pai da normal, dar e o smecherie preluata din pescuitul marin si anume shockleader: se leaga o bucata de nylon sau fluorocarbon de sa zicem 0.20-0.30 la lungimea lansetei + 1m + 3 spire pe mulineta, si bineinteles daca e cazul mai mare sau destul cat ajunga pe fundul apei, daca de exemplu apa are 12m; nodul intre shockleader si linie e o problema insa pentru ca loveste in inele, eu am incercat doua si m-am oprit la slim beauty, functioneaza bine, dar si tehnica de lansare conteaza, seamana mai mult cu tehnica de lanseu long cast pentru feeder dar mai mult dintr-o parte, oarecum oblic oricum asa se foloseste de cele mai mute ori cu shockleader si se practica uneori si linii de 0.13 iar pentru lanseuri lungi conteaza lungimea lansetei dar conteaza mult ca diametrul tamburului sa fie mare, chiar si de 5000, dar atunci inelele trebuie sa se potriveasca, cel de atac in special, adica sa nu fie tambur mare si inel de plecare mic, dar nici tambur mic si inel mare, eu am schimbat primele inelele, le-am rearanjat pe restul, conteaza mult asta si mai apoi e problema incurcarii monturi, si acolo sunt multe smecherii, e mai usor cand raportul dintre lestul de pe pluta si cel de pe linie e mai mare 3 sau 4, dar in apa adanca sau daca sunt obleti care nu lasa sa ajunga momeala jos la platici atunci se pune mai mult lest pe linie, dar atunci ramane pluta in urma in timpul lanseului, rezolvarea fiind inelul culisant vrancean...
|