Pescuit Stationar http://pescuitstationar.ro/forum/ |
|
pasta home made http://pescuitstationar.ro/forum/viewtopic.php?f=7&t=7866 |
Pagina 1 din 2 |
Autor: | zigi2611 [ 13 Mar 2014, 00:03 ] |
Subiectul mesajului: | pasta home made |
de la un timp de fiecare data cand dau cu methodul folosesc numai pasta si cum aceasta nu e chiar ieftina si cam folosesti minim 2 cutii per partida sunt in cautare de o reteta de pasta mode maid sau praf de facut pe malul apei am auzit sa si mixul pentru boilies ar fii cam aceeasi chestie recomandari ? |
Autor: | ticairlandezu [ 13 Mar 2014, 07:21 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
Mamaliga si lucrezi cu aromele moderne...nu te rade!!! Ti-o spun din experienta. |
Autor: | zigi2611 [ 13 Mar 2014, 17:35 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
am incercat cu mamaliga dar fara rezultate multumitoare din 2 mari motive : 1. nu am reusit niciodata sa fac o mamaliga decenta ( am incercat toate retetele posibile ... pur si simplu nu iese - blestem) si mamaliga de la tarabagii lasa mult de dorit 2. mamaliga atrage foarta multa albitura si carasi mici care curata methodul in mai putin de 5 min, fara sa ai nici cea mai mica miscare in varf ideal ar fii o chestie sintetica elastica dar tare ( un chit de geam in aroma de glm ) cred ca o contactez un producator de boiliesuri ca sa cumpar pasta gata facuta |
Autor: | zigi2611 [ 13 Mar 2014, 18:06 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
din PV1 se poate face pasta? |
Autor: | Nitu V [ 13 Mar 2014, 19:25 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze. |
Autor: | KORDA-555- [ 14 Mar 2014, 16:03 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
Nitu V scrie: o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze. Reteta FB,O FOLOSESC...Adi,sa nu folosesti supiera ...a vrut sigur sa spuna,spumiera!! |
Autor: | elefanthis [ 14 Mar 2014, 17:47 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
Da, da, reteta asta e buna! personal am invatat-o de la cineva, dar m-a invatat sa cern malaiul ff fin, prin sita si ciorap de dama infasurat pe sita, practic ies doar particolele mici de malai, mai ales amidonul , nu stiu daca e ok asa, eu asa o fac si iese! |
Autor: | Nitu V [ 14 Mar 2014, 19:55 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
KORDA-555- scrie: Nitu V scrie: o mamaliga foarte elastica si tare iese astfel ...cerni malaiul sau faci rost de faina de malai . faci mamaliga obisnuit si o lasi la racit . o amesteci cu faina de grau in proportie de max 1 parte faina grau , 3 parti mamaliga . faci turte cam de 6-7 cm diametru si groase de max 2 cm pe care le pui cate una in apa clocotita . le lasi pana ies la suprafata adica aprox 10-15 min . poti sa le faci direct bile si le pui asa la fiert . le scoti cu o supiera si le pui pe un servetel la racit . daca totul merge bine, a doua zi, o bila aruncata pe gresie sare in sus ca o mingie fara sa se deformeze. Reteta FB,O FOLOSESC...Adi,sa nu folosesti supiera ...a vrut sigur sa spuna,spumiera!! asa este...spumiera ... in aceste conditii orice bucatica de mamaliga poate fi amestecata in anumite concentratii cu ,, chestii ,, lichide . cred ca pe malul apei ar fi cel mai bine ... @elefanthis...nu este amidon ...amidonul nu ai cum sa-l separi mecanic...altfel nu ne mai chinuim cu sitarea si cumparam direc amidon. |
Autor: | elefanthis [ 14 Mar 2014, 20:36 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
ma rog, ce-or fi, is particole ff mici din faina de malai, is mai mult albe decat galbene! poate de frica c=or ajunge in ceaun! |
Autor: | elefanthis [ 15 Mar 2014, 18:03 ] |
Subiectul mesajului: | Re: pasta home made |
Gluten ii zice dom'le, imi statea pe limba!... Din ce se hraneste embrionul de porumb pana creste ... Cu stima, Nicu |
Pagina 1 din 2 | Ora este UTC [ DST ] |
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group http://www.phpbb.com/ |