Pescuit Stationar

Acum este 23 Noi 2024, 13:55

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 156 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CUPA TRABUCCO 2015
MesajScris: 28 Mai 2015, 04:56 
Neconectat

Mie mi-e greu sa cred ca renuntand la pasta vor veni din nou 70 de concurenti sa nu avem loc pe balta......dar sunt "pentru" a renunța la aceasta regula(începând chiar de la acest concurs)daca organizatorii considera ca aceasta este problema.
Cred cu tărie ca motivele sunt de natura financiara:
-taxa participare
-12 pungi de nada
-2-4 kg peleti
-5kg viermi
-combustibil
-cazare si mâncare trei zile
-iar lista nu e completa
Cred ca nu exagerez când spun ca 1200-1500 lei este bugetul pentru un astfel de concurs.
Eu cu aceasta suma pot sa fac un concediu pe litoral cu familia......
Este totuși cel mai scump concurs din Romania la ora actuala.......
Ma repet-sper sa ai dreptate si eliminând aceasta regula sa revina cei 35 care lipsesc.......

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 05:54 
Neconectat

Crezi ca la Sarulesti unde s-au strans 70concurenti (10ani ago) si acu se strang 19 motivul e in pasta?Nu Adi,Catalin are dreptate!Tu nu renunta ca trebuie sa bat si eu pe cineva ca la fasole! :lol:

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 08:32 
Neconectat

Adi, si eu cred ca motivul principal este cel mentionat de Catalin...

In ce priveste pasta parerile sun impartite: unii care vor, altii care nu vor... dar daca e sa facem un total, cred ca cei care vor cu pasta sunt mai multi.
Eu cred ca pasta e cea care incita pe multi sa vina la concurs... genereaza distractie si se prinde mult mai mult peste. In fond de asta vine lumea...continui sa cred ca sunt foarte putini care vin pentru premii...cei mai multi pentru atmosfera si distractie: sa prinda peste si sa se intalneasca cu prietenii!... conteaza mai putin cine castiga... zic eu!
Cred ca as putea pune si pariu ca daca se scoate pasta vor veni inca si mai putini!!!
Oricat de fani am fi ai regulamentului FIPS-CIPS trebuie recunoscut ca pescuitul la pasta e mult mai atractiv!!... cel putin cand e vorba de crap!

Sa trecem acuma la bani.... mai intai sa facem un calcul ( ca sa punem pe hartie ceea ce deja toti am calculat deja!!!):
- Taxa concurs: 400 Lei
- Nada: 300 Lei (minim!!!)
- Aditiv nada: 100 Lei
- Pelete: 150 Lei
- Viermi: 100 Lei
- Consumabile pescuit: 150 Lei
- Cazare: 150 Lei ( daca imparti camera cu un prieten!!)
- Carburant: 150 de lei ( calculat la distanta medie si daca imparti transportul cu un prieten!!)
- Mancare, apa , cafele: 250 Lei ( calculand mediu ca daca calculez pentru mine sau Micutu sarim cu mult!!)

Totul calculat cu zgarcenie si fara prea multe figuri: 1750 Lei...
Orice reducere de la suma asta inseamna sa pui tarate in loc de nada, sa dormi in masina sau pe saltea in camera deja plina si sa-ti aduci mancarea in sufertas de acasa.
Nu mai spun cat te costa daca vii singur si nu imparti cheltuielile cu nimeni!...
Sa concluzionam asa: 1500 de lei daca ai ariciul in buzunar si 2000 de lei daca nu te zgarcesti!

La nivelul majoritatii pescarilor astia sunt bani multi.... cati isi permit?
O sa ma injurati cand zic: 1500 Lei nu e scump...e chiar foarte ieftin!...Nu e scump....suntem noi saraci!!!
Eu nu ma plang inca de bani ( am zis inca!!) dar dupa cum se misca lucrurile in 2-3 ani ma voi plange....

Problema nu e pasta!!! Problema e SMIG-ul (salariul minim pe economie) si saracia in care ne zbatem, rezultat al mizeriei totale in care a fost adusa tara si al hotiei generalizate care in afara de audienta pe Antena 3 nu aduce nici o consecinta: iti pui ostentativ de 3 ori degetul la nas, faci 2 luni de arest la domiciliu si iti vezi linistit de viata ta cu 3-4 sute de milioane de euro in buzunar!! Te doare in pula de poporul roman si de tara pe care ai adus-o in scalvaj si ruina!... Ba mai ai si tupeul de a candida pe viitor... si culmea dracilor: poate vei si castiga votat de vite fara minte!...
Si ma intreb: Ne meritam oare soarta?

Eu zic ca da.... de ce? Simplu, pentru ca 1500 de lei reprezinta grosso-modo 300 de euro si pentru ca orice cetatean din UE in afara de noi si de bulgari isi permite fara probleme sa cheltuiasca 300 de euro de 5-6 ori pe ani ca sa se distreze, fara sa afecteze bugetul familiei si fara sa reduca concediile cu familia...concedii in Blue Curacao, Seychelles si Bora Bora nu la Mangalia cum facem noi!

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 08:53 
Baieti motivul este acelasi pt care o mare majoritate desi au venituri f mici ,nu vor sa munceasca
deloc in plus pt un trai mai bun ! Motivul nu este pasta ,pt ca si acest tip de pescuit are frumusetea lui ,
mai degraba cred ca se pierde entuziasmul pt pescuitul de competitie ...
Este ultimul concurs care o sa-l organizez daca nu o sa avem minim 40 de persoane .
Si daca facem taxa de 200 ron, cheltuielile tot mari or sa fie pt unii !!Din respect pt
cei inscrisi nu voi renunta la aceasta editie iar produsele puse in joc vor fi aceleasi !
Si eu as prefera sa stau linistit in iunie si sa merg in Delta cu familia decat sa muncesc 3 zile ,
iar in plus sa pierdem si ceva bani ....Niciodata nu a fost vorba de castig la aceste concursuri
organizate ,iar cei care ne sunt mai apropiati stiu si ce implica totul ..
Oricum eu voi participa la toate concursurile ce se vor organiza pe aceasta locatie si inca
la alte cateva daca timpul imi permite .

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 09:11 
1.LUPEI DANIEL
2.NECREALA MARCEL
3.BODOCAN TUDOR
4.LUCESCU COSTEL
5.DOBREAN BOGDAN
6.DOBREAN TEOFIL
7.PALCAU FLORIN
8.KARACSONY ATTILA
9.NICOLAU CATALIN
10.DOBROMIR DOBREV
11.PLAMEN DANAILOV
12.MATEESCU C-TIN
13.NIKOLAY GEORGIEV
14.IVANOV IVO
15.STEFAN MARIAN
16.POLGAR JANOS
17.POIANA DORU
18.DANCIU SILVIU
19.SUCIU ADRIAN
20.BILAN DORU
21.BOLDEA ALIN
22.COJOCARU FLORIN
23.BARBU COSMIN
24.BILTAC EUGEN
25.MOCAN SERGIU
26.GHIOGHIU ANDREI
27.BENZAR ZSOLT
28.OTEL CONSTANTIN
29.ONITA EUGEN
30.ROSSI TINO
31.RANCU TIBERIU
32.IMREH CSABA
33.SABAU SAVINEL
34.CVETANOV SVETOSLAV

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 10:45 
Neconectat

Vin si eu la concurs! Poate asa ii mai trece domnului Suciu putin din suparare :D
Si eu cred ca problemele finaciare sunt principalul motiv pt care a scazut interesul pentru competitiile de pescuit... Si nu prevad o imbunatatire a acestei situatii in viitorul apropiat...

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 11:49 
1.LUPEI DANIEL
2.NECREALA MARCEL
3.BODOCAN TUDOR
4.LUCESCU COSTEL
5.DOBREAN BOGDAN
6.DOBREAN TEOFIL
7.PALCAU FLORIN
8.KARACSONY ATTILA
9.NICOLAU CATALIN
10.DOBROMIR DOBREV
11.PLAMEN DANAILOV
12.MATEESCU C-TIN
13.NIKOLAY GEORGIEV
14.IVANOV IVO
15.STEFAN MARIAN
16.POLGAR JANOS
17.POIANA DORU
18.DANCIU SILVIU
19.SUCIU ADRIAN
20.BILAN DORU
21.BOLDEA ALIN
22.COJOCARU FLORIN
23.BARBU COSMIN
24.BILTAC EUGEN
25.MOCAN SERGIU
26.GHIOGHIU ANDREI
27.BENZAR ZSOLT
28.OTEL CONSTANTIN
29.ONITA EUGEN
30.ROSSI TINO
31.RANCU TIBERIU
32.IMREH CSABA
33.SABAU SAVINEL
34.CVETANOV SVETOSLAV
35.GAVAN ALEX
36.ENENBERG PETTER

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 11:57 
Neconectat

CAUTIS RAUL

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 13:57 
Neconectat

Nu vad de ce atita suparare pentru pescuitul asta la pasta?dupa cum ai observat Adi,eu am vrut sa organizez un concurs cu o taxa de 400 lei pe balta Ben cu un numar maxim de 24 participanti,si daca observai concursul se desfasura conform fips cips,cu premiu la locul 1 o rubeziana de 1500 euro + alte premii si cheltuieli, eu ca si organizator eram in gaura clara dar am vrut sa fac un concurs frumos intr-e prieteni,si cu toate astea s-au inscris 10 concurenti mai departe trage tu concluziile.Nu stiu ce s-ar intimpla daca s-ar organiza si la noi ca la Englezi sa fie mansa la libera alegere(rubica, match,varga,feeder) oare ne-am lasa de pescuit? Nici eu nu cred ca pasta este problema ci partea financiara cu siguranta.Eu fac parte din categoria de pescari care merge la concursuri penru a prinde cit mai mult peste si mai mult de atit pentru a ma revedea cu prietenii,dar daca mai si cistig cu atit mai bine :D Daca ne-am uita la tehnica de pescuit la metodfeeder am observa ca tot un fel de pescuit la pasta este.Sint de acord ca la pasta se cistiga mai greu,dar trebuie sa invatam si stilul asta de pescuit ;) :)
Adi, sti ca am o stima deosebita pentru tine ca pescar si ca om, si nu vreau sa te superi pe mine, dar incearca sa organizezi tu un concurs la Doripesco cu doua manse la match si o sa vezi ca tot 30-40 vor fii.

Ultima oară modificat de MARCEL HD pe 28 Mai 2015, 14:03, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 28 Mai 2015, 14:00 
Neconectat
Moderator global

Am sa mai argumentez inca o data , daca intereseaza pe cineva , de ce nu sunt adeptul pescuitului cu pasta . ;) ;)
In primul rand trebuie delimitat pescuitul de placere cu cel de competitie . Eu cand merg la un concurs merg sa-l CASTIG , si nu sa pescuiesc de placere si sa prind mult peste . Daca vreau asta merg 30 de km langa casa si prind 100 kg si mi-am facut damblaua . Intradevar voi profita prin intermediul concursului si de intalnirea cu prietenii , de atmosfera de acolo , dar niciodata nu imi voi face un scop numai din aceste motive . Scopul competitiei este sa o castigi ,sau daca vrem atmosfera si relaxare o transformam in sarbatoare campeneasca :lol: :lol: :lol: :lol: si vei fii vesnic o carne de tun la toate concursurile , sau cotizant la fondul de premiere :lol: :lol: :lol:

Pe acesta pista , s-a dovedit ca pasta este castigatoare , si toata lumea s-a adaptat atat cat a inteles acestei tehnici , dar asta a daunat COMPETITIEI in sine pentru ca :
1.TOTI , fara exceptie folosesc :
- fire de 0.22 - 0.25 , deci nu mai trebuie sa-ti bati capul cu ce fir sa dai :lol: :lol: :lol: :lol:
- carlige de agatat sunca in camara , cat de mare cat de tare , deci nu mai conteza nici caligul , cui sa fie :lol: :lol: :lol: :lol:
- pluta cu antena lunga - singura ei "calitate"- nu mai conteaza gramaj , forma , echilibrare ,daca este sau nu curent , nimic , ca doar "agatam" de ea un gogoloi de zece ori mai greu si chiar nu mai conteaza ,. Deci am rezolvat-o si pe asta .
- elastice cat de groase , ca serpii , ca doar nu se rupe firul la grosimea aia :lol: :lol: :lol: :lol:

si acum sa vedem ce ar putea sa faca diferenta :

1.Primul lucru si cel mai important : TRAGEREA LA SORTI :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
2. Marea GASELNITA care face diferenta si la care se rezuma tot "concursul" : ce CULOARE sa aiba pasta si din ce s-o preparam , variatiuni pe tema fixa , o intreaga filozofie a prepararii pastei , punga argintie si sticluta magica :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: ce sa bagam in ea , cu verzala sau fara verzala :lol: :lol: :lol: , mai moale sau mai tare , restul nu mai conteaza :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: la asta se limiteaza TOT !!!!!!!!!!!

Concluzia pe care EU am tras-o este ca pescuitul cu pasta PLAFONEAZA competitia si o reduce la ce am scris mai sus , nu iti mai pune mintea la contributie , nu mai trebuie sa gasesti solutii de pescuit care sa faca diferenta , totul devine foarte monoton , dus in derizoriu , si se rezuma la "reteta magica " de preparare a pastei , nimic mai mult .
Pana acum catva ani aveam un sector intreg numai de bulgari , si erau intre ei si pescari instariti , cu bani . Or fii dat toti faliment ??? :shock: :shock: :shock: ori s-au saturat de "tehnica" asta ??? Eu oricum ma apropii de "pensie" in sportul asta , dar daca vreti sa mai vina cineva din urma , lasat-ii sa aiba alternative intr-o competitie , sa le gaseasca , nu "banalizati" pescuitul de competitie , pentru ca asta a devenit un pescuit banal si monoton care nu ofera nici o altenativa .

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 156 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 16  Următorul

Ora este UTC [ DST ]