truia scrie:
Nu am vrut sa spun ca nu trebuie respectate regulile; dimpotriva, unde e regulament trebuie urmat ad literam si asta e! cine nu e de acord nu participa si gata! La altceva m-am referit: sa fie mai importanta cupa (sau castigarea unui concurs) decat placerea pescuitului in sine?...si asta mai ales pentru aia care nu sunt sponsorizati si o fac pe banii lor??!!...
Citez pe Micutu' care a spus cu ocazia unei discutii oarecum asemanatoare: " Prefer sa ies ultimul cu 100 de kile de peste decat sa castig un concurs cu 30 de grame!" .... sincer, eu, pe banii mei si pe timpul meu, nu m-as duce la un concurs de feeder unde se prind pesti de 5 grame....
Si ca o observatie personala: un pescar de stiuca adevarat nu foloseste niciodata momeala naturala!... e un fel de sacrilegiu in domeniu (desi nu e interzis de regulament.... uff! iar regulamentul bata-l vina!) ...
In rest fire intinse si concursuri frumoase va doresc!
un pescar adevarat, este cel care respecta regulile (sau legile) aplicabile pescuitului in momentul si locul respectiv, eu pescuiesc stiuca cu baboi odata pe an cand vreau cateva icre de stiuca ( sa nu-mi spuneti ca nu e etic sa mananci icre, ar fi o ipocrizie, parerea mea )
eu particip la concursuri pentru ca imi place competitia, nu sant sponsorizat, o fac din banii mei (din pensie), si nu tin sa castig, sant adeptul lui P. de Coubertin,
eu nu agreez idea cu ultimul loc cu 100 kg, asta nu e pescuit, e scoatere de peste din apa, cand castigi cu 30 gr. inseamna ca ai reusit sa prinzi ceva de unde nu prea e, deci intradevar esti un foarte bun pescar
sant doar niste pareri ale mele si nu tin ca cineva sa fie deacord cu ele