Pescuit Stationar

Acum este 01 Noi 2024, 09:18

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: Cupa Mondiala U22 Italia
MesajScris: 31 Iul 2010, 16:11 
Neconectat
Moderator global

alem scrie:
Nu domnule Tudose nu m-am referit la postarea dvs.
Era o chestie generala si concluzie si dupa alte aspecte de care am auzit sau chiar vazut
dar sa ii ascultam pe concurenti si staff-ul tehnic

Fiindca ne-am strans mana , te rog sa-mi spui Alin. ;)
OK , baieti , asteptam pareri in continuare. Nu este cazul sa va scuzati ,nu acesta este scopul, stim ca ati facut tot ce ati putut , dar vrem sa putem face o radiografie , din care toata lumea sa poata trage niste concluzii.
URMATORUL ! ;)
Petruta , baga.
Stafful , mai asteptati, ca va vine randul la interogatoriu si voua... :mrgreen:

Sus

MesajScris: 31 Iul 2010, 18:01 
Neconectat

Plm... eu vreau sa cada capu' la staff!!!!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

Sus

MesajScris: 31 Iul 2010, 19:29 
Neconectat
Moderator global

Rabdare , Nurenberg-ul este fix-pix... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 13:29 
Neconectat

Scuze pentru intarziere, doar vineri am ajuns din Italia si deabia azi am reusit sa mut dulapul sa ajung la laptop.
Acuma cateva cuvinte despre echipa Italiei in antrenament si in concurs.
Miercuri: - toti cei 5 concurenti au facut un vad la 13 m cu nada inchisa la culoare cu mult vierme mort, nada data din mana 10-15 bulgari, iar apoi din cupa 5-6 bile viermi colati. Apoi au facut un vad la prag, nadind pe prag o nada de culoare deschisa pentru platica + 2-3 bulgari de pamant cu fouilles si vierme colat. Au inceput cu totii in 13 cu linia de peste mare plute 2-3g fir 20 direct cu carlig de 10 plumbaj grupat, tot forfacul pe fund, cu buchet de viermi pe carlig. Au pescuit astfel in jur de 15 min miscand in permanenta pluta. Nu le'a intrat peste mare, un singur concurent a prins o platica de 100g. Apoi au venit in vadul scurt de unde au inceput sa prinda platica mica 10-20 de grame si au continuat sa intretina la 13. Intre pestii de pe vadul scurt s'au strecurat si ceva ciortanei si carasei. Nu au avut peste mare desi in ultima ora au pescuit cu totii la retinut in 13.
Joi: - au schimbat usor tacitca, doi dintre baietii pescuind exclusiv la 13m de la inceput pana la sfarsit. Cei doi au nadit 0,5 m sub pluta o nada de platica cu vierme mort, vierme colat si ceva caster, rezultatele lor fiind insa slabe, sub 1kg de peste ambii.
Ceilalti 3 au facut si vadul de la prag cu diferite nade si modalitati de intretinere, dintre ei s'a remarcat andrea vinco campion mondial anul trecut la individual. Acesta a nadit 4 bulgari de nada , unul de fouilles si in rest 3-4 de vierme colat. In primele 30 de minute a prins un somn de peste kilogram, un crap in jur la 1 kg si un caras peste 500g plus platica mai maricica si ciortanel. A intretinut cu vierme colat la 10 minute, dar bila era foarte mare si asta la facut sa isi piarda pestele dupa 45 de minute. Au iesit dupa o ora si ceilalti 3 in 13 cu rezultate slabe, au revenit din nou in mal prinzand platicuta si ciortanel. In ultima ora au iesit iarasi in 13m si au pescuit la retinut, remarcandu'se acelasi baiat care a prins 5 platici in jur de 150 g pe vierme mort cu buchet de larve. Cel mai bun rezultat, Andreea Vinco in jur de 4kg +-.
Vineri: - antrenamentul lor a fost in mare parte aceelasi, incercand un nou vad la 9-10 m, pentru ciortan si caras, fara rezultate teribile.
Si acum in concurs:
Sambata 3 vaduri, la prag nada platica si fouilles cu pamant, la 9m putina nada cu vierme mort si viermi colati, si 13m cu nada cu mult vierme mort, viermi colati si caster. Au alternat vaduri dupa un rationament interesant. Cand observau ca talia pestelui in prag scade, in speta platica, atunci faceau o nadire si ieseau in 9 cu vierme mort pe carlig de unde reuseau sa prinda cativa ciortanei sau carasi, uneori si cate o platica mai rasarita. Intretineau vadurile in permanenta, fiecare cu specificul lui. Nu le'a intrat in 13m peste mare, au prins doar ceva platica la 100-150g. Cantitati constante pentru toti membrii echipei si rezultate pe masura 3,3,3,4.
Duminica 2 vaduri de aceasta data. Unul la prag cu nada de platica, pamantu cu foiulles si atentie vierme colat, Iar la 13 nada cu mult vierme mort si viermi colati si caster. Tactica s'a simplificat cu un vad, dar erau destul de siguri ca vadul de 13 le va da peste mai mare. Astfel se incepea in prag la platica, cand talia pestelui scadea, ieseau in 13m la retinut unde prindeau 1-3 platici + 1 caras bonus, dupa care reveneau in prag schimband momeala cu viermele mort pentru a vedea daca nu au sosit ciortaneii sau carasii. Au alternat aceste doua vaduri si le'au intretinut constant la 15min. Tactica simpla fara prea multe complicatii...7 puncte si titlul mondial.
Alte cateva aspecte: Nada folosita colmic de platica, momeli fouilles 0,75, vierme viu + mort 1, 0,25 caster sau rama in functie de sector. Monturi platica 12 cu 10, ciortanel si carasel 14 cu 12 sau 10, monturi in 13m, 18 cu 16 si 20 direct.Plute de forma ovala de la 0,4 la 3g, in principiu aveau 7-8 kituri. Carlige folosite tubertini serie 2 de 18 pt platica si milo suehiro R 305.
Aceste informatii mi'au fost furnizate in mare parte de amicul meu Mirco, concurent in echipa Italiei, dar rezerva in ambele manse datorita constaneti celor 4.
Daca aveti intrebari bagati!

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 13:48 
Neconectat

Vreau sa mai adaug ceva dragut.
Intr'o discutie cu tatal lui Matt Godfrey, acesta mi'a spus ce ''intro'' a avut Mark Downes pentru baietii englezi vineri seara inaite de a stabili tactica: '' Do you want to fish the english way or the italian way?'' Mai exact, la peste mic sau la peste mare... Cu totii au optat pentru ce le era specific si stiau sa faca foarte bine, pestele mic si de aici au stabilit o tactica care le'a adus locul 3 pe echipe si locul 2 pe individual pentru Matt cu niste prestatii deosebite: 260 pesti in prima mansa si 191 (daca nu ma insel in a doua). Tot pestele a fost prins pe larva...

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 14:31 
Neconectat
Moderator global

Ai nostri ce-au gresit Luci, dupa parerea ta?

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 15:05 
Neconectat

Dupa parerea mea baietii nostri nu stiu pescui la peste mic in acest stil cu rubensiana rupta la segmentul 3 si tinuta intre picioare, astfel cum matt godfrey a facut rezultatul cunoscut.
S'a probat si varianta cu matchul care in unele sectoare putea reprezenta o solutie foarte buna pentru peste mare, dar baietii nu au mai pescuit la 45-50m si le era foarte greu, deci si aceasta varianta pica.
Ramanea varianta cu ciortanelu' si caraselu si vadul la 13, pestele de talie medie si mare, nu o viteza deosebita, dar se putea face cantitate.
Vreau doar sa scot in evidenta 3 aspecte unde dupa parerea mea s'a gresit:
1. Vadul la 13m nu a fost intretinut corespunzator, nadirea de intretinere ritmica pe tot parcursul manselor a lipsit aproape la toti. Cocluzie generala: nu stim intretine 2 vaduri, daramite 3.
2. Comunicarea cu stafful-insuficienta. Baietii nu aveau intrebari si nu au prea vorbit despre ce au inteles ei.
3. Baietii au trait cu impresia ca se poate face un rezultat constant bun cu peste mic, fapt infirmat, mai era nevoie de peste mediu ciortanel si platica de 150g cateva bucati cel putin... REZULTATUL CONSTANT CU PESTE MIC IL PUTEAU FACE DOAR CEI CARE SUNT IN STARE SA PESCUIASCA CORESPUNZATOR!!!(doar englezii, nici macar italienii).
Imi pare rau sa o spun, dar tactica s'a facut mai mult pentru pescari, mai exact pentru ce erau ei in stare sa faca. Ori din cate stiu eu tactica o aplici pentru pista pentru ca se presupune ca poti pescui in orice stil bine.

Sus

MesajScris: 01 Aug 2010, 17:28 
Neconectat

multa dreptate ai LUCI in aproape tot ce ai postat
usor, usor ,or sa se posteze si alte carente ale dotarii si atitudinii de a aborda o astfel de competitie,cum plm poti aborda 2-3 vaduri cu 3 chituri de 3 marimi diferite si trei linii ...hai ca ma enervez iar....e valabil pentru xxx din combatanti
astept si comentariul celorlalti

@drumare sa-ti bag pl 500 pe gat(e o lampa de televizor) :twisted: si sa ai si tu parte de experienta ce am avut-o eu :x

Sus

MesajScris: 02 Aug 2010, 07:34 
Neconectat
Moderator global

bogdanpesc scrie:
multa dreptate ai LUCI in aproape tot ce ai postat
usor, usor ,or sa se posteze si alte carente ale dotarii si atitudinii de a aborda o astfel de competitie,cum plm poti aborda 2-3 vaduri cu 3 chituri de 3 marimi diferite si trei linii ...hai ca ma enervez iar....e valabil pentru xxx din combatanti
astept si comentariul celorlalti

@drumare sa-ti bag pl 500 pe gat(e o lampa de televizor) :twisted: si sa ai si tu parte de experienta ce am avut-o eu :x

Da' tu ai televizor pt dinozauri , DRAGALASULE??? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Sa sti ca in lumea civilizata(dincolo de satul tau) au aparut autoturisme , curent electric , telefoane si TV color!!! :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Maimutoiule... :twisted:

Sus

MesajScris: 02 Aug 2010, 12:44 
Neconectat

Pentru inceput fac public mailul trimis celor 5 concurenti inainte cu o saptamana de plecarea la CM U 22 din Italia si ii rog pe baieti sa comenteze putin punctele 23 si 24 subliniate cu rosu!Aici am incercat sa facem o baza de plecare,ca sa putem construi ceva in acest concurs.De asemenea ii rog tot pe ei sa spuna daca vreunul din cele 26 de puncte a fost de prisos.
1.Canepa prajita huruita(mare)-2 kg
2.Lada frigorifica
3.6 sticle de apa plata la jumate congelate
4.Aditiv scortisoara sensas bremix si lichid brasem
5.Autofiletanta si cap-mixer
6.Recipiente individuale de tinut viermi,minim 2 de fiecare(galetile de panza cu capac cu sita)
7.Masurile oficiale!
8.Tavite de tinut pamantul in timpul mansei
9.Amidon de porumb
10.Decolle fuillies
11.Pulverizatoare!
12.Cupe de rubeziana si chit de nadire
13.Cine are 2 rubi sa le aduca pe amandoua,sa nu avem incidente si sa nu avem cu ce pescui
14.MINIM 30 de plioare goale
15.Pietris negru,verde sau brun-cate 5-6 pungi
16.Set de bete de obleti cu linii pe ele de la 2 la 4 metri
17.2 vergi de 5 metri cu linii pe ele,una usoara si una grea
18.Umbrela si suport de umbrela(este taluz)
19.Pelerina ploaie si saci de plastic sau prelata sau folie sa acoperim echipamentul in caz de ploaie
20.Suport trepied pentru chituri
21.Suport juvelnic ptr.scaun
22.Cuie de 8 sau 10 cm si sfoara de ancorat cam 10 metri,poate e abrupt taluzul
23.Carlige legate intre 14 si 18 cu fir de la 0,08-0,12 mm
24.Linii cu plute de la 0,7 la 2 grame de 4 metri
25.Cate o galetica de rame
26.Foafeca de taiat rame
Daca aveti de adaugat ceva va rog faceti completarile mai jos si daca aveti nelamuriri ma sunati la numarul pe care-l stiti sau pe Bogdan Constantinescu de la Pitesti 0724......
Daca nu aveti,imi scrieti ce va lipseste ca sa completam!Treceti doar punctele cu probleme.
Reply pana maine dimineata la ora 11!!!

Radu.

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 224 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 23  Următorul

Ora este UTC [ DST ]