Cristi Vuicin scrie:
Din 1987 pescuiesc pe Teuz in zona Misca, si pe Crisul Negru de la Tamasda in sus pana in zona Vanatori.Zona salbatica si plina de peste adevarat pana acum cati-va ani.In afara de faptul ca au aparut manelistii "pescari" dupa care raman munti de gunoaie, in ultimul timp braconajul a ajuns la scara industriala.Daca pe vremuri vedeam cate-va trupe de tzigani cu cosuri de nuiele care imi pareau totusi niste fomisti inofensivi, care sub privirea ingaduitoare a lui Blidar ( din Misca ) au ajuns sa stea apoi ziua-n amiaza mare cu ridicatoarele in apa, acum s-au specializat pe setca.De la Misca in jos pana spre padure, sunt cu zecile !Am fost sambata pe o balta privata din Misca care e chiar langa digul Teuzului si am vazut pe parcursul zilei cateva trupe ( i-am deosebit dupa barcile pneumatice ) care si-au vizitat sculele de cate-va ori in timpul zilei. Anul asta e un an in care este mult crap pe Cris si Teuz ( probabil din popularile din Ungaria ), care sfarseste din pacate in plasele acestor gunoaie. Nu vreau sa ma plang prea mult dar ma doare sufletul cand vad ca unditarii adevarati care platesc permis si respecta prohibitia sunt sfidati de viermii astia si nimeni nu le are baiul. Am auzit ca responsabil de zona ar fi unul Voda din Chisineu Cris, dar nu face nimic, sau nu e informat de ce se intampla. Poate aveti careva vre-o influenta sa trageti de o parghie sa se faca ceva. Se pot filma ca nu se ascund, si cu un aparat cu zoom bunicel se pot identifica. Cu cei din zona nu cred ca s-ar face treaba ca precis au cate un neam in trupa. Un amic de-al meu care a pescuit acolo a fost chiar atentionat " ai grija ba ca dai peste setca mea". Sanse de reusita...numai cu jandarmii!
pot sa te ajut cu un numar de telefon de la jandarmi sau suna la 112