Am sa mai argumentez inca o data , daca intereseaza pe cineva , de ce nu sunt adeptul pescuitului cu pasta .
In primul rand trebuie delimitat pescuitul de placere cu cel de competitie . Eu cand merg la un concurs merg sa-l CASTIG , si nu sa pescuiesc de placere si sa prind mult peste . Daca vreau asta merg 30 de km langa casa si prind 100 kg si mi-am facut damblaua . Intradevar voi profita prin intermediul concursului si de intalnirea cu prietenii , de atmosfera de acolo , dar niciodata nu imi voi face un scop numai din aceste motive . Scopul competitiei este sa o castigi ,sau daca vrem atmosfera si relaxare o transformam in sarbatoare campeneasca
si vei fii vesnic o carne de tun la toate concursurile , sau cotizant la fondul de premiere
Pe acesta pista , s-a dovedit ca pasta este castigatoare , si toata lumea s-a adaptat atat cat a inteles acestei tehnici , dar asta a daunat COMPETITIEI in sine pentru ca :
1.TOTI , fara exceptie folosesc :
- fire de 0.22 - 0.25 , deci nu mai trebuie sa-ti bati capul cu ce fir sa dai
- carlige de agatat sunca in camara , cat de mare cat de tare , deci nu mai conteza nici caligul , cui sa fie
- pluta cu antena lunga - singura ei "calitate"- nu mai conteaza gramaj , forma , echilibrare ,daca este sau nu curent , nimic , ca doar "agatam" de ea un gogoloi de zece ori mai greu si chiar nu mai conteaza ,. Deci am rezolvat-o si pe asta .
- elastice cat de groase , ca serpii , ca doar nu se rupe firul la grosimea aia
si acum sa vedem ce ar putea sa faca diferenta :
1.Primul lucru si cel mai important :
TRAGEREA LA SORTI 2. Marea GASELNITA care face diferenta si la care se rezuma tot "concursul" : ce CULOARE sa aiba pasta si din ce s-o preparam , variatiuni pe tema fixa , o intreaga filozofie a prepararii pastei , punga argintie si sticluta magica ce sa bagam in ea , cu verzala sau fara verzala , mai moale sau mai tare , restul nu mai conteaza
la asta se limiteaza TOT !!!!!!!!!!!
Concluzia pe care EU am tras-o este ca pescuitul cu pasta PLAFONEAZA competitia si o reduce la ce am scris mai sus , nu iti mai pune mintea la contributie , nu mai trebuie sa gasesti solutii de pescuit care sa faca diferenta , totul devine foarte monoton , dus in derizoriu , si se rezuma la "reteta magica " de preparare a pastei , nimic mai mult .
Pana acum catva ani aveam un sector intreg numai de bulgari , si erau intre ei si pescari instariti , cu bani . Or fii dat toti faliment ???
ori s-au saturat de "tehnica" asta ??? Eu oricum ma apropii de "pensie" in sportul asta , dar daca vreti sa mai vina cineva din urma , lasat-ii sa aiba alternative intr-o competitie , sa le gaseasca , nu "banalizati" pescuitul de competitie , pentru ca asta a devenit un pescuit banal si monoton care nu ofera nici o altenativa .