Pescuit Stationar
http://pescuitstationar.ro/forum/

pasta home made
http://pescuitstationar.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=7866
Pagina 1 din 2

Autor:  zigi2611 [ 13 Mar 2014, 00:03 ]
Subiectul mesajului:  pasta home made

de la un timp de fiecare data cand dau cu methodul folosesc numai pasta si cum aceasta nu e chiar ieftina si cam folosesti minim 2 cutii per partida sunt in cautare de o reteta de pasta mode maid sau praf de facut pe malul apei
am auzit sa si mixul pentru boilies ar fii cam aceeasi chestie
recomandari ?

Autor:  ticairlandezu [ 13 Mar 2014, 07:21 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

Mamaliga si lucrezi cu aromele moderne...nu te rade!!! Ti-o spun din experienta.

Autor:  zigi2611 [ 13 Mar 2014, 17:35 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

am incercat cu mamaliga dar fara rezultate multumitoare din 2 mari motive :
1. nu am reusit niciodata sa fac o mamaliga decenta ( am incercat toate retetele posibile ... pur si simplu nu iese - blestem) si mamaliga de la tarabagii lasa mult de dorit
2. mamaliga atrage foarta multa albitura si carasi mici care curata methodul in mai putin de 5 min, fara sa ai nici cea mai mica miscare in varf
ideal ar fii o chestie sintetica elastica dar tare ( un chit de geam in aroma de glm 8-) )
cred ca o contactez un producator de boiliesuri ca sa cumpar pasta gata facuta

Autor:  zigi2611 [ 13 Mar 2014, 18:06 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

din PV1 se poate face pasta?

Autor:  Nitu V [ 13 Mar 2014, 19:25 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze.

Autor:  KORDA-555- [ 14 Mar 2014, 16:03 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

Nitu V scrie:
o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze.

Reteta FB,O FOLOSESC...Adi,sa nu folosesti supiera :lol: ...a vrut sigur sa spuna,spumiera!!

Autor:  elefanthis [ 14 Mar 2014, 17:47 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

Da, da, reteta asta e buna! :D personal am invatat-o de la cineva, dar m-a invatat sa cern malaiul ff fin, prin sita si ciorap de dama infasurat pe sita, practic ies doar particolele mici de malai, mai ales amidonul , nu stiu daca e ok asa, eu asa o fac si iese! :D

Autor:  Nitu V [ 14 Mar 2014, 19:55 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

KORDA-555- scrie:
Nitu V scrie:
o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze.

Reteta FB,O FOLOSESC...Adi,sa nu folosesti supiera :lol: ...a vrut sigur sa spuna,spumiera!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: asa este...spumiera ...
in aceste conditii orice bucatica de mamaliga poate fi amestecata in anumite concentratii cu ,, chestii ,, lichide . cred ca pe malul apei ar fi cel mai bine ...
@elefanthis...nu este amidon ...amidonul nu ai cum sa-l separi mecanic...altfel nu ne mai chinuim cu sitarea si cumparam direc amidon.

Autor:  elefanthis [ 14 Mar 2014, 20:36 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

ma rog, ce-or fi, is particole ff mici din faina de malai, is mai mult albe decat galbene! :D poate de frica c=or ajunge in ceaun! :lol:

Autor:  elefanthis [ 15 Mar 2014, 18:03 ]
Subiectul mesajului:  Re: pasta home made

Gluten ii zice dom'le, imi statea pe limba!... :oops: Din ce se hraneste embrionul de porumb pana creste ...
Cu stima, Nicu

Pagina 1 din 2 Ora este UTC [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/