Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 02:27

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: scobarul intre ape
MesajScris: 02 Dec 2015, 20:41 
Neconectat

hoglet scrie:
a fost, nu mai e atat de mult...
recordul l.am facut acum vreo 7 ani. cativa ani, vreo 3, 4 a mers bine, era peste mult. dintr.o data nu se mai prindea nimi, in aceleasi conditii, aceleasi perioade, aceeasi nada... apoi am auzit ca au inceput sa bage jegurile curent in apa!
de atunci, anul trecut am mai facut o partida de peste 15 kg in apa f mica. toti dadeau la apa mai adanca insa nu erau acolo. in zona bvului apa pe care pescuim noi e de max 1.5 m, nu avem apa mai adanca. apa adanca pe olt incepe de la vreo 60 km, catre sibiu.

Sa mai adaugam si cardurile de cormorani care ne-au invadat de cativa ani! :evil: Am prins iarna trecuta o zi, cand erau cormoranii mai sus de mine cu cateva sute de metri, si au inceput sa curga pe apa scobari intre 0,5-1 kg,ametiti! Am numarat vreo 15 bucati, din care am reusit sa prind unul cu minciocul, si era plin de rani adanci de la blestematii aia! Pai de unde atata peste...probabil in ziua cand nu voi mai vedea cormoranii pe la noi, se va termina si cu scobaritul....

Sus

MesajScris: 02 Dec 2015, 20:45 
Neconectat

" Pescuitul la pluta are ceva magic in el.
Sa conduci si sa urmaresti miscarea plutei, sa astepti cu nerabdare orice miscare a ei si apoi sa intepi , este o senzatie pe care feederul nu ti-o va da niciodata !"[/quote]
Nu pot decat sa-ti dau dreptate.. :)

Sus

MesajScris: 02 Dec 2015, 21:04 
Neconectat

:) salutare pescari...
incep prin a i raspunde lui hoglet
nu am facut topicul ca sa mai fie unul, ci doar am intrebat daca a mai prins cineva scobar intre ape .
simplu ca si o curiozitate ,ptr ca eu nu am reusit sa prind .
in ultimii trei ani fiind in Gemania chiar nu am mai pescuit aproape deloc , :( concediul luat fragmentat abia am prins cate va zile de Prut anul acesta ,si una pe apa Sucevei.
Scobarul din ce in ce mai mic si mai putin la numar.
Cormoranii au vizitat si Suceava si au nenorocit sute de kg de peste, zic nenorocit ptr ca nu il mananca ci doar distruge ,iar cel mancat e distrus doar capul restul e intact.
scobari pe Suceava la kg sunt o raritate , rar cate o mreana mai frumoasa la kg sau mai mare .

Sus

MesajScris: 02 Dec 2015, 21:24 
Neconectat

"Nu am timp de insirat ustensile si echipament, de regula pescuiesc putin, max 3, 4 ore pe zi."[/quote]
Pai, cel putin echipamentul din poza, pot sa-l spun eu, ca-i stiu ustensilele lui hoglet: bologneza SHIMANO SPEEDMASTER AX-TE 3-500 GT, mulineta SHIMANO SYMETRE 750FI. Sollo, spor in toate iti doresc! ;)

Sus

MesajScris: 03 Dec 2015, 19:52 
Neconectat

salutare!
raspuns pentru lenvente: dupa cum spunem, prefer sa pescuiesc in apa nu foarte adanca iar in aceste locuri nu ai cum sa ai carligul chiar pe fundul apei datorita debitului si a faptului ca, curentii din apa ridica inevitabil momeala.
da, imi place sa.mi etalez momeala cat mai pe fund. cum fac: duc toti plumbii catre bucla de la forfac si fac lansari succesive. imi dau seama de adancimea apei iar apoi, fata de initialul care e, maresc prin ridicarea plutei cam cu 20 cm. las jos un tus si duc bulkul mai sus la vreo 25, 30 cm fata de ascesta. in felul asta inspectez perfect substratul iar faptul ca linia va trece peste denivelari aceasta nu se va opinti. nu retin montura, nu o infranez f tare. asta la bolo, la varga sau cand dau in apa mica imi place sa pescuiesc pe viteza apei. mi.am dat seama ca pestele mare nu o ia cand montura se infraneaza, cel mai bine trage cand momeala curge cu viteza apei.
despre nada: nada mea nu este foarte colata insa este foarte grea. stiu toate nadele de la toti producatorii si am obs care nade sunt cu grad liant, etc. arhitectura nadei: 80% particule care fac dara iar restul granulatie mare 4-6 mm. cand pleaca un prosecco la bv iti voi zice si cum se face umectarea, aici e schepsisul!!
locurile care sunt preferatele mele se afla in preajma unui prundis mare. in susul prundisului dau eu. nadirea o fac in apa putin mai calma si adanca, care are aprox 50, 60 cm, max 1 m. particulele fine vor incepe sa se desfaca repede si vor fi purtate de curenti, acestea sunt primul semnal si cel mai rapid. cele mari se vor duce mai greoi in jos pana ce vor ajunge pe pinten. acolo e treaba maxima!! nadirea o fac permanent cu bulgari mici, nu fac nadire de start. bulgarii trebuie sa taie apa, nu sunt aruncati precum la platica. viermi nu trebuie aruncati f multi, max 300 gr la partida. in unele situatii, functie de pofta de mancare a pestelui si mai ales daca acel loc tine pesti mari prefer sa fac nadire in rafala: arun 15, 20 bulgari, apoi insist pana iau un peste, doi si repet. nadfirea e f imp in momentul cand iti vine bancul de scobari. scobarul e un peste gregar, umbla in carduri mari, daca nu stii sa.l tii pe loc nu ai facut nimic. tot ce am relatat e valabil pentru perioadele in care pestii umbla si nu in cazurile cand se aduna sa ierneze cum este un loc langa bv, ariujd, loc in care se strang si toate jegurile care se cred mari pescari!
in nada folosesc doar aditiv lichid. alt prosecco...
cum se numeste paraul din covasna, le cam stiu pe toate...
ganduri bune!

Sus

MesajScris: 03 Dec 2015, 20:51 
Neconectat

Este paraul care se afla la iesirea din comuna Aita Medie, in vale, sub padure. Tine foarte mult scobar (sau a tinut-am auzit ca s-a braconat intens de catre satenii mai colorati la piele), precum si exemplare mari de clean.
Multumim pentru informatii, insa experienta se castiga in timp si nu poate fi invata. Conteaza sa poti citi apa si mai presus de toate sa ai cat mai mult timp la dispozitie sa fi pe malul apei.
Referitor la pescuitul cu bolo, varga cu monturi ultrafine si pluta, intr-adevar iti ofera senzatii pe care la feeder nu le poti avea. Am fost si inca mai sunt si eu printre cei care pescuiesc la pluta, insa timpul din pacate nu-mi permite sa fiu destul de mult pe malul apei, insa pescuitul la feeder imi aduce rezultate mai rapide intr-un timp mai scurt. Si de ce sa nu recunosc, este mai confortabil. Insa nu ma pot lepada in totalitate de pescuitul la bolo.
Toate cele bune!

Sus

MesajScris: 03 Dec 2015, 23:32 
Neconectat

Hamstere stiu ca esti mare la scobar, delecteaza-te
https://m.youtube.com/watch?v=ZJsbGLL6HJ0

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 18:17 
Neconectat

rcorbu scrie:
De prins NU, dar am vazut cum scobarii se ridica spre suprafata, si se rasucesc. Asta in apa adanca de 2-3 metri.
Este un spectacol foarte frumos sa vezi sclipirile argintii ale nasosilor

exact comportamentu asta l-am vazut si eu, fantastic, apa fiind foarte limpede vedeam clar cum 'roiau' deasupra nadei, se ridicau pentru ca apoi sa plonjeze in cercuri spre nada, luau ceva prajituri si apoi se ridicau din nou. se intampla frecvent intrun loc la iesirea dintrun ghiol intro dolie cu adancimea de 2-3 m, la intalnirea nisipului cu pietrisului in curent mediu; apa fiind limpede sincronizam cursa cu miscarea lor care e destul de regulata, astfel incat sa ajunga momeala la rasul fundului (nu taras) cu 50 cm innaintea lor, astfel musca mai bine, adica intre ape as spune ca nu musca in situatia asta dar sunt si alte situatii dar nu cred ca e un pariu prea bun intre ape

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 18:46 
Neconectat

salut, zsoltl! ce sa zic , faina filmarea! cu ce ai facut.o cu gopro? imi iau si eu sa fac ceva filmulete...
cat despre nada sa te fut, inca astept coletul cu nada benzar morunas! nu.i bai, mai astept vreo trei ani!!

Sus

MesajScris: 04 Dec 2015, 18:55 
Neconectat

levente, paraul ala il stiu! chiar nu are scobar pe el. unde are legatura cu oltul este foarte ingust, parca ar fi un sant. mai sus in zona unde trece prin sat e foarte mic.vara nu stiu daca e mai adanc de 25 cm si asta pe toata zona care strabate satul si unde intra in padure. poate ca, cu ani in urma a fost scobar pe el. oltul, de vreo 5,6 ani si.a schimbat cursul in zona unde se varsa aita medie.
am fost acum vreo luna in gherla, mi sa parut foarte fain somesul in zona aia! ai pescuit pe acolo?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 76 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 8  Următorul

Ora este UTC [ DST ]