Pescuit Stationar

Acum este 25 Noi 2024, 04:40

Ora este UTC [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 906 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 91  Următorul
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Re: CUPA FNPSR -BARACUDA LA STATIONAR
MesajScris: 09 Sep 2010, 14:38 
Neconectat

Salut ,
nu va suparati aveti premii mari , deci aveti fonduri , nu cred ca nu se gasesc bani sa cumparati acelasi tip de cintar cite sectoare urmati sa faceti .Nu se poate sa raminem pe pista 4-5 ore ptr cintarire cu acelasi cintar . Va rog sa puneti pe hirtie conditiile in care se va desfasura acest concurs ptr ca observ modificari zilnice ,am achitat taxa ptr niste conditii si se schimba mereu .In urma afisarii conditiilor de concurs imi rezerv dreptul de a renunta sa mai particip si normal sa renunt la milion si bineinteles sa va fac o reclama buna .

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 14:42 
Neconectat

eugen eu tocmai asta am afirmat ,se va cantari fiecare sector cu acelasi tip de cantar :shock:nu am scris in romana?

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 16:52 
Neconectat
Moderator global

diaconitapetru scrie:
eugen eu tocmai asta am afirmat ,se va cantari fiecare sector cu acelasi tip de cantar :shock:nu am scris in romana?

dar sa fie nu fie acelasi cintar , ideea e sa aveti cite o comisie de cintarire pentru fiecare sector , care , bineinteles , sa foloseasca acelasi tip de cintar ;) ;) ;) ;) ;)

http://pescuitstationar.blogspot.com/

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 17:41 
Neconectat

Am citit tot topicul cu mare atentie
nu am intervenit pina acum , deoarece nu concurez
Dar in legatura cu numaratul pestilor .... , ati facut cumva un calcul aproximativ cam cit timp va ia cintaritul + numaratul pestilor la un nr. atit de mare de concurenti ???

La competitiile din Bihor pt. departajare se mai acorda celor cu cantitati egale inca o repriza sau doua de max. 15 min. , fiecare continua de pe standul lui , m-i se pare mult mai simplu
Este doar o parere personala , sper ca nu v-am deranjat , se poate lua in considerare sau nu
cu respect , Victor N.

ps.

am uitat sa specific
procedam asa doar cind nu sunt sectoare !

http://www.pescarulbihorean.ro/
https://www.facebook.com/pescarul.bihorean?fref=ts

Ultima oară modificat de nagy victor pe 09 Sep 2010, 20:03, modificat 1 dată în total.

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 17:46 
Neconectat

da de ce trebuie facuta departajare? nu ebun sistemu de la fips cu ,5 . A am uitat aici e fnpsr ;)

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 18:10 
Neconectat

domnul eugen baltag are dreptate cate sectoare atatea cantare,cat peste este nu cred ca trebuie cantare cu trei zecimale ,ca la sacel

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 21:16 
Neconectat

Eugen a scris .In urma afisarii conditiilor de concurs imi rezerv dreptul de a renunta sa mai particip si normal sa renunt la milion si bineinteles sa va fac o reclama buna .
Tinerete! Nu te impacienta te rog. In problemele organizatorice nu vom tine mortis la anumite aspecte. Majoritatea vor putea fi discutate si supuse la vot in sedinta tehnica astfel incat sa fie multumiti toti. Interesul este sa iese bine si sa plecam de la concurs cu totii multumiti. Nu vrea nimeni sa impuna reguli care sa nu fie acceptate de majoritatea concurentilor. Departe de noi acest gand. De aceea am si spus ca puteti veni cu propuneri constructive, astfel incat concursul sa fie cat mai bine organizat. Nu va mirati ca schimarile au loc atat de des. Ele oglindesc dorinta unora sau altora (propunerile) expuse aici pe forum sau pe celalalt forum (al FNPSR) sau chiar telefonic.
Toate acestea sunt pana acuma doar propuneri. Forma finala a regulamentului va fi votata acolo in cadrul sedintei tehnice (mai putin regulile asupra carora cadem deja de acord chiar aici pe forum).
Veniti asadar de faceti propuneri! Organizator-Sef ( :lol: ) este Petru Diaconita, un pescar respectabil in care am totala incredere ca nu va va lasa dezamagiti ! Zi tu Petrus ca nu-i asa !

Sus

MesajScris: 09 Sep 2010, 21:45 
Neconectat

"Forma finala a regulamentului va fi votata acolo în cadrul şedinţei tehnice"

Eu n-am mai auzit aşa ceva! Cred că e unicat..

Sus

MesajScris: 10 Sep 2010, 06:36 
Neconectat
Moderator global

Eu v-am mai spus, dar.............. DE CE NU PRELUATI UN REGULAMENT, CLASIC- ACCEPTAT, DE LA TOATE CONCURSURILE DE PE DORIPESCO?
In momentul in care s-a achitat taxa, regulamentul si premiile trebuiau sa fie stabilite deja. Sa mai vin pana la Brasov si in urma sedintei tehnice sa vad alte schimbari? Daca nu-mi convine? Nu e bine deloc.

Sus

MesajScris: 10 Sep 2010, 07:09 
Neconectat

REGULAMENTUL CONCURSULUI
1. Se pescuieste cu o singura undita (varga, match, rubesiana) cu un singur carlig. Carligul va fi obligatoriu in capatul liniei. Nu este permisa folosirea momitorului pe fir, dar nici a cosuletului de nadire pe fir. Nu este permisa folosirea geamandurilor de marcaj si a markerilor. Pe mal concurentul poate avea un numar nelimitat de undite de rezerva. Se pescuieste in sistem prinde si elibereaza, pestele fiind eliberat in conditii de siguranta dupa cantarire.
In cazul pescuitulu la match pluta va fi prinsa intr-un singur punct
Plumbajul trebuie sa fie in proportie de 75% deasupra fundului apei

2. Se pescuieste in doua manse a cate patru ore
3. La semnalul de incetare a mansei, concurentii vor scoate unditele din apa. In caz de drill se acorda maximum 10 minute pentru scoaterea pestelui.
4. Scoaterea pestelui se face in limita sectorului fiecarui concurent, fara a deranja vecinii de stand.
5. La intrarea in standuri concurentii au la dispozitie cel putin 1,30 ora pentru pregatirea ustensilelor si a nadei, timp in care se interzice pescuitul sau nadirea.
6. Puncteaza toate speciile,(mai putin fitofagul) fara limita de dimensiune.
7. Momeala: nada vie, fainuri, pelete, boabe (cereale). Este interzis pescuitul la: pestisor viu, bucatica de peste, ochi de peste, naluci artificiale.
8. Nada: nada vie (rame, viermi, chironomida) si fainuri de cereale.
9. Nadirea grea se face timp de 5 minute, inainte de startul fiecarei manse de concurs.
10. Se permite nadirea de intretinere, in timpul concursului. Marimea bulgarelui permisa: cat se poate cuprinde intr-o mana (palma) fara a se ajuta de peretele bacului in care se face nada. Nadirea cu cupa de rubesiana si prastia de nadit este permisa.Cantitatea de nada va fi de 17 litri pe mansa si 2,5 l nada vie, din care 500ml larva/fui.Verificarea cantitatii de nada si momela se va face de catre arbitri de sector ,cu un bac gradat,cu cel putin 1/2 ora inainte de nadirea grea
11. Este obligatorie folosirea juvelnicului ecologic , a minciogului si a degorjorului,intrucit dupa cintarire pestele se elibereaza. Juvelnicul trebuie sa fie tip “tunel”, de lungime minim 2,5 metri, cu diametrul de minim 60 cm. Daca diametrul juvelnicului nu asigura conditii optime de viata, in cazul unei capturi, pestele se cantareste si se elibereaza imediat. Este interzisa folosirea juvelnicului de sarma.
12. Nada ramasa nu se arunca in apa la sfarsitul mansei.
13. Este interzisa intrarea in apa.
14. Este interzis pescuitul cu naluci artificiale.
15. Este interzis consumul bauturilor alcoolice in timpul concursului.
16. Clasamentul final se stabileste dupa numarul de puncte acumulat la sfirsitul celor doua manse.(cistiga pescarul cu cele mai putine puncte) .
17. Nerespectarea regulamentului atrage dupa sine avertisment din partea arbitrilor, mergand – in functie de gravitate – pana la eliminarea concurentului din concurs, fara a se returna taxa de participare.
18. Daca la cantarire pescarul este gasit cu pesti morti sau grav raniti in juvelnic, acestia nu vor puncta si, in plus, greutatea acestora va fi scazuta din cantitatea totala prinsa de concurent.
19.In caz de egalitate la gramaj departajarea se va face dupa nr de pesti
Alte dispozitii:
· Dupa incheierea manselor, juvelnicul va fi ridicat din apa la sosirea arbitrului, pentru cantarire, dupa care pestele va fi eliberat cu grija, in prezenta unuia dintre organizatori.
· Cantarirea se va efectua cu un singur cantar de catre arbitrul principal, impreuna cu concurentul si, obligatoriu, un vecin de stand. Cantarirea se face si se inscrie in grame, intr-un tabel pe care vor semna concurentul, arbitrul si unul dintre vecinii de stand. Nici o reclamatie ulterioara nu va fi luata in considerare.
· Concurentii vor nadi si pescui numai in fata standului propriu. Pe timpul concursului, concurentii nu au voie sa primeasca ajutor de la nici o persoana la scoaterea capturii.
· In timpul manselor, concurentii sunt obligati sa pastreze linistea. Sunt interzise discutiile cu vecinii de stand, folosirea radiourilor etc. In cazul folosirii de cuvinte injurioase sau obscene la adresa altor concurenti, arbitrilor sau organizatorilor, vinovatul este eliminat din concurs.
· Concurentii nu au voie sa scoata capturile in afara standului. In cazul in care pestele a depasit limita standului nu se va puncta. Plecarea si revenirea in stand se face numai dupa anuntarea arbitrului de sector.
· Daca intervin probleme care au fost omise din regulament, acestea vor fi solutionate la fata locului de organizatori.
· Orice incercare de frauda atrage dupa sine descalificarea concurentului sau a concurentilor implicati.
· In caz de vreme nefavorabila, ce poate pune in pericol viata concurentilor (furtuna, descarcari electrice, vant foarte puternic), organizatorii pot intrerupe partial sau total desfasurarea concursului. O decizie privind eventuala reprogramare a concursului, eventual stabilirea castigatorilor in baza rezultatelor obtinute pana la intreruperea concursului va fi luata pe loc de organizatori.
· Orice partida de pescuit implica riscuri inerente de accidente, pe care, este de la sine inteles, participantii la concurs si le asuma. In consecinta, organizatorii nu pot fi trasi la raspundere in cazul producerii unor accidente nedorite.
· Fiecare concurent se obliga odata cu achitarea taxei de inscriere sa repecte regulamentul acestui concurs.
acest regulament a fost postat pe site-ulFNPSR de la inceput ,eu de cand organizez concursuri nu am avut atata bataie de cap :?

Sus

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 906 mesaje ]  Du-te la pagina Anterior  1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 91  Următorul

Ora este UTC [ DST ]