Veronica Ispas scrie:
LuciP scrie:
Propunerea mea este ca singura derogare de la regulament să vizeze obletele.
În același timp, consider că 0,5 litri fouilles și 1/8 larve sunt cantități oportune finalei pe echipe pentru foarte multe motive (perioada anului, reducerea costurilor, posibilități reale de participare a cât mai multor echipe, saturația peștelui, ș.a.m.d.).
Fără doar și poate scopul unei asemenea competiții este ca valoarea de echipă și individuală a pescarilor să primeze bugetului ori capacităților logistice ale fiecarei echipe.
Cred că doar prin respectarea regulamentului și mai ales prin aplicarea sa vom evita pe viitor orice discuții (cum au fost cele de după Finala A).
Invit toți participanții la Finala pe echipe să facă un efort și să prezinte momelile în măsuri oficiale care însumate să nu depășească cantitatea de 2,5 litri.
Din cate am inteles eu..."derogarea " la finala A vizavi de momeala vie a venit de la tine ! Asa mi-a spus domnul Poiana! Deci pe viitor socotiti bine si lasati regulamentul asa cum e ...fara derogari!!!! Dupa mine NU as fi facut nici o abatere de la reg AGVPS !!!!
Ca să fie situația foarte clară, eu nu am organizat acea finală, nu am participat și nu aveam niciun drept să propun ori să schimb ceva.
Am făcut o traducere cât mai fidelă a părții din regulamentul FIPS - CIPS cu privire la cantitățile de momeli. Acest aspect mi-a fost solicitat.
Personal consider că nu suntem pregătiți, cel puțin la nivel de momeli, să ne aliniem la standardele de afară pentru moment. Aici mă refer la surse autohtone de momeli de toate tipurile, prețuri rezonabile, stoc constant și disponibilitate pe parcursul întregului an. Această problemă pleacă de la numărul de competiții și competitori. La cauză și soluții trebuie lucrat, iar regulile impuse și adaptate în mod rezonabil la condițiile existente.
Sper să ne vedem sănătoși la Racovița!