Am ramas dator la Vasile M cu un raspuns, asa ca-l pun aici unde-i locul.Cand am inceput aventura construirii plioarelor acum 2-3 ani am luat toate revistele pe care le am, la rasfoit,oprindu-ma doar la articolele care prezentau instalatii,le citeam dupa care intr-un caiet treceam ce-i mai interesant .Asa ca am ajuns la urmatoarele,concluzii,care pentru mine ulterior au devenit principii :1.Nu voi mai pescui niciodata cu linia pe direct.2.Liniile principale vor fi facute numai pe 3 marimi 0,10mm-0,14mm-0,16mm cu lungime de 3m la plutele de pana la 0.8g si 4m peste....3.Toate liniile vor contine o pluta
,un plumbaj principal(bulk),si un nr de 3 alice pt tusuri(droppers).4.Fiecare marime si forma de pluta pe care iti vei construii linia va fi multiplicata exact cu nr de kituri pe care-l deti la rbs... exceptie plutele de 1-1,5g care vor avea cu una mai mult.Alte principii:Plutele pana la marimea de 0,8g inclusiv vor avea bulkul tot din alice piscate,cele de la, 0,9g in sus, bulkul va fi dintr-o oliveta oprita intre alice.Plutele de la 0,2g la 0,5g vor avea 3 dropperi de marimea 13(stotz) si bulk din stotz de marimea 10 la 0,2-0,3g si marimea 9 la 0,4-0,5g.Plutele de la 0,6g-0,8g vor avea trei dropp.marimea 10 si bulk din marimea 8.Plutele de la 0,9-1,5g trei dropp.marimea 9.Plutele 1,75-2,5g trei dropp.marimea 8 ,peste 2,5g marimea 6.Acum,ce tot vrea asta
cu 3 dropperi de ce 3 ,pentru ca-mi dau o mare flexibilitate in functie de cum simt ca sunt pestii de mofturosi.Totdeauna incep cu dropp. rasfirati,presupunand ca pestii sunt sensibili iar daca prind bine am obtiuni de a grupa 2 dintre ei ,cei mai apropiati de bulk, lasand doar unul langa bucla si astfel am un plumbaj progresiv sau chiar grupand toti 3 langa bucla daca mananca foarte bine.Acum exceptia de care vb la plutele de 1-1,5g am si cate o linie in care bulkul nu este o oliveta ci tot alice piscate pe care le pot rasfira...banuiesc ca nu trebuie sa va explic si de ce
Daca aveti intrebari ,comentarii,sau critici
va raspund cu placere