Petre e super predictibil: de cate ori scoate Fane cate-o chifla, care i se pare lui ca da lovitura de gratie, prinde glas si baga cate-o interventie...
cand sunt in caca tace malc... e si asta o strategie....
Petre, am mai spus de mai multe ori: Federatia in sine nu e un lucru rau.. ba chiar poate fi un lucru bun, care sa puna pe roate pescuitul... insa trebuie alti conducatori, alta mentalitate si mai ales daruire dezinteresata. Atata timp cat banul e tinta principala nu cred ca se va ajunge niciunde...
Tu zici ca sunt 2 parti, altii zic ca nu e decat una..eu zic ca nu e niciuna...la ora actuala nu exista nici o organizatie credibila la nivel national care sa aiba ca prim scop pescuitul...si asta e cel mai grav: ca nu exista o alegere viabila, in care cineva sa aiba incredere cu toata inima...
Daca se vrea a se face ceva metoda e una singura: mai intai trebuie sa faceti pace cu pescarii...ati avea voi federatie dar pescari nu aveti: toti care inseamna ceva in pescuit sunt de partea ailalta!!..indiscutabil! tot ce a reusit sa faca Federatia (sau Fane, ca deocamdata el e Federatia) a fost sa-si faca dusmani pe mai toti pescarii de valoare... iar pace se poate face doar cu alti sefi la Federatie!!... iar un altruist care urmareste promovarea pescuitului ar trebui sa suporte aceasta idee indiferent daca el e seful sau nu.... ceea ce inca nu este cazul si, mai trist, in cazul lui Fane, nu va fi niciodata!
Trebuie oameni noi, nealterati de ura actuala, cerebrali, care sa aiba vederi largi si sa accepte ceea ce este bine pentru pescuit nu pentru anumite persoane...
Anulati toate procesele si plangerile, faceti un comitet de actiune neutru din toti pescarii (afiliati sau nu!), un comitet cu mandat limitat pe 6 luni care sa stabileasca o structura administrativa si financiara viabila si sa asigure alegeri transparente in care sa participe toata lumea ( repet afiliati sau nu!!). Sa se aleaga organe noi si conducatori noi .... pe urma cei neafiliati sa aiba 6-7 luni ca sa se afilieze la noua structura...
Dar pentru asta trebuie modificat statutul Federatiei... iar asta , cel putin la ora actuala, pare imposibil...
Principiul e super simplu: sa se ocupe de pescuit aia care stiu ce inseamna si carora le pasa! ...si care sunt si capabili sa faca ceva!!
Sunt sigur ca multi se vor implica ( eu in mod sigur!) daca exista o sansa reala si o perspectiva care promite....
E momentul sa se termine cu circul care dureaza de prea multa vreme..... poate ca generatia actuala nu e total pierduta!!!