititorii ( cei care doresc) de la Anunturi sa dea bile ( albe-negre) in functie de cum li se pare pretul, marfa, conduita celui care vinde etc. Aceste bile se vor da chiar daca nu se cumpara produsul respectiv!!!! Va rog sa sanctionati orice abatere de la conduita, preturi exagerate, orice suspiciune care nu poate fi infirmata de cel vizat...dar si samsarii directi pe acest forumadica daca vinde cineva o scula ca e stramtorat...un samsar o ia pe mai degeaba...si dupa aia o vinde pe acelasi forum mai scump.... caci samsarul are timp sa astepte!!!!... normal mi se pare sa vinzi o scula pe care ai luat-o tot de aci' la acelasi pret sau chiar mai mic!

2) toti cei care cumpara ( sunt rugati insistent!!) sa dea si ei bile ( albe- negre) dupa ce au platit si primit obiectul! ATENTIE!! Aceste bile se vor calcula triplu fata de cele de la punctul 1)

3) Bilele se vor da pe topicul lui Popa de feed-back!

4) Nu se vor lua in consideratie decat bilele de la useri cunoscuti ( ca sa nu-si dea cineva bile albe de unul singur!!... sau intre "colaboratori").

5) Eu voi face calculul bilelor si, o data pe luna, voi actualiza clasamentul de pe prima pagina adaugand si a treia coloana: credibilitate ( care va fi raportul procentual intre bilele albe si totalul bilelor primite!!!)

Asa cred ca vom avea un feed back corect!!!
Ce ziceti?

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 07:36 
Neconectat

Eu zic ca la pret n-avem ce discuta decat pe topicul in cauza. E pretul prea mare? Spunem ca pretul e prea mare, dam link-uri cu produsul la pret mai bun, fara jigniri sau ironii.
In exemplul de mai sus cu stradicurile de pe fishline vanzatorul poate spune (si poate fi chiar sincer) ca au fost achizitionate de la un magazin unde l-au costat 1500 Lei/ bucata. Treaba lui daca a dat mai mult decat fac si acum le vinde tot cu mai mult decat fac, eu zic ca e un gest decent pentru eventualii cumparatori sa li se arate o varianta mai buna.
Daca totusi un cumparator le ia la 2000 de lei pe amandoua si gaseste in alt loc mai ieftin... sa fie sanatos, n-a ascultat de un sfat, n-a facut minimul efort sa caute un pret mai bun, o bila neagra pentru vanzator nu se justifica.
Si ca veni vorba de feedback si bile, eu zic ca doar cele negre conteaza. Ca sunt mai putine, si incurca intr-o anumita masura teparii - care ar trebui sa-si schimbe userii ca sa-si repare putin credibilitatea. Majoritatea vanzatorilor sunt onesti. Bilele albe doar te incurca atunci cand cauti un user suspicios.

A... si bilele alea negre :twisted: ar trebui insotite de numele si orasul teparului :!:

http://thegreatgudgeonhunt.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 09:39 
Neconectat

Ar fi un lucru bun sa se actualizeze clasamentul o data pe luna ca sa putem sa vedem mai usor daca cineva apare cu credibilitate 0 sau cu o gramada de bile albe.

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 10:02 
Neconectat

truia scrie:
Uite cum propun eu sa facem:

1) toti cititorii ( cei care doresc) de la Anunturi sa dea bile ( albe-negre) in functie de cum li se pare pretul, marfa, conduita celui care vinde etc. Aceste bile se vor da chiar daca nu se cumpara produsul respectiv!!!! Va rog sa sanctionati orice abatere de la conduita, preturi exagerate, orice suspiciune care nu poate fi infirmata de cel vizat...dar si samsarii directi pe acest forumadica daca vinde cineva o scula ca e stramtorat...un samsar o ia pe mai degeaba...si dupa aia o vinde pe acelasi forum mai scump.... caci samsarul are timp sa astepte!!!!... normal mi se pare sa vinzi o scula pe care ai luat-o tot de aci' la acelasi pret sau chiar mai mic!

2) toti cei care cumpara ( sunt rugati insistent!!) sa dea si ei bile ( albe- negre) dupa ce au platit si primit obiectul! ATENTIE!! Aceste bile se vor calcula triplu fata de cele de la punctul 1)

3) Bilele se vor da pe topicul lui Popa de feed-back!

4) Nu se vor lua in consideratie decat bilele de la useri cunoscuti ( ca sa nu-si dea cineva bile albe de unul singur!!... sau intre "colaboratori").

5) Eu voi face calculul bilelor si, o data pe luna, voi actualiza clasamentul de pe prima pagina adaugand si a treia coloana: credibilitate ( care va fi raportul procentual intre bilele albe si totalul bilelor primite!!!)

Asa cred ca vom avea un feed back corect!!!
Ce ziceti?

Truia eu vreau sa-mi numeri tu personal bilele albe dupa cupa Trabucco ,dupa ce te dai jos de pe podium :lol: :lol: :lol:

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 10:53 
Neconectat

lupei nelutu scrie:
.....Truia eu vreau sa-mi numeri tu personal bilele albe dupa cupa Trabucco ,dupa ce te dai jos de pe podium :lol: :lol: :lol:

Exact asa ziceam si eu..... adica:

- trebuie sa dam bile albe ca altfel Lupei si Bodocan nu primesc nici o bila!!!... magazin on-line = bile on-line.... fara bile, sa ma ierte auditoriul, nici pu..a nu nu arata bine!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

- pe urma sa luam lucrurile in ordine:
1) venit la Trabucco
2) suit pe podium ( in 3 pasi de preferinta!! :shock: :shock: )
3) facut poza de grup cu rubica ( pe care ma invata Bodocan s-o manevrez!!!) in brate
4) dat jos de pe podium
................uffff! asta a fodt munca! :? :? ...abia dupa aia vine si distractia:
5) numarat bilelel lui Lupei!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ce zici de scenariul asta? ... are oare mai multe sanse decat sa dai 4 duble de 6-6 la rand?

Sus

MesajScris: 06 Apr 2012, 12:45 
Neconectat

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 66 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Următorul

Ora este UTC [ DST ]