Am fost si eu in cele trei zile de concrus la Racovita, a fost o finala foarte frumoasa si pista a fost pe masura, impunand un pescuitul foarte dificil, din toate punctele de vedre.
Falicitari Dragos Popa, Oros Ervin si Benzar Zsolt!! Toti trei ati pescuit excelent si toti trei ati fi meritat titlul campion, dar din pacate poate exista un singur castigator.
Nu in ultimul rand doresc sa transmit felicitari domnului Poiana pentru partea lui de organizare! Partea logistica a fost foarte bine pusa la punct!
In schimb arbitrajul condus de domana Vera a lasat de dorit! Acest capitol poate fi imbunatatit considerabil...
Am analizat regulamentul de pe site-ul AGVPS si l-am comparat cu cel international, FIPSed (
http://www.fips-ed.com/fipsed/regolamen ... 016_EN.pdf ). As dori sa punctez doua chestiuni:
Cantitatea de nada specificata in regulamentul romanesc este de
17 litrii, desi in regulamentul international aceasta cantitate a fost crescuta la 20 de litrii, odata cu prelungirea manselor de la 3, la 4 ore.
La finala de la Racovita a fost permisa utilizarea a 20 de litrii de nada...
A doua problema care a aparut a fost cea a porumbului, unde si sub ce forma se prezinta acesta la control. In regulamentul romanesc nu este specificat
nimic in legatura cu porumbul.
Regulamentul international prevede urmatoarele:
12 a) The quantity of ground bait shall be measured when ready to use (wet and sieved) including earth, gravel, corn maize, wheat, hempseed, etc. Traducere: cantitatea de nada se va masura, in faza gata de utilizare (umectata si sitata), incluzand pamant, pietris,
porumb, grau, canepa, etc.
...