lucianfiat scrie:
Gresesti in exprimare, am stabilit toti paticipantii, chiar la Polcesti, ca regulamentul AGVPS dupa care organizam concursurile AGVPS ( nu cel FIPS actualizat in 2016) sa nu impuna o distanta minima dar sa impuna un lanseu peste cap ( chiar daca dupa aceea mulinezi montura sub lanseta ), aspect care sa votat aproape sau chiar de toti concurentii participanti la acea etapa ramanand stabilit pana in zii de astazi, atat aspectul legat de obligativitatea lanseului peste cap cat si masura de larve sa fie de maxim 1/8. aceste doua aspecte au fost singurele diferente intre regulamentul AGVPS si FIPS actualizat.
Asta sa stabilit pentru ca este imposibil sa masori distanta de lansare ( in lipsa balizarii pe distata de 15m de la mal) pe o parte dar si pentru a nu transforma pescuitul la feeder intrun pescuit la varga cu mulineta pe alta parte.
Ca sa folosit tehnica de lanseu pe sub mana la acesta finala, personal nu sunt in masura sa discut despre acest aspect atata timp cat au fost arbitrii pe fiecare sector si au fost prezenti si organizaorii ce trebuiau sa vegeze asupra respectarii regulamentului si sa decida daca sa respectat ori nu regulamentul AGVPS, regulament dupa care sa jucat acesta competitie.
Nu gresesc deloc in exprimare, stiu bine ca am stabilit lucrul asta la Sedinta Tehnica, am fost acolo, dar a fost stabilit tocmai pentru ca exista o confuzie in ceea ce priveste distanta de lansare, mai precis, regulamentul era foarte vag si noi am vrut sa stabilim de la bun inceput o regula.
Eu nu am facut altceva decat sa intreb daca s-a schimbat ceva acum recent , de la Campionatul Mondial incoace si se pare ca da , acolo s-a pescuit si de "sub mana" ceea ce deja a creat precedent , nu mai exista urma de dubiu. Pana in Serbia, desi era regulamentul in "fir de par" ramas la mica interpretare, nu imi amintesc vreun CM la care sa se fi pescuit sub 15m .. asa a fost conjunctura sa nu trebuiasca pescuit sub distanta asta. Repet, acum, in Serbia s-a aratat si practic, la cel mai inalt nivel, ca distanta minima de lansare a fost "abolita".
Eu am cerut explicatie de la Nutu pentru ca stiu ca are tangente cu regulamentul si arbitrajul pe international , are greutate in ceea ce spune pe directia asta.