....
Vrei sa spui ca intre asociatiile apartinand AGVPS exista in mod automat reciprocitate ?. Eu nu am auzit de asa ceva. Din contra eu cred ca se va evita semnarea de reciprocitati precum si posibilitatea unei taxe de acces pe sezon (se va pune numai o taxa mare pe zi) pt a obliga plata cotizatiei la fiecare asociatie (pe fiecare zona de pescuit). Plata cotizatiei insemna plata integrala deoarece acum taxa de permis nu mai exista si atunci ceea ce se plateste la asociatie reprezinta numai cotizatia[/quote]
Momentan nu exista acorduri de reciprocitate "impuse" , insa asociatiile au posibilitatea (daca doresc) sa incheie astfel de protocoale. Taxa poate fi /zi , /saptamana , / luna , / tronson de apa , sau pe toate apele concesionate de o asociatie.
Insa , taxa de permis , chiar daca nu mai exista de la 1 febr 2017 fiind scoasa , s-a inlocuit cu un procent de 25% din incasarile totale ale asociatiei , care merge la ANPA. Plus o multime de obligatii contractuale pe care asociatiile si le-au asumat. Asta va duce , evident ,la cresteri de cotizatii , caci o asociatie NU POATE FACE FATA la cerintele impuse in contracte si planuri de management decat cu cheltuieli semnificative.
In ceea ce priveste "taxa pe 1 zi " , trebuie sa mergi la asociatia unde doresti sa pescuiesti si sa o achiti INAINTE de partida de pescuit , acestea nefiind obligate sa vina si sa-ti dea chitanta pe mal. Insa poate veni politia , garda de mediu , anpa , iar daca nu ai dovada platii , atunci e putin bai...
Am incercat sa fiu cat mai concret si la obiect.
Sarbatori Fericite tuturor !
PS Pana atunci AJVPS Alba in parteneriat cu Primaria Alba Iulia , va popula Muresul , vineri , cu 1000 buc cega.
De Mos Craciun !