sapsiluap scrie:
Curry = amestec de condimente folosit in bucataria indiana ca baza a unor preparate traditionale numite generic sosuri curry...poate fi cu miel, pui, fructe de mare, legume sau adaos la "orezul prajit" ...
Ia si reteta Paule..poate-ti faci si tu acasa:
ginger (ghimbir - o radacina),
usturoi (lasun!!),
seminte de fenicul (seamana cu mararul si anasonul!),
scortisoara (dalchini, darchin sau tvak),
cuisoare (muguri florali uscati ai unei plante din familia Myrtacee..numita si lavang),
seminte de mustar (o planta din familia rapitei..asta stiai banuiesc!),
cardamom verde (un fel de pastaie mica foarte utilizata in bucataria asiatica..se mai numeste si lai-chi),
cardamom negru,
mace (coaja rosiatica a nucusoarei uscata si macinata),
nucusoara (nuca de muscat sau nutmeg),
ardei iute rosu (lal mirich),
ardei iute verde (savi mirich),
piper negru (kalo mirich).
Totul se usuca si se macina foarte fin..cad despre proportii.... Hai ma! ca doar nu vroiai sa-ti spun chiar toate secretele!!!!
Esti in clar cu explicatiile???